kandidatexamen i elektroteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Kandidatexamen i elektronik

&nbsp

Detta ämnesområde erbjuder tvärvetenskaplig undervisning i elektronik i alla dess aspekter samt dess tillämpningar. Undervisningen ger en grund i analog och digital elektronik, vilket är nödvändigt för förståelsen av studien av olika elektroniksystem. Detta gör att studenter kan skaffa sig viktiga kunskaper inom datavetenskap, matematik och fysik som är ett komplement till undervisningen i elektronik.

&nbsp

&nbsp

Möjligheter


Ytterligare studier

Behörighet för en vetenskaplig magisterexamen i teknik med en elektronik element vid UPMC men även för andra specialiserade magisterexamen inom elektronik, datavetenskap, tillämpad fysik och teknik i Frankrike, hela Europeiska unionen och Schweiz.Ämnesområdet elektronik möjliggör också en att komma in, baserat på tidigare meriter, vissa tekniska skolor.


Professionell integration

Genom yrkesutbildning.

&nbsp

Organisation

Ämnesområdet elektronik är uppbyggt kring en gemensam kärna av kurser kompletterade med lektioner (TU) för ditt studieprogram, fri TUS och språk TUS.

- Gemensam kärna TU: 81 hp inom elektronik men även i datavetenskap, matematik och fysik för ett komplett vetenskapligt program inriktat mot elektronik.

&nbsp

- Program för studier TU: 24 ECTS till direkta studier mot av domänerna för tillämpning av elektronik enligt de smaker och planer för varje elev.

- Gratis TUS: 9 hp valt fritt enligt vad som kan rymmas i din tidtabell.

- Språk TU: 6 hp i engelska eller annat språk. Tre referens utbildningar, vilket garanterar en sammanhängande uppsättning TUS, erbjuds.

Elektroniken och fysik Programmet erbjuder en inriktning inom områdena telekommunikation, instrumentering och mikroelektronik.

Elektronik-och mekanik program är avsett för studenter som vill fokusera på automation, robotteknik och processtyrning.

Elektronik-och datavetenskap program är avsett för studenter som vill följa ett blandat program av studien som leder till studier inriktade på industriell databehandling, arkitektur och design av integrerade kretsar. Under L2, är undervisningen framför allt baserat på grunderna och de grundläggande begrepp och en introduktion till en av de utbildningsprogram som erbjuds.Under L3, studerande utvecklar sina kunskaper i elektronik och är specialiserade på ett studieprogram.

Nivå L2

Undervisningen bygger framför allt på grunderna och de grundläggande begrepp och en introduktion till en av de utbildningsprogram erbjuds.

L3

Fördjupning av kunskaper i elektronik och specialisering inom ett studieprogram.

&nbsp


Målinriktade offentliga

- Ikraftträdande L2 är öppen för studenter som har gjort ett program för studier i matematik, har datavetenskap, mekanik, elektronik (MIME) och fysik, kemi, mekanik, elektronik (PCME) i integrationen cykeln vid UPMC, eller som gjort ett motsvarande program för studier i en annan anläggning.

- Entry på nivå L3 antar förvärvet av nivån L2, oavsett om UPMC eller annat universitet.Studenter som har gjort ett eller två års förberedande klasser för Grandes Ecoles kan innehavare av en DUT och BTS och studenter som har gjort en tvärvetenskaplig vetenskaplig studieprogram efter studentexamen in på nivå L2 eller L3 efter ansökan har undersökas. 

Senast uppdaterad May 2012

Om skolan

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella ... Läs mer

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella renässans, med en berömd bibliotek och ett träningscenter för präster. Denna skola, som grundades av Guillaume de Champeaux i 1109, spelade en viktig roll i den intellektuella skumbildning av Quartier Latin i flera århundraden. Grammatik, retorik, dialektik, musik, aritmetik, geometri, astronomi och även teknik var alla undervisade där. Efter revolutionen, var platsen ockuperad av olika lager, då det "Halle aux Vins", innan de återintegreras i en värld av forskningen som en del av Naturvetenskapliga fakulteten vid universitetet i Paris 1959. Under André Malraux ledning var beslutet om Albert projektet och tornet gjorde 1963.Och nio hundra år senare, fortsätter UPMC strävan efter kunskap av högsta rang i hjärtat av Paris. &nbsp&nbsp Fakulteter och institutioner UPMC består av sju avdelningar och fakulteter: kemi, teknik, matematik, medicin, fysik, biovetenskap, geovetenskap, miljö och biologisk mångfald. Här ligger också en teknisk skola - Polytech 'Paris UPMC, Paris Astrophysics institutet, Henri Poincaré institutet och 3 marina stationer på Roscoff, Banyuls och Villefranche-sur-Mer som har Universum vetenskaper Observatory (OSU) status. Inom fakulteten matematik ISUP, den främsta skolan av statistik i Frankrike. UPMC och Val-d 'Oise Yvelines handelskammare samlades för att skapa den första kroppen läroavtalsutbildning inom ett universitet ramar: CFA UPMC. Läs mindre