Kandidatexamen i finansiell matematik

Allmänt

Programbeskrivning

En beräknad väg till karriärsucces

Wilson College är en av de få högskolorna i USA som erbjuder en grundutbildning i finansiell matematik / aktuarvetenskap. Detta valda program tränar eleverna att tillämpa abstrakta matematiska principer som lärs i klassrummet till verkliga scenarier som påverkar den finansiella världen. Eleverna använder sina analytiska färdigheter för att ta itu med problem som uppstått på världsmarknaden, företagsnivå, småföretag och till och med våra personliga bankkonton.

image023.jpg

Karriär inom näringsliv och finans

Professionella som går in på arbetsmarknaden med starka kvantitativa färdigheter och finansiell expertis fortsätter att vara i stark efterfrågan. Med programmets lilla klassstorlek och uppmärksammade professorer får studenterna förtroende för att sträva efter ledarroll roller i företag, ideella institutioner och statliga enheter.

Dessutom är akademiker redo med de grundläggande förutsättningarna för att avancera till kandidatexamen i tillämpad matematik, finans eller företagsekonomi.

Karriärresurser

  • Samhället för industriell och tillämpad matematik http://www.siam.org/
  • CFA-institutet https://www.cfainstitute.org/pages/index.aspx
  • American Academy of Actuaries http://www.actuary.org/

Finansiell matematik, kandidatexamen

Med den dynamiska utvecklingen av de globala finansmarknaderna placerar företagen en premie på akademiker med starka kvantitativa färdigheter för att lösa problem i finansvärlden. En kandidatexamen i ekonomisk matematik är en tvärvetenskaplig examen som integrerar företagsekonomi, ekonomi och matematik för att förbereda karriär inom bank, investment management, försäkring och riskhantering.

Gradskrav

Obligatoriska kurser

ACC 105

3

ACC 106 Ledningsbokföring

3

BUS 240 Corporate Finance Fundamentals

3

BUS 305 Kvantitativa metoder för företag

3

BUS 327 International Finance

3

BUS 340 investeringar

3

BUS 355 Praktik

3

ECO 101 Introduktion till makroekonomi

3

ECO 102 Introduktion till mikroekonomi

3

ECO 204 Pengar och bank

3

MAT 115 Inledande statistik

3

MAT 130 Calc

4

MAT 140 Calculus

4

MAT 205 Diskret matematik

3

MAT 320 Vanliga differentialekvationer

3

MAT 325 Matematisk statistik I

3

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Wilson is committed to providing our students and their families with value in a college education. From our first-in-the-nation student loan buyback program to career development and financial litera ... Läs mer

Wilson is committed to providing our students and their families with value in a college education. From our first-in-the-nation student loan buyback program to career development and financial literacy training, we’re dedicated to providing an experience Läs mindre