Kandidatexamen i fredsbyggande och utveckling

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Fredsbyggande och utveckling Major

Gå med i ett campus där fred och rättvisa är en stor del av konversationen mellan ämnesområden. Välj att större i fredsbyggande och utveckling och du gräva djupt i komplexiteten i att arbeta för social förändring. Program professorer har levt internationellt och har åtagit sig att arbeta för rättvisa hemma och runt om i världen.

EMU: s grund stora unikt berikas av närvaron av Centrum för rättvisa och fredsbyggande på campus som drar freds utövare från hela världen.

Ett stort i fredsbyggande och utveckling består av 52-54 SH.

Den fredsbyggande och utveckling stora förbereder eleverna för yrkesutövningen inom fredsbyggande och internationellt och samhällsutveckling. Den fokuserar på att förstå och främja en konstruktiv social förändring mot fred, rättvisa och välfärd för människor i situationer som drabbats av konflikter, fattigdom och ojämlikhet.

Den stora har en betoning på att utveckla praktiska färdigheter genom upplevelsebaserat lärande förankrade i omfattande i klassen simuleringar, på campus och lokal praxis möjligheter och en praktik inom området. Den erforderliga praktik typiskt fullbordas genom Washington Community Scholars 'Center i Washington, DC, genom bidragsekvivalenten stödda internationella fredsbyggande och utveckling Practicum (IPDP), eller genom en lokal eller student-initierade praktik. Det ger erfarenhet och möjligheter till nätverkande och kompetensutveckling. Denna fokusering på praktiken är ihopkopplad med rigorös tvärvetenskaplig grund i teorier om våld, fred och social förändring samt utredning av teologiska, filosofiska, ekonomiska, politiska, kulturella och ekologiska drivkrafter för förändring.

Att uppgradera med denna stora, måste studenterna antas till programmet. Detta normalt kommer att ske genom tillämpning under vårterminen i andra år. Överför studenter utanför sophomore nivå kommer att ansöka om antagning efter deras första termin på EMU. Endast antagna till programmet kommer att tillåtas att delta i program practica.

Studenter som söker antagning till programmet måste fylla i en ansökan och en intervju med sin PXD rådgivare, uppfyller GPA normer för 2,0 övergripande, och tjäna minst en C i alla PXD kurser. Studenter måste uppnå minst en C i alla övre nivå PXD kurser för examen med de stora. Studenter som inte har uppfyllt kraven för tillträde till den avdelning i början av sin sista år kommer inte att kunna ta examen med denna stora.

PXD majors är skyldiga att ta en Summer fredsbyggande Institutet (SPI) kurs som kan ersätta alla andra krav (som har godkänts av deras PXD rådgivare). Exponering för sommaren fredsbyggande institutet för Centrum för rättvisa och fredsbyggande ger studenterna en unik möjlighet att få kontakt med professionell fredsbyggande och relaterade områden i praktiken. Studenterna har rätt att ta SPI kurser under sommaren sin junior eller senior år.

Akademiker är förberedda för forskarutbildning eller nybörjar positioner i icke-statlig, statliga, ideella och privata organisationer vars uppdrag är att ta itu med sociala problem och skapa och upprätthålla social förändring. Områden i praktiken kan omfatta fredsbyggande och gemenskap och internationell utveckling, medling och konfliktomvandling / upplösning, fred och rättvisa aktivism, gemensam problemlösning, gemenskap organisering, utvärdering av programmet, fredsutbildning, sociala tjänster, forskning, restor- tiva rättvisa, lag, och social och allmän politisk analys och opinionsbildning.

EMUpb

Förståelse social förändring

Denna viktiga ger en grund för att förstå social rättvisa och hjälper studerande att genomföra avsikt social förändring genom fredsbyggande och utveckling. Det förbereder också studenterna för forskarutbildning och / eller yrken inom området för social rättvisa och social förändring. Våra studenter arbetar just nu i fredsbyggande och konfliktlösning, internationell utveckling, samhällsutveckling, eller närliggande områden.

Du kommer att bli en effektiv utövare av förändring. Vi kommer att förse dig genom att ge de teoretiska modeller och ramar som är nödvändiga för att förstå avsikt social förändring genom att lära speciella färdigheter, verktyg och tekniker för att bidra till att skapa en fredligare och rättvisare samhälle.

Praktik

Huvudämnesstuderande i fredsbyggande delta i praktik eller practicums varje termin. Dessa nödvändiga practicums ge studenterna on-the-job training och upprätthålla klassrummet färdigheter som medling, konfliktanalys, utvärdering av programmet, underlättande grupp, gemenskap bedömning och organisation av campus och lokala evenemang. Professorer hjälpa varje elev att utveckla en portfölj av dessa erfarenheter så att när de tar ut examen, eleverna kan visa arbetsgivare att de har omedelbar värde och erfarenhet. Eleverna uppmuntras att antingen kompletta praktik i Washington DC genom Washington Community Scholars 'Center, ansöka om programmet bidraget internationella fredsbyggande och utveckling Practicum (IPDP), driva placeringar som tidigare studenter har avslutat i Harrisonburg, Virginia, eller upptäcka en byrå som är unikt anpassade till hans eller hennes intressen.

Lediga

Karriär i fredsbyggande och utveckling inkluderar internationella och samhällsutveckling, medling och konfliktomvandling / upplösning, fred och rättvisa opinionsbildning, gemenskap och samarbete fredsbyggande, utvärdering av programmet, stad och regional planering, fredsutbildning, sociala tjänster, forskning, lagstiftning och social och allmän ordning försvar.

Resurser på campus

Fakulteten i en mängd olika program har arbetat och tjänat internationellt främja utveckling och miljömässig hållbarhet. Som exempel kan nämnas:

  • Sjuksköterskeprogrammet är Ann Hershberger
  • Bibeln och religion Peter Dula
  • Business and Economics "Jim Leaman och Chris Gingrich
  • Miljöstudier "Doug Graber Neufeld.

Vår forskarutbildning i fredsbyggande är också en tillgång för alla undergrad inom detta område; dussintals internationella forskare grad nivå flockas till EMU varje år för att studera vid Centrum för rättvisa och fredsbyggande. Lisa Schirch, EMU forskningsprofessor och fredsstudier expert, är programansvarig för 3P mänsklig säkerhet (tidigare 3D Security), som främjar konfliktförebyggande och fredsbyggande i USA: s säkerhet politiken.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

An EMU education helps students to discover their purpose in life and prepare to make a difference for the common good at home and around the world. EMU’s rigorous academics emphasize one-on-one relat ... Läs mer

An EMU education helps students to discover their purpose in life and prepare to make a difference for the common good at home and around the world. EMU’s rigorous academics emphasize one-on-one relationships with professors, cross-cultural awareness, care for creation, and service to others. Läs mindre
Harrisonburg , Lancaster + 1 Mer Mindre