Kandidat i Gastronomi

Allmänt

Programbeskrivning

Kandidatutbildningen i Gastronomi syftar till att utbilda specialister inom matlagningsteknik, men också kvalificerad att leda och hantera ett gastronomiskt företag. En fyraårig träning som gör det möjligt för våra studenter att leda framtidens gastronomi.

detaljer

  • Officiell utbildning: kandidatexamen i gastronomi.
  • Adresserad till: Elever som vill bedriva sin karriär inom gastronomi med företagsledningsförmåga.
  • Studieperiod: 4 år.
  • Totalkrediter: 240 hp
  • Språk: engelska: 1: a år. Spanska: 2, 3, 4 år *
  • Belägen i: Castellón de la Plana (Spanien)

* 1: a året kan vara antingen på spanska eller engelska

Presentation

Kandidatgraden i gastronomi vid CEU Cardenal Herrera University är resultatet av en djupgående social-, kultur- och företagsstudie om den nuvarande situationen för kulinariska övningar och hur den har utvecklats både gastronomiskt och kommersiellt. De viktigaste slutsatserna från studien var följande:

  • Professionalism: Det finns en ökande trend mot kravet på yrkeskvalifikationer inom gastronomisektorn.
  • Affärsdimension: Det finns nu ett behov av lämpliga läromiljöer som framgångsrikt kan kombinera gastronomi och affärer, matlagning och avkastning på investeringar.
  • Gastronomisk R

Kandidatutbildningen är baserad på fem ämnesområden:

GASTRONOMI

Matprodukt och kulinariska tekniker: Överföring av kunskap om livsmedelsprodukten och kulinariska tekniker, om ursprung och spårbarhet av livsmedel. Utbilda studenter i disciplinerna om kvalitet och säkerhet av råvaror, matberedning och lagring och hälsosam kost

KREATIVITET

Värdet av idéer: Den här graden omfattar ämnen relaterade till kreativitet, design och konstnärliga trender. Denna grundläggande kunskap ger eleverna chansen att aktivt delta i projekt relaterade till att dekorera och arrangera interiörer, samt att utveckla sitt eget distinkta utseende när det gäller matpresentation och inredning.

SPRÅK

Internationella möjligheter: Tillväxten av denna sektor på den internationella marknaden ber oss att lägga stor vikt vid engelska som vardagsspråk för våra studenter, som har möjlighet att öva sina språkkunskaper i seminarier, övervakat arbete, bibliografiska sökningar etc.

FÖRETAGSLEDNING

Verktyg för att hantera solida affärsprojekt: Att ta ett praktiskt, tillämpat tillvägagångssätt för gästfrihetsbranschen i syfte att utrusta eleverna med de verktyg de behöver för att skapa solida affärsprojekt och skydda deras ekonomiska lönsamhet.

Studieprogram

Studieprogrammet för kandidatexamen i gastronomi utrustade potentiella studenter med en solid och praktisk grund för att bygga sina framtida karriärer.

Programmet är baserat på fem ämnesområden. Kombinerat erbjuder dessa områden Gasma-studenter en komplett och aktuell professionell profil för framtiden:

  • Livsmedelsteknik
  • Allmänna företagskunskaper
  • Gastronomi
  • Kulinarisk förvaltning
  • språk

1: a året. En solid grund i gastronomi och förvaltning

Första årsstudenterna förvärvar grundläggande kunskaper om mathantering och grundläggande matlagningsprocesser.

De kommer att lära sig om marknadsföring och ekonomiska områden i företag inom sektorn. Det engelska språket ingår i de första innehållen i sina studier samt praktiska aktiviteter för att få erfarenhet från lokala företag.

2: a året. Nya tekniker och verktyg

Det andra året innehåller begrepp relaterade till vete och kulinariska processer.

Begrepp relaterade till lag, finans och hälsofrågor kommer att behandlas i Culinary Management. Studenterna är också utrustade med verktyg för att skapa solida affärsprojekt. Utbildningen fortsätter på engelska och engelska kommunikationsförmåga. Eleverna bedriver praktik på nationella företag.

