Kandidat i gastronomi och kulinariska konst

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Gastronomi och kulinariska konster innehåller en filosofi för konst och kultur samt att vara en vetenskap om att äta-dricka. Culinary Arts, som länge varit bland programmen för olika internationella universitet och institut, har också varit en samlingspunkt i Turkiet. Det faktum att kulturstrukturen förändras och turismen är den snabbast utvecklade sektorn i Turkiet har spelat en viktig roll i detta resultat. I detta avseende är syftet med Gastronomy and Culinary Arts att utbilda kockar som kan erbjuda prover av lokala och internationella rätter och bli kandidater för att vara kokkockar och chefer inom mat- och dryckssektorn. De förväntas också bidra till att öka antalet kvalificerade och utbildade individer som är mycket behövda inom boende- och mat- och dryckesindustrin. Dessa personer utbildas på ett sätt att förbättra sin kommunikation och administrativa kunskaper och färdigheter, och de kommer i allmänhet att ha roller i tjänstebranschen.

Utbildning vid internationella standarder

För att föra den turkiska turistnäringen ytterligare ett steg skapades en hybridplan för att granska turismplanerna för världens mest framstående universitet och genom att ta hänsyn till sektorsbehovet. De mest aktuella böckerna, som har använts av världens mest framstående universitet, granskas och erbjuds våra studenter som primära och kompletterande informationskällor. Våra studenter har en chans att analysera sektorn och blanda teori och praktik genom sina projektläxor. Genom praktikplatser i turismföretag får de lära känna dessa institutioner på plats under sin utbildning. De får också göra sina praktikplatser utomlands om de vill.

Att vara student vid College of Tourism på ABU

Våra studenter kommer från olika städer i hela vårt land och olika delar av världen och skapar en heterogen och rik miljö. Det första året i vår 4-åriga utbildningsperiod erbjuder främst affärs- och administrationskurser; så får våra studenter förvärva kunskap om administration och företagande. Under nästa period, förutom teoretiska kurser i gastronomi och kulinariska konst, lär våra studenter om olika kök runt om i världen på ett tillämpat sätt. Under det sista året av sin akademiska utbildning genomför våra studenter en vetenskaplig studie med vetenskapliga metoder som är relaterade till ett område av deras intresse. Denna studie är betydelsefull för dem som vill fortsätta med magisterstudier eller gå vidare inom sektorn eftersom den ger insikter om att identifiera problem, hitta lösningar och förbereda rapporter.

Information om avdelningen och allmänna villkor

Institutionen för gastronomi och kulinarisk konst tillhandahåller kurser helt på engelska. Våra studenter lär sig ett andra främmande språk från vårt universitet under utbildningen. De får kurser på sammanlagt 240 högskolepoäng för 4 år / 8 terminer. De kan också göra mindre och dubbla större grader.

Akademisk personal

Teoretisk kunskap och yrkesutövning bör tillhandahållas hand i hand i ett välplanerat program inom turismutbildning. Inom detta sammanhang består vår akademiska personal av lärare som har sektorserfarenhet. Därför är våra lärare bekanta med sektorn, i kontakt med branschen, och de träffas ibland med företrädare för sektorn för att bilda allianser. Dessutom bidrar de till den vetenskapliga världen med vetenskapliga publikationer och genom att delta i konferenser.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

ABU is a research university that offers interdisciplinary master and Ph.D. programs over a wide range of subjects.

ABU is a research university that offers interdisciplinary master and Ph.D. programs over a wide range of subjects. Läs mindre