Kandidatexamen i datavetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Datavetenskap är ett snabbt växande och ständigt föränderligt område som främst handlar om mjukvaruutveckling och utveckling. Studien inom datavetenskap utvecklar sin förmåga att logiskt tänka sig och främjar utmärkta problemlösningsförmåga. Med denna förberedelse fortsätter datavetenskapliga kandidater att vara i hög efterfrågan.

Computer Science Major vid Monmouth College är utformad för att förbereda studenter för karriär inom datavetenskap genom att tillhandahålla en högkvalitativ grundutbildning inom en liberal arts-miljö. Institutionens mål är att förbereda eleverna på grundnivå och också hjälpa dem att bygga en stark grund för kunskap som är nödvändig för doktorandstudier och livslångt lärande. Läroplanen betonar problemlösning och ger studenterna en kombination av teori och praktisk erfarenhet samt introducerar etiska och sociala frågor som rör disciplinen.

Avdelningens faciliteter och utrustning

Studenter har tillgång till högskolans nätverk av datorer, som går under Windows tillsammans med det nya nätverkslaboratoriet och det nya parallella datalaboratoriet. Förutom de högskolans omfattande resurser som finns tillgängliga för datavetenskapsstudenter har eleverna tillgång till avdelningen Linux-lab där de kan arbeta med personliga projekt eller delta i administration och underhåll av ett litet nätverk av Linux-datorer.

Praktisk erfarenhet

Studenterna genomför ett projekt inom datavetenskap under högskolan. Exempel på mjukvaruutvecklingsprojekt har inkluderat multimedia- och databasapplikationer, digital signalbehandling och datorstödda instruktionsprojekt. Avdelningen är också värd för ett utvecklingslaboratorium med öppen källkod som innehåller ett studentbyggt och administrerat nätverk av Linux-baserade datorer. Studenter uppmanas att använda detta laboratorium som en plats för att eftersträva datorintressen utanför klassrummet.

Programmeringsspråk

Introduktionskurser utsätter eleverna för rack-, C- och Java-programmeringsspråken för att undersöka olika metoder för programmering och problemlösning. Programmeringskurser betonar programmeringsmetoder snarare än funktioner i ett visst språk, och våra kandidater finner att de kan tillämpa bra programmeringsprinciper och snabbt lära sig att använda andra programmeringsspråk efter behov. Studenterna tar en tvåårig sekvens av kurser inriktade på grundläggande principer för databehandling och utökar sedan deras syn på datorer genom att välja från en uppsättning kurser på högre nivå som är inriktade på ett visst område av datorer. Institutionens läroplan innehåller programmerings- och datastrukturer, monteringsspråk, systemanalys och design, operativsystem och filstrukturer.

Off-Campus Program

Studenter i datavetenskapsprogrammet uppmuntras att söka praktikplatser under sommaren efter deras junior och ibland senare år. Avdelningen har långa relationer med flera regionala företag och hjälper studenterna att få en värdefull praktikupplevelse. Dessa praktikplatser kan sponsras av National Science Foundation eller andra offentliga forskningsbyråer eller av ett privat företag och ge studenterna chansen att delta i praktiska aktiviteter på ett stort universitet eller i en affärsinställning.

Studenter kan ansöka om att delta i Oak Ridge Science Semester vid Oak Ridge National Laboratory i Tennessee. Eleverna tillbringar en del av sin tid under termin som tar datavetenskap och andra kurser, och en del av sin tid arbetar med pågående forskningsprojekt på det nationella laboratoriet. Många andra off-campus möjligheter finns också på ett stort antal utländska universitetsprogram.

Graduate School Opportunities

Graduate skolprogram i datavetenskap söker aktivt kvalificerade studenter. Assistentships och stipendier finns tillgängliga som avstår från undervisning och betalar studenten en stipendie. En bra matematik bakgrund rekommenderas för studenter som överväger examen datorvetenskapliga program.

Datorvetenskapliga kandidater kan också välja andra examenprogram. Studenter med goda kvantitativa och problemlösande färdigheter är väl lämpade för doktorandstudier inom företagsekonomi och juridik, samt examensprogram i teknik och datavetenskap.

Karriärmöjligheter

 • Software Design
 • Teknisk skrivning
 • Systemingenjör
 • Java Developer
 • Nätverksingenjör
 • Affärsanalytiker

Programkrav

Krav för majoren:

 • KOM 160: Grundläggande för datavetenskap
 • COMP 161: Introduktion till programmering
 • COMP 210: Objektorienterad programmering
 • COMP 220: Datastrukturer
 • COMP 230: Datororganisation
 • COMP 401/402: Seniorprojekt
 • MATH 241: Linjär algebra
 • MATH 260: Diskreta strukturer

Fyra valbara kurser krävs också.

Krav för mindreåriga:

 • KOM 160: Grundläggande för datavetenskap
 • COMP 161: Introduktion till programmering
 • COMP 220: Datastrukturer

Minst två valfria kurser krävs.

En av valbara kurser måste vara en övre nivå (300 eller högre).

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Monmouth College is a private, selective, residential, national liberal arts college, offering majors in the natural sciences, social sciences, arts and humanities, as well as outstanding academic adv ... Läs mer

Monmouth College is a private, selective, residential, national liberal arts college, offering majors in the natural sciences, social sciences, arts and humanities, as well as outstanding academic advising, small, seminar-style classes, varied internship and study abroad opportunities, and summer research experiences to thoughtful, intellectually engaged and ambitious students. Läs mindre