Inledning
KompetenscentrumDet har ett mycket starkt nätverk med byråer relaterade till livsmedelssektorn både i hemlandet och utomlands. Ömsesidig erfarenhet av partnerskap med livsmedelsindustrin inom produktutveckling, konsulttjänster och analys och till och med bidrag för studenter att vinna de olika tävlingarna.SysselsättningProduktproduktion, forsknings- och utvecklingsavdelning och marknadsföring av livsmedelsindustrin och livsmedelsingrediensindustrin, livsmedelsförpackningsutrustningsindustrin, livsmedelsinformationscentrum, livsmedelsförsäljare, utbildningsinstitution, livsmedelssektorn, journalistik, konsult, samhällsstyrning, myndighet, livsmedelssektor entreprenör.
Food Technology Program (FTP) vid Institutionen för livsmedelsvetenskap och teknik, fakulteten för jordbruksteknik och teknik, Bogor Agricultural University (IPB) är ett grundutbildningsprogram som fokuserar sig själv för att producera akademiker som har kompetens att bearbeta matmaterial till det säkra, kvalitet och hälsosamma livsmedelsprodukter i industriell skala.
Sedan det öppnades 1964 har FTP-IPB odlat kandidater som kan arbeta i olika positioner eller områden inom den nationella och internationella livsmedelsindustrin, myndigheter eller som framgångsrika livsmedelsföretagare.
FTSP-IPB anses vara det bästa och det äldsta studieprogrammet inom jordbruksbaserad livsmedelsbearbetning och får ”A” -nivån av National Accreditation Body of Higher Education (BAN-PT). FTP-IPB är också internationellt ackrediterat av American Institute of Food Technologists (IFT) sedan 2010 och International Union of Food Science and Technology (IUFoST) sedan 2013. FTSP-IPB har den distinktionen att vara det första studieprogrammet för livsmedelsteknologi utanför Nordamerika som erkänns av IFT med statusen "utvecklad" i hanteringen av utbildningen. Med ett sådant nationellt och internationellt erkännande blir FTP-IPB ett mycket önskvärt studieprogram av gymnasieelever och resulterar följaktligen i en hög nivå av konkurrenskraft för ingången. Dessutom antar FTSP-IPB internationella standardplaner med inlärningsresultat som uppfyller IFT-utbildningsstandarden.SynAtt bli en ledande institution för högre utbildning med internationell kvalitet och som en trender i utvecklingen av livsmedelsvetenskap och teknik.UppdragUtför en högkvalitativ högre utbildning för att producera kompetenta och internationella kvalitetsexaminerade inom livsmedelsvetenskap och teknik.
Att genomföra kreativa matrelaterade undersökningar baserade på tropiska matresurser som stöder utbildningsprocessen och utvecklingen av livsmedelsvetenskap och teknik.
Leverera samhällstjänster som bidrar till livsmedelsindustrins konkurrenskraft och lönsamhet och för allmänhetens välbefinnande.kkolosov / PixabayCampusIPB är beläget i Dramaga, Bogor, West Java, Indonesien. Det är omgivet av städer som gör det enkelt att komma åt platsen och gå ut ur staden. IPB Campus har en bra miljö och massor av transportsystemval som kan stödja idealet för akademiska och icke-akademiska aktiviteter.FaciliteterLärar- och forskningslaboratorier
Studenterna har tillgång till undervisnings- och forskningslaboratorier vid Institutionen för livsmedelsvetenskap och teknik och SEAFAST Center, inklusive matkemilaboratorium, livsmedelsmikrobiologilaboratorium, livsmedelsbiokemi och humannäringslaboratorium, livsmedelsbearbetning och tekniklaboratorium och sensoriskt utvärderingslaboratorium.
Livsmedelsbearbetning Pilotanläggningar finns också tillgängliga för att ge studenterna praktiskt arbete i livsmedel i större skala. Pilotanläggningarna är utrustade med bearbetningsmaskiner och utrustning som regelbundet används för en integrerad livsmedelsförädlingslaboratorium, som är utformad för att efterlikna en miniatyriserad men ändå komplett livsmedelsindustrimodell.
Forskningsanläggningar
Laboratorierna tillhandahåller sofistikerad utrustning för analys, såsom GC, GCMS, HPLC, AAS, DNA-sekvenserare, elektrofores, ultrafiltrering, polarisationsmikroskop, Rancimat, reometer, PCR, pulserad NMR, etc.
Bibliotek och informationscenter
Bibliotek och informationscenter stöds främst av IPB Central Library. Biblioteken tillhandahåller information och en mängd litteratur inom livsmedelsvetenskap och teknik samt jordbruksteknik och andra relevanta ämnen.Internationellt program för matteknikProgrammål
Det internationella grundutbildningen för matteknologi (IUP-FT) är utformad specifikt för att tillgodose det starka behovet av matteknologer med ett solid internationellt perspektiv.
kompetenser
Examenskompetens kommer att uppfylla IFT: s minsta kärnkompetenser inom matvetenskapens grundutbildningsprogram och uppfylla den indonesiska kvalifikationsramen. Studenter som slutför detta program kommer att:Ha tillräcklig kunskap om principerna för livsmedelsvetenskap (kemi och livsmedelsanalys, mikrobiologi och livsmedelssäkerhet, teknik och livsmedelsbearbetning, biokemi inom livsmedel och näring) när det gäller att producera säker mat och kvalitet längs livsmedelskedjan.
