Kandidatexamen i Aktuariell Vetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Tillbringar du tid med att utvärdera risker noggrant? Är ett beslut eller investering värt de potentiella resultaten? Om detta låter som din personlighet, kan en kandidatexamen i aktuariell vetenskap från Assumption University vara perfekt passform.

Aktuarier använder utbildning i matematik och ekonomi för att lösa affärsproblem med risk och är mycket eftertraktade på grund av deras tvärvetenskapliga bakgrund och starka kvantitativa färdigheter. Institutionen för matematik, datavetenskap och aktuariell vetenskap är glada över att tillkännage ett nytt huvudämne inom aktuariell vetenskap. Denna stränga majoritet kräver att studenter tar kurser i matematik, ekonomi och företagsstudier. Läroplanen är utformad för att förbereda studenterna för de två första aktuariella examina sponsrade av Society of Actuaries (SOA) och Casualty Actuarial Society (CAS).

Välkommen till Aktuarial Science vid Assumption University ! Detta är en strikt major med obligatoriska kurser i matematik, ekonomi och företagsstudier. Före ankomst till antagande uppmuntras elever som inte har haft kalkyl på gymnasiet att överväga en sommarkalkalkurs. Som minimum måste elever som går in måste ha starka förkunskaper.

Läroplanen för Aktuarial Science major är utformad för att förbereda studenterna för de två första aktuariella examina sponsrade av Society of Actuaries (SOA) och Casualty Actuarial Society (CAS).

Actuarial Science majors uppmanas - men inte obligatoriskt - att ta den första Aktuarial Examinationen (SOA Exam P, Sannolikhet) strax efter att ha tagit MAT 208. Exam P är ett minimumskrav för att komma in i en sommarutbildning eller heltidsanställning som en aktuar i ett försäkringsbolagsprogram. Avancerade studenter kan också överväga att ta andra Actuarial Exam (SOA Exam FM, Financial Mathematics) före examen.

Gradskrav

Denna stränga majoritet kräver att studenter tar kurser i matematik, ekonomi och företagsstudier. Före ankomst till antagande uppmuntras studenter som inte har tagit kalkyl att överväga en sommarkalkalkurs. Studenter kommer att vara beredda att ta de två första aktuariella examina sponsrade av Society of Actuaries (SOA) och Casualty Actuarial Society (CAS). Praktikplatser uppmuntras starkt för att låta eleverna tillämpa sina kunskaper i klassrummet i verkliga scenarier och bygga ett professionellt nätverk.

praktikplatser

Studenter kan delta i universitetets praktikprogram och spendera en termin för att få praktisk erfarenhet. Det finns två typer av praktikplatser. Studenter kan tjäna akademisk kredit genom att arbeta med en akademisk rådgivare och praktikplatsen. Eller studenter kan delta i en karriärpraktik, som ger värdefull erfarenhet men inte erbjuder akademisk kredit. Båda typerna av praktikupplevelser erbjuder studenterna den erfarenhet som krävs för att förbättra sina utbildningsupplevelser och förbereda dem för framgångsrika forskarutbildning.

Karriär och forskarskolor

Den aktuarvetenskapliga huvudämnet förbereder eleverna till framgångsrika karriärer som aktuar. De flesta elever är anställda av försäkringsbolag för att hantera och beräkna risken vid examen. Enligt US Bureau of Labor and Statistics (USBLS) är medianlönen för aktuarier 93 000 dollar per år. nya anställningar är genomsnittliga $ 65 000 per år; fellows $ 130,000; och mogna fellows $ 260,000. Den federala byråns arbetsutsikter för aktuar förutspår tillväxten "mycket snabbare än genomsnittet" för de kommande sju åren.

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At Assumption, we are committed to exploring with great gusto the relationship between faith and reason. By participating in this 2,000-year-old-tradition, today’s students join generations of scienti ... Läs mer

At Assumption, we are committed to exploring with great gusto the relationship between faith and reason. By participating in this 2,000-year-old-tradition, today’s students join generations of scientists, artists, writers, and philosophers who have engaged in a search for truth across disciplines. Läs mindre