Kandidatexamen i ekonomi och finans

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

din framtid vid University of Bologna .

Anmäl dig till Alma Orienta Virtual Fair och gå med oss online 14 och 15 maj .

Y ou kommer att ha möjlighet att ansluta sig till levande presentationer av lärare, handledare och professionell personal samt att interagera med dem för att begära information och ställa frågor.

href = "https://eventi.unibo.it/almaorientavirtualfair

__________________________________

Vad är CLEF?
CLEF står för Corso di Laurea i ekonomi och finans; Det är en internationell grundutbildning, helt undervisad på engelska och öppen för italienska och internationella sökande. Det varar 3 år och leder till titeln på kandidatexamen (1: e grad).

Var är den baserad?
Du skulle studera vid School of Economics and Management vid University of Bologna , en av de bästa ekonomiskolorna i Italien inom det äldsta universitetet i den västra världen (est. 1088 aC).

Kan jag ansöka?
Har du ett icke-italienskt gymnasiet? Om så är fallet, kontrollera om det uppfyller kraven för att förstå om du är behörig att ansöka.

Vilka är ansökningskraven / lägena?

För EU-medlemmar och EU-jämställda kandidater
För icke-EU-medborgare bosatta utomlands
En av följande:
  • SAT-generellt test
  • TOLC-E B2 engelska certifikat
  • TOLC-I B2 engelska certifikat
  • SAT-generellt test

Alla tester måste tas och certifikat erhållna från och med den 1 februari 2017.

Hur många platser finns tillgängliga?
CLEF är ett program med begränsad åtkomst: det innebär att valbara studenter måste väljas för att delta. För läsåret 2020-2021 tillåter vi totalt 120 studenter.

Är jag EU-medborgare eller EU-medborgare eller inte EU-medborgare?
För att få reda på exakt vad det betyder och därmed hur man ansöker, kolla in din status här .

Vilka är språkkraven?
Miniminivån för engelska som krävs för att bli CLEF-student är B2 (från CEFR-skalaen). Endast om du är en EU-eller EU-jämställd medborgare som ansöker via en av TOLC-testerna, måste du också ge oss en tjänsteman B2 engelska språkcertifikat (bland dem som kommer att listas i Call for Applications).

Om du ansöker via SAT tillhandahåller du ett språkcertifikat men det är inte nödvändigt. du kommer endast att bedömas utifrån ditt SAT-poäng.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly ... Läs mer

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly broad international perspective. Läs mindre
Bologna , Cesena , Forli , Ravenna , Rimini , Buenos Aires + 5 Mer Mindre