Kandidat i matvetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Livsmedelsvetenskap berör livet för varje enskild person för livsmedel är avgörande för livet. Livsmedelsforskare tillämpar vetenskaper som biologi, kemi, fysik, bioteknik, mikrobiologi, teknik och matematik på livsmedel för att säkerställa att de livsmedel som äts är säkra och faktorer som smak, näringsvärde och hållbarhet förbättras.

Livsmedelsvetenskap är grunden för livsmedelsbearbetning, som är den största industrin i USA som sysselsätter mer än 2 miljoner människor och med närvaro i varje stat och erbjuder ett brett utbud av anställningsmöjligheter. Matforskare kan hitta sysselsättning i de många livsmedelsindustrin och närstående industrier, liksom i lokala, statliga och federala myndigheter och utbildnings- och forskningsinstitutioner. Kandidater från FAMU Food Science-programmet är beredda att dra full nytta av de många anställningsmöjligheter som finns tillgängliga inom detta område. De kan också gå vidare till forskarutbildningar inom livsmedels-, jordbruks- och livsvetenskaper. De kan också använda den här graden för att gå över till professionella examina som medicin, tandvård, lag och veterinärmedicin.

Som en landgrantinstitution 1890 har FAMU alltid varit en del av livsmedels- och jordbruksutbildningen. Food Science-programmet vid FAMU fortsätter denna tradition och har placerat sina kandidater i många av de stora livsmedelsföretagen i USA samt i forskarskolor och yrkeskolor. Studieplanen för Food Science major säkerställer att instruerar studenterna i de vetenskapliga principerna som styr tekniker och metoder som används vid beredning, bearbetning, säkerhet, lagring, utvärdering och användning av livsmedel men också möjliggör val och flexibilitet så att eleven kan sträva efter andra områden av akademiska intressen. Alla studenter utsätts för en matupplevelse utanför campus som en del av deras utbildning.

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Florida Agricultural and Mechanical University (FAMU) is an 1890 land-grant institution dedicated to the advancement of knowledge, resolution of complex issues and the empowerment of citizens and comm ... Läs mer

Florida Agricultural and Mechanical University (FAMU) is an 1890 land-grant institution dedicated to the advancement of knowledge, resolution of complex issues and the empowerment of citizens and communities. The faculty is committed to educating students at the undergraduate, graduate, doctoral and professional levels, preparing graduates to apply their knowledge, critical thinking skills and creativity in their service to society. Läs mindre