Kandidatexamen i kanonisk rätt

Allmänt

Programbeskrivning

Skapad av National biskopskonferensen Kongo och canonically uppfördes av Kongregationen för katolsk utbildning, avser fakulteten Canon Law att främja fördjupad undervisning och forskning i en rigorös kanonisk vetenskap i harmoni med den romerska rätten, den moderna civilrätt afrikanska seder.

Det utgör således experter i kanonisk rätt i en anda av service och total trohet mot läroämbetet. Dessa experter kommer att gälla utöver inkulturation av de kanoniska lagar i Afrika "utan att bryta mot Guds lag och den stora disciplin i kyrkan."

I detta perspektiv bidrar fakulteten Canon Law att lösa, i början, det akuta behovet av den afrikanska Church: - att ge fakulteter, olika kyrkliga överordnade institut och seminarier Institutionen för kvalificerad under canonlag; - att ställas till förfogande för de kyrkliga domstolarna, en kompetent rättsväsende; - att ge biskoparna och Major ordnade Institutes of vigt liv och samhällen i apostoliskt liv, specialister för att hjälpa dem i deras respektive regeringar.

För att uppnå dessa mål är lektioner uppdelade i tre cykler: graden i 2 år, licensen för 3 år och doktorsgrad i minst 4 år varav de första 2 ägnas åt Diploma of Advanced Studies (DEA).

Canon Law utbildningsprogrammet kan slutföras genom en av sammanläggning av gymnasieutbildning högre grad som ger licenstagaren att undervisa i gymnasieskolor.

Programmet kurser fakulteten Canon lag av den katolska universitetet i Kongo är etablerad i enlighet med artikel 55 i "order" av den heliga Kongregationen för katolsk utbildning för en konkret tillämpning av den apostoliska konstitutionen Sapientia Christiana och förordningen som förnyas genom att organisera studier i kanonisk rätt fakulteterna i samma församling.

Grundutbildningen är att säga, kandidaten är tillverkad av material delas in i 4 områden: filosofiska, teologiska, juridiska och andra språk (närliggande discipliner). Den innehåller allmänna kurser ge studenterna möjlighet att förvärva grunden för att ta itu med studiet av Code of Canon Law.

Senast uppdaterad Jul 2017

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la ... Läs mer

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la pertinence de son programme d’études. Läs mindre