Kandidatexamen i Glas Engineering Science

Allmänt

Programbeskrivning

Handla om

För en eftersökt, exklusiv utbildning inom glasteknikens vetenskap, se inte längre än Alfred University . Här erbjuder vi dig det enda grundutbildningen i sitt slag i landet, med små klassstorlekar, gott om möjligheter för forskarutbildning och ett omfattande alumni nätverk som arbetar inom glas- och keramikindustrin. Vidare är vårt Glas Engineering Science Program ackrediterat av ABETs tekniska ackrediteringskommitté.

 • EXCLUSIVE PROGRAM

Det enda grundutbildningen Glas Engineering Science-programmet i landet.

 • FORSKNING MÖJLIGHETER

Gott om möjligheter till forskarutbildning och tillgång till toppmoderna forskningsanläggningar.

 • INDUSTRI NETWORKING

Ett omfattande alumni nätverk som arbetar inom glas- och keramikindustrin.

Vad gör glasforskare?

Glas har använts i tusentals år i dricksglasögon, förvaringsflaskor, dekorativa föremål och smycken. Glas har samma användningsområden idag, men det har blivit ett verkligt högteknologiskt material som används i sofistikerade fönster som kontrollerar ljus och värme, i fiberoptik för höghastighetskommunikation och i avancerade medicinska behandlingar som benställande material. Ingenjörer och forskare som förstår glas och dess produktion behövs av glasindustrin och företag som använder glas i sina produkter.

Vad ska du studera?

Under ditt första år kommer du att ta Introduktion till ingenjörsvetenskap och Glass Engineering Exploration Lab utöver grundkurser i matematik, kemi och fysik. Under senare terminer utvecklar du kompetens i allmänhet och glasmaterial genom en blandning av klassrums- och laboratorieupplevelser. I ditt sista år kommer du att visa upp dina talanger genom att genomföra oberoende glasforskning i samarbete med en fakultetsrådgivare som en del av vår uppsatsens krav.

Vad ska du göra efter examen?

Programmet förbereder kandidater till karriärer som materialingenjörer med specialkunskaper om glas. Våra studenter är mycket eftertraktade av företag som utvecklar och tillverkar glasmaterial, som ofta utvecklas till ledande befattningar inom fältet. Många av våra akademiker driver avancerade grader för att arbeta som forskare inom industri, regeringslaboratorier och akademi.

ABET-ackreditering

BS-examen i Glas Engineering Science är ackrediterad av ABET: s tekniska ackrediteringskommitté.

Obeslutade studenter

Om du har olika intressen inom ingenjörsindustrin men är osäker på vilken du pratar om eller tycker om att arbeta med de flesta, överväga att utforska vår odefinierade Pathway . Inamori School of Engineering ger detta alternativ till studenter som är odefinierade som förstaårsstudenter och låter dem upptäcka teknikområdet som passar bäst för dem.

Vad kommer du göra?

Inom de senaste åren har akademiker fått jobb som:
 • Process Optimizer (Utvecklingsprogram) - Ardagh Group
 • Utvecklingsingenjör - Greatbatch Medical
 • Mikroskopi
 • Ugnsutvecklingsingenjör - Owens Corning
 • Forskningsforskare - Corning, Incorporated
 • Projektingenjör - Owens-Illinois
 • Ingenjör - Northeast Electronics Corp.

Programmets utbildningsmål (eller PEO) är breda utlåtanden som beskriver vad vi förväntar oss av studenter från AU: s glasteknikprogram för att nå 3-5 år efter examen. PEOs granskas och revideras regelbundet för att säkerställa att programmets utbildningsmål är relevanta för dagens arbetsgivares behov.

Programma utbildningsmål

Under de första åren efter examen kommer studenterna att vara:

 1. Materialingenjörer med specialkunskaper om glasögonstaten, dess vetenskap, teknik och tillverkning och kommer att vara anställda antingen inom den offentliga eller privata sektorn eller kommer att fortsätta på avancerad nivå.
 2. Diverse individer som båda förstår principerna och kan utöva verkan av tekniska material, särskilt glas, för att tillgodose behoven hos befolkningen.
 3. Kunna fungera som effektiva ingenjörer eller chefer i både glas och andra relaterade industrier eller akademier, som forskare, ingenjörer och lärare, lär sig kontinuerligt som de gör det.

Vad kommer du att lära dig om du har huvudämne inom glasteknikvetenskap?
Programresultat är den kunskap, färdigheter och förmågor som vi förväntar oss att studenterna på programmet når fram till examen.

Programutfall (Studentundervisning)

Kandidater från Glas Engineering-Science-programmet vid Alfred University kommer att ha:

 • Kunskap om matematik, vetenskap och teknik.
 • En förmåga att designa och genomföra experiment, samt att analysera och tolka data.
 • En förmåga att designa ett system, en komponent eller en process för att möta önskade behov inom realistiska begränsningar som ekonomisk, miljömässig, social, politisk, etisk, hälsa och säkerhet, tillverkbarhet och hållbarhet.
 • En förmåga att fungera på multidisciplinära team.
 • En förmåga att identifiera, formulera och lösa tekniska problem.
 • En förståelse för professionellt och etiskt ansvar.
 • En förmåga att kommunicera effektivt.
 • Den breda utbildningen är nödvändig för att förstå effekterna av tekniska lösningar i ett globalt, ekonomiskt, miljömässigt och samhälleligt sammanhang.
 • Ett erkännande av behovet av och förmåga att engagera sig i livslångt lärande.
 • Kunskap om samtida problem.
 • En förmåga att använda de tekniker, färdigheter och moderna tekniska verktyg som behövs för ingenjörsutövning.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At Alfred University, you won’t spend all your time behind a desk. Our curriculum is designed around experiential learning, which means you'll have as much hands-on learning as possible. Depending on ... Läs mer

At Alfred University, you won’t spend all your time behind a desk. Our curriculum is designed around experiential learning, which means you'll have as much hands-on learning as possible. Depending on your major, you’ll find opportunities to be in the field, the studio, the lab, the classroom, or engaging in simulated scenarios that give you a competitive edge when you enter the workforce or head to grad school. You’ll learn the concepts and then actively apply them through projects, field trips, site visits, internships, and interactions with professionals in the field. Läs mindre