Kandidatexamen i datavetenskap och kommunikationsteknik (BSCCE)

Allmänt

Programbeskrivning

Kärnkompetens

Detta program uppnådde fullt förtroende av QAAET.

Programmet för datavetenskap och kommunikationsteknik grundar sig på dator- och kommunikationsteknikkoncept och applikationer. Programmet ger exponering för diverse spetsteknologier som spänner över datarkitektur, mikroprocessorer, inbyggda system, digital signalbehandling och moderna digitala och analoga kommunikationssystem.

Dator- och kommunikationsingenjörsprogrammet ligger inom datavetenskapsavdelningen som har en internationell kvalificerad personal med hög rankning för att ge studenterna inspiration och kvalitetsutbildning i teori och praktik av datorsystem och kommunikationssystem. Computer Engineering Department har datortekniklab som är utrustade med de senaste verktygen och tekniken för att skapa kreativitet och innovativa för BSCCE-studenter.

Dator- och kommunikationsingenjörsutbildningen är belagd med ABET-ackreditering för att försäkra att vårt program uppfyller yrkets kvalitetsstandarder och ge BSCCE-kandidaten en internationell ackreditering för nationell, GCC och den internationella arbetsmarknaden.

anställbarhet

Kandidater från institutionen för datateknik har möjlighet att arbeta som datortekniker, telekommunikationsingenjör, kommunikationsnätverkare och andra karriärmöjligheter inom sådana tillväxtområden som telekommunikation och internetteknik, bil- och trafikteknik etc. Dessutom har de möjlighet att vara instruktörer på universitet efter att ha fortgått sina högre studier.

Snabba fakta

 • Kvalifikation: Kandidatexamen i datavetenskap och kommunikationsteknik
 • Typ: Grundutbildning
 • Varaktighet: 4 år
 • Kvalifikationsnamn: Dator- och kommunikationsteknik
 • Högskola: Ingenjörskollegiet
 • Språk som erbjuds: Engelska

Undervisning och bedömning

 • Programmet syftar till att ge eleverna kunskap, bakgrund, förmåga och praktisk praktik inom området för datavetenskap och kommunikationsteknik.
 • Studenterna har både teoretisk och praktisk kunskap.
 • Alla praktiska sessioner utbildas i dedikerade datorteknik och telekommunikationsteknik hårdvaru laboratorier medan programvaru-baserade praktikar lärs i datorlaboratorier utrustade med modern programmering och simulering programvara (Matlab / Simulink, Pspice, Java Eclipse, Cisco Network Tracer)
 • Bedömning sker genom skriftliga teoretiska prov och praktiska tentamina i laboratoriet. Individuella eller gruppprojekt ingår i bedömningen i den tredje och fjärde årskursen och utvärderas genom skriftliga och / eller muntliga presentationer.
 • Det första året och en stor del av det andra året är vanliga för båda tekniska programmen, det tredje och fjärde året är mer programspecifika och inkluderar specialiseringskurser och slutprojektet utöver fyra valfria kurser, inklusive de två Cisco-professionella kurser (CCNP -1 och CCNP-2).
 • Programmet är en fyraårig heltidskandidatexamen med totalt 134 kredittimmar, dessa krediter inkluderar ett betygsprojekt.
 • Undervisningsmedlet är 100% engelska

Högskolepoäng

Den beräknade varaktigheten för kandidatexamen vid Ahlia University är 4 år. Detta är strukturerat kring 134 kredit timmar som täcker 45 kurser.

Varaktigheten av studien för varje kurs är femton veckor och omfattar cirka 45 studie timmar.

 • Ansökningsavgift: BD 20
 • Registreringsavgift: BD 200
 • Placeringstestavgift (om tillämpligt): BD 40
 • Orienteringskurser (om tillämpligt): BD 1200
 • Första årskurser - 12 kurser (BD 300 per kurs): BD 3.500
 • Andra årskurser - 11 kurser (BD 330 per kurs): BD 3 630
 • Tredjeårskurser - 11 kurser (BD 360 per kurs): BD 3 960
 • Fjärde årskurser - 11 kurser (BD 390 per kurs): BD 4,290
 • Totalt: BD 16,840

Observera att avgifterna som anges ovan inte inkluderar kostnaden för läroböcker som krävs för att slutföra programmet.

Ingångskrav

Sökande måste ha minst ett erkänt och godkänt gymnasiet eller motsvarande.

Sökande måste klara avläggningstest eller lämna in ett internationellt erkänt certifikat eller uppnå ett acceptabelt poäng i en internationellt erkänd undersökning för att bli befriad från orienteringsprogrammet.

Ansök nu

För att ansöka om att gå med på universitetet måste sökande fylla i ansökningsblanketten antingen genom att delta i Admissionsdirektoratet vid universitetet eller genom att fylla i ansökningsblanketten online. I samtliga fall måste sökandena ta in alla kopior av alla ansökningsdokument som krävs till Inträdes- och registreringsdirektoratet för att slutföra sin ansökan.

När ska man ansöka

Universitetet har ett begränsat antal platser tillgängliga för varje akademiskt program; för att säkerställa att din ansökan övervägs bör du ansöka före den aktuella tidsfristen:

 • Augusti 2019 - tidsfrist för sökande som vill gå med i den första terminen i akademiska året 2019/2020.
 • Januari 2020 - tidsfrist för sökande som vill gå med i andra halvåret av akademiska året 2019/2020.
 • Maj 2020 - tidsfrist för sökande som önskar delta i sommarperioden för akademiska året 2019/2020 (Ansökan är begränsad till att endast överföra studenter).

Hur vi väljer studenter

Sökande väljs bland de mest lovande kandidaterna och upp till gränserna för ledigt utrymme som bestäms av universitetet. Observera att de krav på antagning som universitetet uppger är i alla fall den minsta begärda upptagningen, och deras uppfyllande av en sökande garanterar inte automatiskt valet.

Innan du anmäler dig till universitetet borde medborgare i icke-GCC-stater säkerställa uppehållstillstånd i Konungariket Bahrain. Annars är deras upptagande, beviljat villkorligt, föremål för att upphävas efter universitetets eget gottfinnande.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At Ahlia University we are proud of our growing reputation as a provider of quality higher education in the Kingdom of Bahrain and the wider Gulf region. The high quality of education at Ahlia Univers ... Läs mer

At Ahlia University we are proud of our growing reputation as a provider of quality higher education in the Kingdom of Bahrain and the wider Gulf region. The high quality of education at Ahlia University is at the core of everything we do and the reviews by the Quality Assurance Agency continue to recognise the quality of our teaching and learning. Läs mindre