Tredje året. Kunskapskonsolidering

Gastronomiska studier fokuserar på näring och dietetik, vidare till skapande och innovationsprocesser inom gastronomi. Studenterna kommer också att bredda sin kunskap om vete och vinparing.

I Culinary Management studerar studenter affärsmodeller och använder programvara för att kontrollera kostnader. Evenemangshantering introduceras. På engelska förvärvar studenter praktisk kunskap i förhållande till näringslivet och restaurangbranschen. Praktikplatser äger rum på internationella företag, både i restauranger och företag inom livsmedelsindustrin.

4 år. Vägen till specialisering

Under det fjärde året väljer studenterna en specialisering och motsvarande Pathway .

  • Executive Chef Innovation - Forskning i gastronomi: Studenterna kommer att studera de senaste kulinariska teknikerna och trenderna i gastronomi. De börjar förvärva forskningskoncept. Denna specialisering syftar till den högsta kulinariska nivån genom att lära sig nya kulinariska trender och tillämpa kreativa processer och pågående forskning i köket.
  • Gastronomiskt företag. Mat

Slutprojekt (TFG)

Bachelorgradsprojektet (TFG) består av ett minne eller en originalstudie utförd av varje elev. TFG integrerar och utvecklar den utbildning och färdigheter som förvärvats under kandidatexamen.

Dess syfte är att utbilda studenter att söka, hantera, organisera och tolka relevanta data för att göra bedömningar som innefattar reflektion om viktiga frågor av social, vetenskaplig, teknisk eller etisk karaktär. Genomförandet underlättar utvecklingen av kritiskt tänkande, logisk och kreativ bedömning. En lärare kommer att övervaka TFG och dess genomförande behövs för att förvärva titeln på kandidatexamen.

Praktik

Studenterna får möjlighet att genomföra arbetsplatser på lokala, nationella och internationella företag.

Vårt gastronomiska och matlagningskampus ger varje student möjlighet att få externa akademiska arbetsplatser tack vare flera samarbetsavtal mellan CEU Cardenal Herrera University och olika lokala, valenciska, nationella och internationella företag.

Från och med årets första år kan studenter börja förvärva yrkeserfarenhet genom att genomföra arbetsplatser i företag i närheten. Eftersom de förvärvar mer kunskaper och färdigheter, har eleverna möjlighet att ansöka om placeringar i alltmer konkurrensutsatta miljöer.

Karriärmöjligheter

Gastronomi är ett mycket tvärvetenskapligt fält med ett brett utbud av aktiviteter i samband med gastronomiska och kulinariska sektorer. Våra kandidater, förutom att skapa egna företag, kommer att ha möjlighet att utföra sina yrkesverksamheter inom en mängd olika områden inom restaurang- och turismsektorn:

  • Livsmedelsindustrin.
  • Restaurang och catering.
  • Gastronomisk konsultation.
  • Turism.
  • Gästfrihet.

De många karriärmöjligheter som är öppna för dem gör det möjligt för akademiker i gastronomi att öva sitt yrke i ansvarsområden, till exempel:

  • Kock.
  • Direktör för mat
  • Restaurang och cateringchef.
  • Gastronomisk konsult.
  • Evenemang och gastronomiska aktiviteter chef.
  • Livsmedelsforsknings- och innovationschef.
  • Livsmedelskvalitet och säkerhetsansvarig.
  • Culinary Operations och Project Manager.

Dessutom kommer våra studenter att kunna tillämpa sina yrkeskunskaper inom undervisnings- och konsultsektorerna, inklusive:

  • Kulinariska och gastronomiska chefer, konsulter eller rådgivare.
  • Lärare inom gastronomiska områden: masterklasser, kursutbyte, arbetsuppföljning etc.
  • Undervisningsrådgivare i gastronomiska träningscenter.

Kulinariskt lag

För gastronomiområdet använder Gasma yrkesverksamma med en framgångsrik karriär inom gastronomin. En akademisk personal från CEU-Cardenal Herrera University ger sin erfarenhet av att leverera de färdigheter som krävs för ämnesområdena Business and Marketing, Food Technology, Communication etc.

Kontinuerlig handledning

En handledare kommer att ansvara för att övervaka varje elev under hela sin examen.

