Kandidatexamen i datavetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Förbered dig för tekniska karriärer som behövs i dagens företag. University of Findlay datavetenskap studenter lär sig objektorienterade programmeringsspråk, utveckling av klient / server applikationer och datakommunikation för att stanna i framkant i detta ständigt växande och föränderliga område.

Karriärmöjligheter

Den genomsnittliga startlönen för högskolor inom datavetenskap är 67 539 dollar.

Program för innovation

Vi erkänns av staten Ohio som ett program för innovation.

Viktiga områden

Våra sex tyngdområden ger en utmärkt grund för en karriär.

Professional Science Masterprogram

Förbered dig på en ledarroll med våra PSM-anslutna Masters in Applied Security and Analytics.

Tyngdområden

Vårt program ger eleverna en gedigen bakgrund inom datorkunskap, kombinerat med något av de fem tyngdområdena.

Affärsinriktning

Gå med i företagets värld med en affärsinriktning

Tyngdpunkten i företagen förbereder studenter för karriärer i företags- eller småföretagsmiljön. Kandidater kommer att kunna utforma nya system för att tillgodose behoven hos klienten och integrera ny datateknologi efter behov för att öka kraften i befintliga datorsystem. Detta är avgörande för att organisationen ska lyckas.

För att genomföra en datavetenskapsexamen med en affärsinriktning måste du genomföra sju kurser för affärsinvikt utöver datavetenskapens grundkurser.

Datorsystem Betoning

Letar du efter en karriär som nätverksadministratör eller programvaruingenjör?

Tyngdpunkt på datorsystem förbereder eleverna för karriärer som nätverksadministratörer eller programvaruingenjörer. Kandidater kommer att kunna tillhandahålla expertis inom design, övervakning och underhåll av organisatoriska nätverk.

För att genomföra en datavetenskapsexamen med en datorsystemtyngd måste du genomföra sex datorsystem betoningskurser utöver datavetenskapens grundkurser.

Data Analytics Betoning

Gå in i affärsvärlden där jobb väntar på att fyllas

Enligt Burning Glass Technologies kommer antalet befattningar för data- och analystalent i USA att öka med 364 000 öppningar till 2020. Arbetsgivare kämpar redan för att fylla datavetenskap och analysjobb och att hitta anställda med ledarskapskompetens är ännu svårare.

På The University of Findlay datavetenskap- dataanalysprogram har våra studenter examen med kunskaper i:

  • Flera programmeringsspråk.
  • Hur du utför ad-hocfrågor.
  • Statistisk förståelse och visualisering av betydelse.
  • SQL-färdigheter.
  • Hitta mönster i data.
  • Banbrytande och efterfrågade affärsprogram som Tableau.

Informationssäkerhetsvikt

I dagens högteknologiska miljö måste hem och företag ständigt vara vaksamma om datasäkerhet och informationshantering. Efterfrågan på utbildade individer inom detta område kommer att fortsätta växa. Slutförandet av betoningen för informationssäkerhet vid The University of Findlay kan öka din försäljningsbarhet vid examen.

En betoning på informationssäkring förbereder studenterna för karriärer som informationssäkerhetsanalytiker utöver programvaruteknik. Kandidater kommer att kunna hantera risker förknippade med användning, bearbetning, lagring och överföring av information eller data och de system och processer som används för dessa ändamål. Denna läroplan har certifierats av utskottet för nationella säkerhetssystem och National Security Agency som ett av elitprogrammen över hela landet och uppfyller National Training Standard for Information Systems Security Professionals, NSTSSI 4011.

För att genomföra en datavetenskapsexamen med en informationssäkerhetsvikt måste du genomföra åtta kurser för informationssäkerhetsutveckling utöver datavetenskapens grundkurser.

Matematik betoning

Lär dig mer om förhållandet mellan datorer och matematik

En betoning i matematik förbereder eleverna för karriärer som datavetare, matematiska programmerare eller programvaruingenjörer. Kandidater kommer att fungera som uppfinnar, teoretiker och forskare som skapar och felsöker ny datateknik och applikationer. De kan också utforma nya programmeringsspråk, utveckla virtual reality-miljöer och utveckla idéer mot förhållandet mellan datorteknologi och mänsklighet.

För att genomföra en datavetenskapsexamen med en matematisk betoning måste du fullfölja sex matematiska betoningskurser utöver datavetenskapens grundkurser.

Webb- och databasbetoning

Intresserad av att programmera för webben?

Tyngdpunkten på webb och databas förbereder eleverna för karriärer som webbprogrammerare, databasadministratörer eller programvaruingenjörer. Kandidater kommer att kunna skapa back-end-programmering som behövs för dagens affärswebbplatser och se till att data hanteras och organiseras effektivt för att tillgodose dagens informationsbehov.

För att genomföra en datavetenskapsexamen med en webb- och databasbetoning måste du fullfölja sex kurser för webb- och databasutveckling utöver datavetenskapens grundkurser.

Studentorganisationer

3C Datorreparation

Studenter har möjlighet att arbeta och tjäna pengar på 3C Computer Repairs. Den studentdrivna verksamheten erbjuder datorreparationer och tekniska konsulttjänster för Findlay-befolkningen till en överkomlig pris. 3C Computer Repairs tillhandahåller en mängd datorreparationer från virusborttagning till mindre hårdvara. Vi ser fram emot att lösa dina problem.

Association for Computing Machinery (ACM)

Findlay är värd för ett studentkapitel i Association for Computing Machinery (ACM) för studenter som är blivande dator- och vetenskapspersonal. Verksamheten inkluderar regelbundna möten, deltagande i professionell verksamhet och student sponsrade aktiviteter som främjar datavetenskap och teknik vid universitetet och det bredare samhället.

The Tech and Gaming Club (TAG)

Förutom veckans spelkvällar i AMU-spelrummet, möts klubbmedlemmarna för att diskutera ny teknik, planera för sina evenemang och delta i samhällstjänster med lokala organisationer. De är också värd för många evenemang på campus såsom välkomstveckans aktiviteter och turneringar för populära spel.

Senast uppdaterad Sep 2020

Om skolan

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually ada ... Läs mer

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually adapting programs and teaching methods to meet the needs of current students who are preparing for tomorrow’s careers. Läs mindre