Kandidatexamen i utbildning

Allmänt

Programbeskrivning

Kandidatexamen i utbildning

Du kommer att bli behörig som lärare för primär- och högstadienivå i tre ämnen. Du kommer att få hög kvalitet teoretisk undervisning, och du kommer att ha 24 veckors handledd skol erfarenhet under din studietid.

Det första året undervisningsspråket är engelska eller tyska, enligt ditt val. Du kommer att integreras i en klass för danska studenter som vill bli lärare i engelska eller tyska som främmande språk. Vid sidan får du intensiv träning i det danska språket. Om du bor i eller flytta till Danmark, är detta naturligtvis gratis.

Från det andra året och framåt du kommer att följa den vanliga kursplanen danska. Om din första motivet är tyska kan du välja antingen matematik eller naturvetenskap eller engelska som andra ämne.

Under det senaste året du är fri att välja tredje ämne bland ett brett utbud av möjligheter, till exempel konst, musik, biologi, särskilda behov, hemkunskap och idrott. Läsåret löper från mitten av augusti till December (höstterminen) och från mitten av januari till mitten av maj (vårterminen). Tentor äga rum i juni.

Studiemiljö

Campus ligger i centrala Haderslev. De äldsta byggnaderna går tillbaka till mitten av 19-talet, och vår campus är en charmig blandning av gammalt och nytt. Du kommer att ha cirka 600 studiekamrater.

Lärarutbildning i Haderslev har en ledande position i att använda ny teknik inom undervisning och lärande. Användningen av interaktiva tavlor är en integrerad del av klassrumsundervisning. En av egenskaperna för det danska sättet att undervisning och lärande är en vänlig och informell atmosfär, som är mycket uppskattat av våra internationella studenter. Kursplanen är en blandning av föreläsningar, grupparbeten, student presentationer och projektorienterad inlärning.

Haderslev är en medeltida stad med cirka 30.000 invånare, vackert belägen vid den östra kusten i södra Jylland på en 12-kilometer långa fjorden och omges av ett omfattande sjösystem, 50 kilometer norr om den dansk-tyska gränsen. Det finns många fritidsmöjligheter som sport, konserter, bio, caféer, etc.

Ekonomi

Som EU-medborgare har du inte betala någon avgift. Dock vara medvetna om att levnadskostnaderna är relativt höga i Danmark: ca 650 till 800 euro per månad totalt.

Vi kan hjälpa dig att hitta boende - oftast lägenheter som du delar med andra studenter. Du kan ha ett deltidsarbete vid sidan av dina studier, men vi rekommenderar inte att du kan arbeta under det första året eftersom du kommer att vara mycket upptagen lära sig danska.

Vad förväntar vi oss från er?

  • En gymnasieslutbetyg / gymnasieexamen
  • Kunskaper i engelska eller tyska
  • Och framför allt - att du är öppen, flexibel och beredd att lära sig ett nytt språk

Sista ansökningsdag 1 jun 2013

Icke EU-medborgare endast accepteras som en följd av ett bilateralt avtal med ett universitet eller om de har permanent uppehållstillstånd i Danmark!

Senast uppdaterad Dec 2015

Om skolan

University College South Denmark offers a wide range of higher education study programmes and courses at all levels, with an emphasis on first-cycle bachelor degrees in the field of Educational Scienc ... Läs mer

University College South Denmark offers a wide range of higher education study programmes and courses at all levels, with an emphasis on first-cycle bachelor degrees in the field of Educational Sciences, Health Sciences, Social Sciences andCommunication Sciences. Läs mindre
Esbjerg , Haderslev , Sønderborg + 2 Mer Mindre