Kandidatexamen i bioteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Bioteknik är tillämpning av vetenskap och teknik på levande varelser och deras cellulära eller molekylära beteenden för att främja kunskap om samma och producera varor eller tjänster. Detta är ett fält som kombinerar ett brett utbud av områden, såsom medicin och hälsa, livsmedelsproduktion, livsmedelsproduktion, industriell produktion och energi- och miljöområdet. Programmet i bioteknik lär eleverna att utforska och manipulera levande organismer i syfte att uppfinna eller förbättra produkter.

Programmet syftar till att utveckla starka grundläggande vetenskapliga koncept och ger studenterna praktisk utbildning i biotekniktekniker. Dessutom integrerar det laboratorie- och föreläsningskomponenter som i sin kombination realiserar principen om sammankoppling mellan teori och praktik.

Programmets huvudmål är att förbereda studenterna på sysselsättningsmöjligheter i den kritiskt viktiga och dynamiska bioteknikindustrin.

Läroplanens spår är:

 1. Produktionsteknologisk utbildning: analys av huvudingredienserna i livsmedelsprodukter, bestämning av komponenterna i råvaror, utveckling och implementering av ny teknik.
 2. Avelsaktivitet: en studie av källmaterialet för urval av mikroorganismer, växter och djur; studier av miljöfaktorer på genotypen av mikroorganismer, växter och djur för att uppnå maximal produktivitet; studien av egenskaperna hos avelsmikroorganismer, växter och djur, tämjande av arter.
 3. Service-operativ aktivitet: metrologiskt stöd för produktion, utarbetande standarder och deras certifiering.
 4. Experimentell forskning: studie av egenskaper och vitala processer för biologiska objekt; studiet av bioteknologiska processer; design av biotekniska apparater och utrustning.

Komponenter i programmet

Det fyraåriga programmet är heltid och täcker 253 hp. Teoretiska kurser fördelas jämnt över perioderna med akademiska studier. Programmet inkluderar också två typer av utbildning: utbildning som hjälper studenter att behärska teoretiska kurser i full utsträckning, och professionell som leder studenter till tillverkningsproduktioner.

Grad

Studenter som är registrerade på Sh. Ualikhanov Kokshetau State University och har framgångsrikt avslutat kandidatprogrammet för bioteknik kommer att få en kandidatexamen i bioteknik.

Karriärmöjligheter

Bioteknologiska processer används inom ett brett spektrum av sektorer, inklusive farmaceutisk och hälsovård, livsmedel, miljö och bränslen. Graden i bioteknik ger multidisciplinär utbildning som erbjuder sysselsättningsmöjligheter inom områdena forskning, utveckling, produktion och ledning och dataskydd, både i privata och i offentliga institutioner.

123634_pexels-photo-2280549.jpegChokniti Khongchum / Pexels

Tillträde

För att gå in på universitetet måste du lämna följande dokument:

 1. Ett uttalande riktat till universitetets rektor;
 2. Originalet av dokumentet om sekundär utbildning (allmän gymnasieutbildning), teknisk och professionell eller högre utbildning (intyg, högskoleexamen, etc.)
 3. 6 foton (storlek 3x4);
 4. Det medicinska intyget för formulär 086-U (med en fluorografibild)
 5. Det ursprungliga certifikatet för UNT eller CTA;
 6. Hälsopasset (eller 063 bildar vaccinationskort);
 7. Identifikationsdokumentet och dess kopia (identitetskort eller pass).

Kort överblick

Undervisningsspråk Engelska / kazakiska / ryska
Varaktighet 4 år
Antal högskolepoäng 253 ECTS
Starttid Hösttermin 2020 (september)
Studietyp Heltid
inriktningar Naturvetenskap
Intresseområde kemi, biologi, teknik

Kontakter

Koordinator för programmet Chef för avdelningen för kemi och bioteknik
Nurgul Nurmukhambetova
e-post: kafedra-himii@kgu.kz
telefon: 7 (716) 2255643
Kontoret för internationella frågor

Chef för International Affairs Office
Altynay Akhmetova
e-post: academ.dep.poly@gmail.com
telefon: 7 (716) 2721122

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University är ett av de ledande regionala universiteten i norra Kazakstan. Det är mer än 50 år i ledningen för utbildningssystemet. Universitetet grundades 1996. Idag Sh ... Läs mer

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University är ett av de ledande regionala universiteten i norra Kazakstan. Det är mer än 50 år i ledningen för utbildningssystemet. Universitetet grundades 1996. Idag Sh. Ualikhanov Kokshetau State University är en modern, aktivt utvecklande högskoleinstitution med en värdig tradition, stor potential och seriösa framtidsplaner. Läs mindre