Kandidatexamen I Bioinformatik Och Genetik

Kadir Has University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kandidatexamen I Bioinformatik Och Genetik

Kadir Has University

I dagens värld molekylärbiologi, biokemi och andra biologiska områden blir allt informationsdriven. Främst behovet att bearbeta stora mängder sekvensinformation som genereras av den senaste utvecklingen inom genomet sekvensering och proteomanalys har drivit dessa biovetenskap i en ny era där datavetenskap, informationsteknik, och biologi samman till en enda disciplin som bioinformatik. Således genetik tillsammans med bioinformatik har varit att förändra den gamla vyn i klinisk diagnostik. Genom omfattande genetisk testning kan individer som är mer mottagliga för sjukdomen identifieras innan någon sjukdom ens existerar. På så sätt tidiga prediktiva åtgärder kan vidtas. Dessutom personlig läkemedelsdesign, att skräddarsy en specialiserad behandling baserad på din arvsmassa, verkar vara ett standardiserat sätt att behandling av sjukdomar inom en snar framtid.

I vår avdelning koncentrerar vi oss på datorstödd läkemedelsdesign. I datorstödd läkemedelsdesign en receptormolekyl av mekanismen sjukdomsalstrande modelleras i datorn. Succeedingly en läkemedelsmolekyl är utformad för att interagera med receptormolekylen på ett sådant sätt att fixa dåligt fungerande mekanism av proteinet. Läkemedelskandidaten molekylen kan vara en ny kemisk struktur, som inte har syntetiserats såväl före som en matchning från en databas av redan kända läkemedelsmolekyler. Detta sätt att in silico beräkningar av läkemedel-enzyminteraktioner förkortar avsevärt processen med experimentell läkemedelsdesign till målreceptorn.

Dynamiken i de receptorer som läkemedelsmolekyler binds till ett annat ämnesområde i vår avdelning. Förstå fungerande mekanism receptorn är det allra första steget mot att utveckla ett sätt att störa dess arbetsmekanism. Dessa receptormolekyler är dynamiska strukturer och strukturförändringar i deras dynamik är relaterad till hur de fungerar alltså vi siktar på att förstå hur dessa dynamiska strukturer fungerar beroende på olika miljöfaktorer.

Vi också intresserade i förbättrade simuleringstekniker för att undersöka de funktionella dynamiken i jonkanal membranproteiner. Funktionsstörningar i jonkanaler är direkt relaterad till olika neuro och neuromuskulära sjukdomar, såsom epilepsi, Alzheimers, Parkinsons och Huntingtons. Dessa proteiner är mycket svåra att simulera på grund av avsaknaden av experimentell strukturinformation utöver sin storlek när lipiddubbelskikt ingår. Sålunda förbättrade provtagning och simuleringstekniker, samt avancerade homologi modelleringsmetoder är nödvändiga för en bättre förståelse av deras dynamik.

Beta2-adrenerg receptorer, fosfodiesteras IV, GABA-A-receptorer, nikotinacetylkolinreceptorer, triosfosfatisomeras är några av de proteinsystem som vi också är intresserade av.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad April 25, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
Heltid
Information
Deadline
Locations
Turkiet - Istanbul, Istanbul
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Turkiet - Istanbul, Istanbul
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan