Kandidatexamen i kemi och teknik (fakulteten för livsmedels- och biokemisk teknologi)
University of Chemistry and Technology, Prague
Nyckelinformation
Campus läge
Prague, Tjeckien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CZK 77 500 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2024
Introduktion
Vid fakulteten för livsmedel och biokemisk teknik riktar studenterna sina studier antingen till biokemi, mikrobiologi och bioteknik eller till livsmedelskemi, livsmedelsanalys, nutrition och livsmedelsteknik på andra sidan genom att korrekt välja valfria kurser.
Du kan välja en av två inriktningar som erbjuds av denna fakultet.
Specialisering - Biokemi och bioteknik
Genom att välja Biokemi och Bioteknik får eleverna möjlighet att fokusera på biokemi och olika typer av bioteknik.
Inriktningen ger alltså såväl generella biokemikunskaper som färdigheter inom olika biotekniska områden som att framställa rena kemikalier, biologiskt aktiva molekyler och biobränslen. Denna specialisering ger också kompetens för teknologier som löser miljöproblem.
Specialisering - Livsmedelskemi och teknik
Med inriktning på livsmedelskemi och -teknik fokuserar eleverna på både livsmedelskemi och olika livsmedelsteknologier. Denna specialisering ger en unik kombination av kemiska, analytiska och tekniska aspekter, vilket gör det möjligt för studenter att få en överblick över området för modern och traditionell livsmedelsproduktion samt förmågan att bedöma effekten av använda bearbetningsprocesser på livsmedelsprodukters näringsegenskaper. .
Läroplan
Inriktning: Biokemi och bioteknik
1 läsår
Vintersemester
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB101001 Allmän och oorganisk kemi I
- AB101003 Kemikalie- och balansberäkningar
- AB240001 Toxikologi och ekotoxikologi I
- AB320003 Biologi I
- AB413001 Matematik A
- AB445001 Datorövning
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
Sommar Semester
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB101004 Oorganisk kemi: Laboratorium I
- AB110003 Organisk kemi I
- AB319001 Biologi II
- AB320004 Biologi: Laboratorium
- AB413002 Matematik B
- AB444003 Fysik I
Valfria ämnen A
Minsta antal ämnen: 1
- AB101002 Allmän och oorganisk kemi II
- AB240002 Toxikologi och ekotoxikologi II
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
2 läsår
Vintersemester
Obligatoriska ämnen
- AB110004 Organisk kemi II
- AB444004 Fysik II
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB110005 Organisk kemilaboratorium I
- AB320001 Biokemi I
- AB403003 Fysikalisk kemi I
- AB444005 Fysik: Laboratorium
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
Sommar Semester
Obligatoriska ämnen
- AB320002 Biokemi II
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB320007 Mikrobiologi
- AB402001 Analytisk kemi I
- AB403004 Fysikalisk kemi II
- AB403005 Fysikalisk kemi: Laboratorium I
- AB409001 Enhet Operations of Chemical Engineering I
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
3 läsår
Vintersemester
Obligatoriska ämnen
- AB320015 Molekylär genetik och DNA-analys
Valfria ämnen A
Minsta antal ämnen: 3
- AB319002 Fundamentals of Bioengineering
- AB320006 Bioanalytiska metoder
- AB342001 Bioorganisk kemi av naturliga föreningar
- AB402002 Analytisk kemi II
- AB409002 Enhet Operations of Chemical Engineering II
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB143001 Kemisk informatik
- AB320005 Laboratorium för biokemi
- AB402005 Analytisk kemi: Laboratorium I
- AB409018 Kemitekniska laboratoriet
- AB409019 Kemiteknikprojekt
Sommar Semester
Obligatoriska ämnen
- AB320009 Mikrobiologi: Laboratorium
- AB321002 Livsmedelsteknik och bioteknik
- AB323010 Analys av livsmedel och naturprodukter
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB413003 Tillämpad statistik
