Kandidatexamen i datavetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Hur många datorer har du använt idag? Tänk om appen används för att hitta din buss, online verktyg som används för att skicka bilder, och videospel som du ser fram emot att spela. Datorer och mjukvara stöd, informera och berika våra liv. En examen i datavetenskap kommer att hjälpa dig att bidra till den otroliga sätt datorer formar våra liv. Datavetenskap erbjuder ett givande, flexibel och lukrativ karriär.

Institutionen för datavetenskap erbjuder också en omfattande Co-op utbildningen. Studenter i co-op-program har en fantastisk möjlighet att träffa arbetsgivare, få karriärsupport, och hela 12-månaders betald praktik innan examen. Studenter i många discipliner dras till datavetenskap att expandera sin utbildning och göra nya insatser till sina områden. Oavsett om du studerar datavetenskap som en stor, en gemensam större eller ett mindre, kurser i datavetenskap är en viktig del av en omfattande universitetsutbildning.

examen alternativ

 • B. Sc. Bachelor of Computer Science, Honours - 4 år
 • B. Sc. Bachelor of Computer Science, Honours (Co-op) - 5 år
 • B. Sc. Bachelor of Science, major i datavetenskap - 4 år
 • B. Sc. Bachelor of Science, major i datavetenskap (Co-op) - 5 år
 • B. Sc. Bachelor of Science, General - 3 år

programalternativ

 • B. Sc. Gemensamma Honours program:
 • Computer Science / matematik (inkluderar co-op)
 • Computer Science / fysik och astronomi (inkluderar co-op)
 • Datavetenskap / Statistik (inkluderar co-op)

Co-op alternativ

Institutionen för datavetenskap erbjuder ett spännande Co-op utbildning utrustning i alla sina program där eleverna deltar i tre, fyra månader arbets termer examen med tolv månaders välbetalda arbetserfarenhet. Eleverna har en fantastisk möjlighet att träffa arbetsgivare och få karriärstöd innan examen. Det finns arbetsgivare i en mängd olika områden i Winnipeg och andra nationella och internationella platser, inklusive USA och Japan.

Inriktningar

 • Software engineering
 • databaser
 • Människa-datorinteraktion och datorgrafik
 • Artificiell intelligens
 • Nät och säkerhet
 • Datorsystem
 • Teoretisk datalogi

Professionella möjligheter

Vilka branscher hyra datavetenskap examen? Allihopa! Eleverna har arbetat med specialeffekter för stora Hollywood-filmer, programvara för hjärnan skannrar, dataspel, smartphone programvara, och andra för många att nämna. För ett prov, besök coop.cs.umanitoba.ca och klicka på "History of arbetsgivare". Det mesta arbetet i datavetenskap är mycket samarbete och stark social och kommunikativ kompetens är i hög efterfrågan.

Vad är unikt med detta program på U M?

Institutionen för datavetenskap vid University of Manitoba är en internationellt erkänd forskningscentret, och våra studenter har möjlighet att arbeta aktivt forskningslaboratorier inklusive robotik, autonoma medel, bioinformatik, ny design gränssnitt, med hjälp av matematik och metoder från naturen för att lösa datorproblem , och mer. Våra studenter har tillgång till ett modernt utbud av banbrytande kurser, och vår väletablerade co-op-programmet skickar studenter till spännande arbetsplatser inklusive statliga kontor, film och spelstudior. Vidare, genom vårt valbara program eleverna kan kombinera datavetenskap med studier i en mängd olika områden, inklusive konst och musik, psykologi, matematik, teknik, förvaltning, och många fler. Computer Science utbildningsprogram vid UM är internationellt ackrediterade av Cips (Canadian Information Processing Society) Computer Science Ackreditering rådet enligt Seoul Accord.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

To create, preserve, communicate and apply knowledge,contributing to the cultural, social and economic well-being of the people of Manitoba, Canada and the world.

To create, preserve, communicate and apply knowledge,contributing to the cultural, social and economic well-being of the people of Manitoba, Canada and the world. Läs mindre