Kandidatexamen i social Communications

Allmänt

Programbeskrivning

Fakulteten social kommunikation syftar till att utveckla både kommunikatörer, vetenskapligt kompetenta och välutbildade män, som är villiga att engagera och integrera evangeliets budskap till den nya kulturen skapas genom modern kommunikation (...) med nya språk, nya tekniker och nya beteenden (jfr John Paul II, Redemptoris missio, 37), för att identifiera vilka fördelar och vilka faror kan presentera denna kultur identitet och afrikanska värderingar.

För att uppnå sina mål, erbjuder fakulteten studenter som deltar i undervisning, klassrumsutbildning, praktiskt och människa, genom sina rika läror, laboratorier och professionella studior, många workshops, seminarier och konferenser; utbildning som syftar till att uppnå sina studenter följande uppgifter:

a) för information

samla användbar dokumentation på ett ämne och göra en relevant och objektiv analys av de nuvarande problemen.

b) i animation:

  • förbereda och effektivt köra ett möte - aktivt delta i livet för en grupp är att främja deltagande andra - att uppmuntra byggandet av relationer.

c) i massmedia:

  • utveckla effektiva meddelanden för olika målgrupper - tala effektivt offentligt - fungera som pressekreterare och hålla en nyhetsorganisation, - organisera och driva en radio eller TV-show.

d) i den allmänna opinionen:

  • att uppskatta kvaliteten på en undersökning - övervaka en undersökning

e) för kommunikation ministeriet och evangelisation:

  • korrekt exponera de allmänna riktlinjerna för den kristna läran - ta ett kristet perspektiv på aktuella händelser, - uttrycka etiska och Christian symbolisk innebörd i överföringen av religiös kunskap.

Studenten av denna förmåga måste utveckla vetenskaplig ärlighet att komma in i inre värld av den andra, ett analytiskt sinne kunna få kontentan av ett meddelande, en allmän kultur vårdas av en god kunskap om miljön, ett intresse trycks för språk och språk och en stor anpassningsförmåga.

Det kommer också att utveckla förmågan att popularisera av media undervisning i kyrkan, förmågan att utveckla och genomföra offentliga utbildningsprogram och organisera informationskampanjer på utvecklingsåtgärder . Baseline studier är spridda över fem år, 3 år av examen och 2 grund år. The Social Communications utbildningsprogrammet kan slutföras genom en av sammanläggning av gymnasieutbildning av högre nivå (organiseras av Institutionen för aggregering av gymnasieutbildning högre grad, som är verksamt inom filosofiska fakulteten UCC) som ger licenstagaren att undervisa i gymnasieskolor.

På forskarnivå, kan eleverna förvärva grader examen of Advanced Studies, läkare och ledamot av högre utbildning i sociala Communications.

Möjligheter.

I slutet av utbildningen kommer en examen i Social Communications arbetar inom områden såsom information (analytiker och tolkare av dagligen och fackpress, pressansvarig), PR (kommunikationspolicy konsult, designer i kommunikationsprojekt), marknadsföring (marknadsföring av produkter och tjänster), kultursektorn (facilitator, tränare och specialist socio pedagogiska kommunikation), den politiska sektorn (rådgivare, konsult politiker), sektorn utbildning och forskning (undervisning i gymnasiet, på universitet och högskolor, arbete i ett meddelande forskningscentrum).

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la ... Läs mer

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la pertinence de son programme d’études. Läs mindre