- AB963001 Kandidatuppsats
Inriktning: Livsmedelskemi och -teknik
1 läsår
Vintersemester
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB101001 Allmän och oorganisk kemi I
- AB101003 Kemikalie- och balansberäkningar
- AB240001 Toxikologi och ekotoxikologi I
- AB320003 Biologi I
- AB413001 Matematik A
- AB445001 Datorövning
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
Sommar Semester
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB101004 Oorganisk kemi: Laboratorium I
- AB110003 Organisk kemi I
- AB319001 Biologi II
- AB320004 Biologi: Laboratorium
- AB413002 Matematik B
- AB444003 Fysik I
Valfria ämnen A
Minsta antal ämnen: 1
- AB101002 Allmän och oorganisk kemi II
- AB240002 Toxikologi och ekotoxikologi II
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
2 läsår
Vintersemester
Obligatoriska ämnen
- AB323001 Livsmedelskemi
Valfria ämnen A
- AB110004 Organisk kemi II
- AB444004 Fysik II
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB110005 Organisk kemilaboratorium I
- AB320001 Biokemi I
- AB403003 Fysikalisk kemi I
- AB444005 Fysik: Laboratorium
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
Sommar Semester
Valfria ämnen A
- AB320009 Mikrobiologi: Laboratorium
- AB323003 Sensorisk analys
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB320007 Mikrobiologi
- AB402001 Analytisk kemi I
- AB403004 Fysikalisk kemi II
- AB403005 Fysikalisk kemi: Laboratorium I
- AB409001 Enhet Operations of Chemical Engineering I
Valbara ämnen B
Minsta antal ämnen: 1
- AV827001 Idrott
- AV827002 Sportbana
3 läsår
Vintersemester
Obligatoriska ämnen
- AB323002 Analys av livsmedel och naturprodukter: Laboratorium
- AB323011 Human Nutrition and Nutrition Policy
- AB402002 Analytisk kemi II
- AB409002 Enhet Operations of Chemical Engineering II
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB143001 Kemisk informatik
- AB320005 Laboratorium för biokemi
- AB402005 Analytisk kemi: Laboratorium I
- AB409018 Kemitekniska laboratoriet
- AB409019 Kemiteknikprojekt
Sommar Semester
Obligatoriska ämnen
- AB321001 Livsmedelsteknik
- AB323010 Analys av livsmedel och naturprodukter
Vanliga ämnen
Obligatoriska ämnen
- AB413003 Tillämpad statistik
- AB963001 Kandidatuppsats
Karriärmöjligheter
Huvudsyftet med detta studieprogram är att förbereda akademiker för fortsatta masterstudier inom närliggande grenar vid UCT Prague eller för kvalificerade tjänster på specialiserade arbetsplatser. Utexaminerade har utmärkta teoretiska kunskaper, praktiska färdigheter och erfarenhet av grundläggande naturvetenskapliga discipliner. Utexaminerade är kvalificerade för jobb inom bioteknik- och livsmedelsföretag, inom näringsinriktade områden, inom miljöskyddsinstitutioner och inom hälsovårds- och läkemedelsföretag. De kan också hitta befattningar i företagslaboratorier, i tillsyns- och övervakningsbyråer samt inom handel och administration.
Specialisering - Biokemi och bioteknik
Med huvudämne i biokemi och bioteknik får akademiker de kunskaper som krävs för befattningar inom teknisk processkontroll och laboratoriekontroll i biotekniska, farmaceutiska tillverkningsanläggningar, för tekniskt och laboratoriearbete på medicinska institutioner, för inspektionsverksamhet och för verksamhet inom statlig förvaltning som säkerställer hälsan. säkerhet, skapande av biotekniska produkter och miljökontroll.
Specialisering - Livsmedelskemi och teknik
Med en specialisering inom livsmedelskemi och teknik har utexaminerade kunskaper och färdigheter för att hitta anställning i drift- och kontrolllaboratorier, inom livsmedelsteknikledning, inom livsmedelsföretagsledning, i företagsorganisationer och i forsknings- och utvecklingsinstitutioner fokuserade på nya produkter och processer i livsmedelsindustrin.