Admission Routes

  • Baccalaureate LOGSE: Alla studenter som har slutfört Baccalaureatets andra år och godkänt universitetens inträdesprov får få tillgång till universitetsexamen. UCH CEU har sin egen studentupptagningsprocess.
  • Internation Baccalaureate som tas i eller utanför Spanien: 1. Europeiska unionens utbildningssystem med särskild överenskommelse om utbildning. 2. Utbildningssystem i länder utanför Europeiska unionen eller som det inte finns något särskilt avtal om utbildning.
  • Avancerad yrkesmässig kvalifikation (CFGS) eller FPII erhållen i Spanien: Enligt gällande lagstiftning får alla studenter som har genomfört en CFGS (avancerad yrkesutbildning) tillgång till universitetet från alla yrkesområden, men om efterfrågan överstiger antalet platser tillgänglig, kommer UCH CEU att föredra kvalificerade kandidater med kvalifikationer från samma kunskapsområde som den som studerade på den examen som de vill följa.
  • Kvalifikationer som motsvarar spansk yrkesutbildning / Kvalifikationer eller utbildningar i utlandet: Dessutom kan spanska och icke-spanska sökande komma in på UCH CEU om de har genomfört studier utomlands som motsvarar avancerade yrkesutbildningscykelkvalifikationer. Studier som motsvarar avancerad yrkesutbildning eller yrkesutbildning i utlandet.
  • Tidigare genomförda universitetsstudier: 1. Universitetsstudier som tidigare genomförts i Spanien. 2. Universitetsstudier som tidigare genomförts utanför Spanien.
  • Universitetskvalifikationer startade men inte slutförda: Tillträde genom överföring av akademiska journaler
  • Yrkeserfarenhet eller andra personliga omständigheter: Människor över 25/45. Människor över 40 år med yrkeserfarenhet relaterade till graden som de vill studera.

Akademiska avgifter

Första steget: Under första årets totala avgifter, för eleverna i den engelska linjen, är 11 500 euro. Deras utbildning (48 högskolepoäng) under året är helt på engelska (klasser, material etc.) medan du får intensiva spanska klasser (12 hp). Studenterna kommer att avsluta det första skolåret som dominerar många spanska språks resurser.

Andra steget: Från andra året anon, passerar eleverna i det förra årets engelska linje på linjen som lärs på spanska. Totala avgifter för deras utbildning (66 ECTS varje läsår) 2: e och 3: e året blir 10 690 euro per år. Under alla omständigheter kan eleverna fortsätta att ta emot spanska språkkurser om de behöver det. De kommer att förbättra och fördjupa sin spänning i spanska för att vara helt flytande på spanska. När det finns speciella händelser (masterclass, till exempel) får eleverna på linjen på engelska språkstöd.

Tredje steget: Totala avgifter för 4: e året blir 9.970 euro per år (60 ECTS). Under alla omständigheter kan eleverna fortsätta att ta emot spanska språkkurser om de behöver det. De kommer att förbättra och fördjupa sin spänning i spanska för att vara helt flytande på spanska.

När det finns speciella händelser (masterclass, till exempel) får eleverna på linjen på engelska språkstöd.

Akademiska avgifter inkluderar:

  • Allt råmaterial och ingångar att laga mat.
  • Användningen av Campus faciliteter och utrustning.
  • En enhetlig plus en uppsättning knivar och redskap som ges till varje elev för egen egendom. (Oavsett ovanstående måste studenten sätta in 400 €, som kommer att ersättas efter examen).
  • Personlig Skåp.
  • Närvaro till masterclasses, konferenser och extracurricular seminarier planerade för våra studenter.
  • Arrangemang för obligatoriska och extracurricular praktikplatser.

Ingår ej:

Boende. Castellón är dock ett medelstort Medelhavskapital med 180 000 invånare och en mycket måttlig levnadskostnad. Studenter kan hitta ett rum i delade lägenheter från 170 € -190 € / månad.

Inträde och Inskrivning

Inträdesintervju

På ansökningsblanketten kommer du att bli ombedd att välja en dag och tid för din personliga intervju, och detta kommer att äga rum vid CEU Cardenal Herrera University.

