Kandidat i hotellledning

Allmänt

Programbeskrivning

Handla om

Som kandidatexamen i hotellförvaltningen är du en professionell som är helt hemma i den fascinerande världen av gästfrihet. Hotellledningsprogrammet erbjuder en hög nivå av professionell kunskap och färdigheter, tre eller fyra främmande språk, en stark ekonomisk grund, goda IKT-färdigheter, förmåga att arbeta i team, presentationsförmåga och internationell erfarenhet.

Dessa kompetenser uppskattas också i många andra branscher och ger dig möjlighet att fortsätta dina studier och få en magisterexamen eller en ytterligare kandidatexamen. Hotellledningsledare är dynamiska och intresserade av frekventa sociala kontakter, utmaningar och kreativt teamarbete. En förhandsutbildning från cateringskolan är inte nödvändig. Det finns mer att lära sig än att studera ensam. Om du vill kan du gå med i SorHoMa, studentklubben för Hotel Management. Studieklubben organiserar alla typer av aktiviteter för eleverna i programmet och ett sammankomster med huvudtalare från gästbranschen.

Programmet är mycket fokuserat på praktisk erfarenhet. Detta illustreras av många projekt, branschkontakter och praktikplatser. Under Café CuiZien-projektet kommer du och ett antal medstudenter att utveckla din egen cateringaffär genom att engagera dig i lagarbete och genom att kombinera dina språk- och presentationsförmåga och dina kreativa, ekonomiska och gästfrihetskompetenser.

Direkt kontakt med personer på fältet är en väsentlig del av kursen. Under det första året kommer du att slutföra en en-veckors utforskande praktik. Under det andra året kommer du att göra en 6-veckors operativ praktik. Det tredje året innehåller en 18-veckors ledarskap praktik.

Kursen ger också stor uppmärksamhet åt utvecklingen av ditt internationella nätverk. Internationella kontakter är viktiga för framtida gästfrihetschefer. Förutom en studieresa och din internationella praktik, kan du också välja bland ett antal internationella projekt som en del av ett internationellt fall.

Fakta talar för sig själva: Alla våra elever slutar praktik på kända hotellkedjor och 80% av praktikplatser ligger i Frankrike, Tyskland, Norge, Kanarieöarna, Nederländerna, Österrike och så vidare. Du kommer att få ett Erasmus stipendium för en internationell praktikplats.

Varför registrera dig för det här programmet?

Vi har medvetet valt ett semestersystem med tolv kursveckor per termin snarare än kortare moduler. Vi tror att det ger eleverna mer tid att behandla vissa ämnen och undviker kontinuerligt provtryck.

Så vad är en föreläsning som? Under ditt hotellledningsprogram lär du dig i små grupper. Vårt differentierade tillvägagångssätt och (individuellt) handledare har fått oss ett utmärkt rykte. Hela programmet består av sex terminer, som tillsammans står för 180 hp. Den allmänna delen av kursen fokuserar på ledning, språk (franska, engelska, tyska eller spanska), hotell och gästfrihet, sociala färdigheter och lagarbete.

Under programmets tredje år kommer du att specialisera dig på vad som är mest tilltalande för dig.

Vilka kurser ingår i läroplanen?

Första året:

Operativ ledning

Semester 1: Hotell och mat

Andra året:

Middle Management

Termin 3: Människor och Organisationshantering

Semester 4: Rumsavdelning, Mat

Tredje året:

Strategisk ledning

  • Strategisk Hospitality Management
  • Rumsavdelning och Wellness
  • Gastronomi och Evenemang
  • Språk för gästfrihet (spanska, tyska eller italienska)

Semester 6: Ledarskapsstipendium

Vilka jobbmöjligheter har jag med denna examen?

Eftersom det finns stor efterfrågan på kvalificerad personal i branschen är sysselsättningsgraden 100%. Mer än hälften av våra studenter jobbar i det bredare utbudet av hotell, restaurang och gästfrihet. Du får också viktiga möjligheter att utvecklas till mitten och toppledningen.

Många av våra studenter är nu General Managers of Luxury Hotels eller övervakar flera hotell med ett utmärkt lokalt och internationellt rykte. Du kan också välja att bygga egen verksamhet i hotellbranschen eller i en annan sektor. Våra kandidaters mångsidighet, språkkunskaper och sociala färdigheter uppskattas också i andra branscher.

Vad kan jag studera efter att ha fått denna examen?

Ytterligare utbildningsprogram tillgängliga för dem med en hotellledning:

  • Master i turism
  • Civilekonom
  • Master i Management och organisation
  • Master i kommunikation
  • Kandidatprogram i evenemangshantering,
  • Turism och rekreationsförvaltning

Försäkring och inskrivning

Belgien är ett mycket säkert resmål. Men för att du är bättre förberedd för allt, vill vi ta en titt på vad du behöver inom försäkringsområdet. Det här är saker du bör ta hand om innan du reser till Belgien och startar dina lektioner här hos oss på VIVES.

När du ansöker, kolla försiktigt med din hemkoordinator om du kommer för en termin eller hela läsåret. Detta innebär att du har bidrag för den perioden eller har tillräckliga medel för livsuppehälle. Att lämna före den överenskomna tiden kan endast godtas i undantagsfall som sjukdom eller familjeskäl och har ingen inverkan på skyldigheten att betala hyran.

Vi betonar att bostadsavtalet är bindande. Tentamen eller tester på avstånd (för de exceptionella fallen) kan upprättas vid behov, så länge som detta hänger överens med heminstitutet. Om eleverna bestämmer sig för att lämna oss utan officiell anmälan och rättfärdigande av sin hemma internationella samordnare, nekar vi allt ansvar och kommer inte att utfärda ett transkript av poster.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Welcome to VIVES University College. This new college is the result of the cooperation between KATHO, with campuses in Kortrijk, Roeselare, Tielt, Torhout, and KHBO, with campuses in Brugge and Oosten ... Läs mer

Welcome to VIVES University College. This new college is the result of the cooperation between KATHO, with campuses in Kortrijk, Roeselare, Tielt, Torhout, and KHBO, with campuses in Brugge and Oostende. At this moment, mergers in the field of higher education are a common trend in Flanders. With approximately 13,000 students, VIVES is the biggest university college in Flanders. Läs mindre
Kortrijk , bruges + 1 Mer Mindre