Har förmågan att designa en process med mervärde till livsmedel genom att kombinera olika enhetsoperationer för att producera säkra och kvalitetsmat.
Ha en stark medvetenhet om internationella frågor inom livsmedelsindustrin.
Ha starka framgångsfärdigheter (kommunikationsförmåga, kritiskt tänkande / problemlösningsförmåga, livslångt lärande, professionell kompetens, interaktionsförmåga, kunskaper om förvärv av information och organisationsfärdigheter)Student antagningFör grundläggande internationella program följer antagningsprocessen schemat som tillkännagavs av Bogor Agricultural University (IPB). Detta test kan utföras antingen genom resultaten av SBMPTN-poängen eller Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.
Antagningsprocess och kravKandidaterna måste ha examen från gymnasiet eller motsvarande akademisk nivå. Intyg eller annat bevis på examen från gymnasiet eller motsvarande nivå krävs.
För kandidater med ursprung från icke-engelsktalande länder krävs certifiering av engelskkunskap (TOEFL / IELTS) och bifogas i ansökan.
Indonesiska kandidater måste ansöka om anmälan till IUP-FT genom att fylla i ett nedladdningsbart ansökningsformulär. Två val av metoder är tillämpliga:med SBMPTN-poäng;
Skriftlig tentamen (Ujian Talenta Mandiri).
Internationella kandidater är skyldiga att genomföra ett kvalificeringsval som ställts in av IPB, som ska hållas på en bekväm plats i sitt hemland (förmodligen vid den indonesiska ambassaden eller konsulatet). Examen mäter studentens kompetens inom kemi, matematik, biologi, fysik och engelska. En kandidat med hög akademisk prestation kan undantas från en skriftlig tentamen.
För att accepteras på IUP-FT, kommer potentiella studenter som har godkänt examen och andra krav måste registrera sig enligt schemat och krav som fastställts av IPB.Akademiska aktiviteterStudent Exchange Program / Credit Earning Activity
Studenten kan ansöka om ett intjäningsprogram under en termin på ett partneruniversitet i ASEAN, Japan eller Europa. Genom detta program tar studenter flera matvetenskaper eller valbara kurser i partneruniversitet.
Slutårsprojekt
Studenterna kommer att genomföra sitt sista års forskningsprojekt i ett partneruniversitet under en termin. Forskningen övervakas av lärare från både IPB (hem) och partner (värd) universitet. Som ett alternativ till forskningsårets slutprojekt är studenten också möjlig att ta ett praktikprogram på ett internationellt livsmedelsföretag utomlands.
Internationell mobilitet på kort sikt
Studenter kan delta i ett internationellt akademiskt program som sommarkurser, utbildning eller konferenser.CurriculumTvå scheman med fyra års grundutbildning (144 högskolepoäng) är utformade för att ge alternativ för studenter antingen att avsluta hela programmet i IPB (4 + 0-program) eller tillbringa sitt sista (fjärde) år i partneruniversitet utomlands (3+ 1 eller 3,5 0,5 program). Studenter som genomför en IUP-FT tilldelas examen Bachelor in Agricultural Technology.Studentens fritidsaktiviteterFood Technology Student Association eller Himitepa organiserar studenter utomordentliga aktiviteter. Flera aktiviteter utanför läroplanen är följande:
Food Product Development Competition (FPDC)
FPDC är utformat för att utmana eleverna att ta alla kunskaper och livsmedelsvetenskapliga kunskaper och tillämpa dem i en verklig situation. Varje deltagande studentteam utvecklar en ny matidé och bär konceptet genom marknadsföring och produktion. Det utmanar organisatoriska, lagarbete, kreativa och vetenskapliga färdigheter. HIMITEPA arrangerar tävlingen i samarbete med SEAFAST Center och Food Ingredients Asia (FIA).
Ksatria Pangan (Kapangan)
Kapangan är en plats för studenter som har en passion att direkt tillämpa matvetenskapskunskapen för samhället inom områdena livsmedelssäkerhet och livsmedelsförädling. Målgruppen är en småskalig matproducent, grundskolestudenter och livsmedelsförsäljare.
Matvarning
Food Alert är en plattform för att informera samhället om livsmedelsvetenskap och teknik i praktiken via sociala medier, affischer eller andra medier.
Food Processing Club (FPC)
FPC är en studentklubb för att underlätta studenternas intresse för att stärka sina färdigheter inom livsmedelsförädling och produktutveckling.
World Food Day (WFD)
WFD är ett årligt studentevenemang för att fira världsmatdagen den 16 oktober.