Intervjun kommer att hållas med en chef från kandidatexamen i gastronomi och har två huvudändamål: för det första att kandidaten har direkt kontakt med campus genom att interagera med någon som är kopplad till Gasma, som kommer att kunna svara på frågor de ha; För det andra för att kandidaten ska få veta allt om kandidatexamen i Gastronomi första hand. Vid intervjun får kandidaten fullständig information om kursen och hur vår Campus fungerar. Detta kommer att hjälpa beslutsprocessen. Dessutom kan intervjun tillåta oss att lära oss mer om den framtida studentens färdigheter och motivationer direkt, personligen, vilket är en nyckelfaktor för oss att utvärdera kandidaten som en möjlig student på vår kursutbildning.

Bokning och matrikulering

Efter anslutningsintervju börjar processen att reservera en plats. I allmänhet, med undantag av speciella omständigheter, 24 timmar efter intervjun, kommer kandidaten att få en anmälan via e-post och via intråget intranät.

Meddelandet anger en av tre scenarier för kandidaten:

  • Att de har blivit utvalda och att det finns en plats tillgänglig för dem. I det här fallet kommer anmälan åtföljas av ett personligt platsbokningsdokument som berättar för dem vad de måste göra för att fortsätta med processen. Efter de enkla instruktionerna på detta dokument kan kandidaten reservera en plats på Gastronomi- och Kulinarikkampanjen.
  • Att de har satts på väntelistan för att få tillgång till kandidatexamen. I detta fall kommer de att informeras om nästa steg att ta.
  • Att de inte har blivit utvalda eftersom det inte finns några lediga platser och det förväntas inte att några platser kommer att bli tillgängliga eller av skäl som är relaterade till utvärderingen av kandidatens ansökan.

Urvalet kommer att ske genom att utvärdera kandidaten, deras motivationer och färdigheter och, i förekommande fall, deras personliga och familjeförhållanden. Med tanke på att Gastronomi- och Culinary Management Campus har sitt eget urvalssystem kommer den betyg som erhålls vid universitetsinträdexamen inte att beaktas för detta ändamål, även om slutanmälan endast kan ske när alla juridiska krav för upptagande till campus har uppfyllts .

I händelse av att de väljs ska eleverna registrera sig för att göra sin platsbokningsansvarig:

  • Framtida studenter kommer att kunna skriva ut den nödvändiga dokumentationen för att betala registreringsavgiften från intranätet.
  • 24 timmar efter betalningen ska framtida studenter fylla i registreringsformuläret på intranätet.

Både betalning av avgiften och slutförande av anmälningsblanketten kommer att krävas för att platsen ska reserveras och att därefter kunna begära ett tillträde för inskrivning som kommer att formaliseras vid generalsekretariatet på campus.

Anpassade test

Gastronomi- och matlagningskampanjen, GASMA, har genomfört en process som hjälper till att utvärdera kunskapen och färdigheterna hos sina nya studenter för att identifiera sin profil för att få tillgång till kandidatexamen i gastronomi.

Denna process tillåter oss att klassificera studenternas åtkomstnivå så att vi kan utforma undervisningsstrategier i enlighet med den grupp de tillhör. För att göra detta, i början av läsåret, när studenterna har anmält sig till campus, genomförs en serie profiltest i klassrummet, vilket är speciellt anpassat till kandidatexamen i gastronomi. Baserat på informationen från dessa tester, utformar Campus förstärkning och intensifieringsåtgärder anpassade till elevernas behov.

Detta är ett annat exempel på våra ansträngningar att erbjuda personlig undervisning, inriktad på att få ut det mesta av varje elev. I den här processen ges studenterna också ett engelsktesttest. Med hjälp av resultaten av detta test kommer Campus att berätta vilka elever de ska delta i bland sina språkkurser, för att uppnå engelska som krävs på kandidatexamen.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Gasma is the Gastronomy and Culinary Management Campus from CEU Cardenal Herrera University.

Gasma is the Gastronomy and Culinary Management Campus from CEU Cardenal Herrera University. Läs mindre
Castellón de la Plana