Kandidat i gästfrihet och kulinarisk konst
Varna University of Management
Nyckelinformation
Campus läge
Varna, Bulgarien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 - 4 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 1 950 / per semester *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2023
* - per termin
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Hospitality and Culinary Arts-programmet är det enda akademiska examensprogrammet i Östeuropa som passar alla som är passionerade för matlagning och jagar karriärutveckling som professionell kock eller vill bli nästa globala Michelin-stjärnahållare. Som en del av denna kurs kommer du att bli ett steg bortom "standard kulinariska konster" -studier och komma närmare den verkliga konst- och kulinariska revolutionen genom att införliva experimentella matlagningsmetoder.
Under programmet Hospitality and Culinary Arts får du speciella matlagningskunskaper och grundlig produktkunskap i enlighet med klassikerna och de moderna trenderna, som användningen av lokala produkter, kött och fisk, hälsosam matlagning, hållbar fisk och skaldjur, "näsa till svans" matlagning". Försiktigt tillämpa all den kunskapen genom prisma av din egen stil, inspiration och konstnärliga idéer.
Vårt kök är utformat på det mest ergonomiska sättet och är fullt utrustat med de mest moderna matlagningsprylarna av världsberömda varumärken. Vi samarbetar med tillverkare av utrustning för några av de ikoniska 2 restaurangerna i Michelin-stjärnan världen över.
Din erfarenhet utomlands
En erfarenhet utomlands kommer att vara en lärande för VUM-studenter där de ges chansen att ta en ansvarsfull roll som anställda i ett företag eller en organisation och sedan reflektera över vad som hände på arbetsplatsen. Utlandsprogrammets erfarenhet kompletterar den formella klassrumsinstruktionen. Det syftar till att avsevärt förbättra lärarprogrammets vitalitet och påverka de kurser som en student har tagit eller kommer att ta. Efter avslutad erfarenhet utomlands kommer studenterna att tjäna 30 högskolepoäng för år 1 (arbetslivserfarenhet med Erasmus-programmet) och för år 2 (arbets-, rese- och studieprogram).
Alla erfarenheter utomlands kommer att arrangeras av VUM och är obligatoriska. Upplevelser utomlands kommer att väljas utifrån den studerandes pedagogiska och praktiska prestanda under termin.
Arbetslivserfarenhet med Erasmus-programmet kommer att äga rum på en liten oberoende Michelin-betygsrättade restaurang i Europa där studenterna får möjlighet att utöva sin tekniska kunskap och färdigheter, lära sig att arbeta i ett team med högkvalificerade matlagare och förbättra deras precision , förväntan-utfallet konsistens, tidsstyrning, stress-resistens. De bästa VUM-studenterna får möjlighet att gå på en upplevelse utomlands på en restaurang med Michelin-stjärnan beroende på hur de spelar ut.
Obligatoriska praktikplatser
Alla elever i programmet har två obligatoriska praktikplatser under sin utbildning. Praktikplatsen kommer att ske i 5 eller 4-stjärniga hotellkedjor över hela världen. Det kommer att betraktas som en "chef" -utbildning, eftersom den ger studenterna tillgång till stor affärsverksamhet, vilket ger dem en chans att inse vikten av kulinarisk verksamhet i en större affärsinställning. Denna placering kommer att utformas så att den passar elevernas professionella utvecklingsprofil och exponera dem för en annan typ av HoReCa-verksamhet, som är helt annorlunda än den på små Michelin-rankade restauranger.
Undervisningsspråk: engelska
Studietid: 3/4 år (6-8 terminer)
Diplom: Kandidatexamen i "Hospitality and Culinary Arts" undervisas på engelska i Central- och Östeuropa och ett av få inom Europeiska unionen.
VUM - Varnas universitetsledning.
Förkunskapskrav
Inträde baseras på dokument, IELTS 6.0 eller motsvarande (VUM institutionellt engelsktest tillgängligt) och online eller ansikte mot ansikte intervju med kandidaten.