Programbeskrivning
GastronomieprogramKroatien har framgångsrikt byggt upp statusen för en av de snabbast växande gourmetdestinationerna i Medelhavet. Dess tillväxt och utveckling baseras på en rik gastro-oenologisk tradition, liksom på ett ökande utbud av en mängd olika restauranger med ett högkvalitativt urval av lokal gastronomi och enologi. För att en gastro-oenologisk produkt ska kunna utvecklas krävs en personal av hög kvalitet som är utbildad för att skapa högkvalitativa produkter som håller jämna steg med den senaste utvecklingen när det gäller att förbereda och presentera metoderna för att laga mat, i enlighet med turistens krav och behov. marknadsföra. Med den här nya kursen uppmuntrar University College Aspira spetskompetens inom gastronomi och utbildar, som den enda högre utbildningsinstitutionen, studenterna till att vara innehavare av utvecklingen av kroatisk gastronomi.
Aspira University College","author_url":"","source":""}" alt="151295_10_1.jpg" />
Yrkestiteln: Bachelor of International Management in Hospitality and Tourism (BSc Econ), med inriktning mot gastronomi (180 hp)
Varaktighet: Grundutbildningen (kandidatexamen) varar i 3 år (6 terminer) och genomförs som en heltidsstudie eller en deltidsstudie
Plats: University College Aspira, Domovinskog rata 65, Split
Utbildningsmål: Kvalitativ förbättring av yrkesverksamma för att arbeta inom gastronomi, hotellbranschen och turism genom att introducera ny och ytterligare kunskap och färdigheter genom specialiseringar.
Studiekursen Gastronomy skapades i samarbete med kända experter med rik internationell erfarenhet, som är föreläsare på detta mycket attraktiva studieprogram som passar helt marknadens krav. Utbildning av framtida bärare av utveckling av kroatisk gastronomi och oenologi följer dagens världsutveckling och trender.
En av de viktigaste fördefinierade funktionerna är excellens i varje segment av studien som leder till utbildning av högkvalitativ personal som i slutet av sin studie får den viktigaste teoretiska och praktiska kunskapen som uppfyller högsta världsstandarder inom gastronomi och i allmänhet i detta ekonomiska segment.
Under studietiden lär sig eleverna vikten av gastronomi och oenologi för att skapa en omfattande turistupplevelse, de introduceras till tekniker och historia för olika världsköken, de arbetar med att bilda gastronomiska produkter av högsta kvalitet, de introduceras med moderna kulinariska trender, och de lär sig att tillämpa dem. I de moderna kurserna träffar studenter ansedda kockar och deltar i deras seminarier och workshops, och de har möjlighet att tillämpa de behärskade kunskaperna och färdigheterna i modernt utrustade kök, medan de i fältklasserna får den nödvändiga erfarenheten av att utforska traditionell kroatisk gastro- oenologiska produkter.
Aspira University College","author_url":"","source":""}" alt="151297_gastronomystudents.jpg" />Efter examen MöjligheterSyftet med studieprogrammet Gastronomi är en kvalitetsutveckling för yrkesverksamma att arbeta på gästfrihet och turism genom att introducera ny kunskap och färdigheter genom specialisering.
Studenter på gastronomiprogrammet har möjlighet att arbeta som: chef för mat- och dryckeavdelningen, restaurang- eller hotellkock, chef för en restaurang, gastronomisk arrangör, cateringchef, bankettchef, menyskapare, varumärkeschef inom gastronomi, marknadschef i gastronomi, kritiker för gastronomitidningar, matkritiker, mat-dryck parning specialist, kock, kulinarisk skollärare, sommelier, livsmedelskvalitetschef, HR chef i gastronomi, expert på att göra affärsplaner för cateringanläggningar.Lärandesultatet av studieprogrammet Gastronomi:Tillämpa ledningsfunktioner och tekniker inom gästfrihet;
Skapa en ekonomisk plan och genomföra en systematisk övervakning av omsättningen och kostnaderna för en gästfrihetsanläggning;
Använd samtida informationsteknik inom gästfrihet;
Hantera processen för mat- och dryckesförsörjning i en cateringanläggning;
Hantera servicekvaliteten genom olika sätt att samla information om gästernas tillfredsställelse;
Inse vikten av gastronomi för att skapa full turistupplevelse;
Tillämpa samtida gastronomitrender för att bilda ett komplett mat- och dryckeserbjudande enligt HACCP-standarderna;
Förbered rätter enligt moderna kulinariska standarder;
Skapa enskilda menyer med principen om rätt näringspyramid;
Skapa menyer med hänsyn till de moderna marknadsföringskoncepten;
Organisera personalen i mat- och dryckeavdelningen;
Utarbeta en plan för utveckling av mänskliga resurser i en organisation på ett optimalt sätt; använda samtida tekniker för att servera mat;
Kommunicera på lämpligt sätt med gästernaBolognaprocessenI enlighet med Bolognaprocessens kännetecken är de viktigaste målen för detta program individualiserat arbete i små grupper med direkt mentorövervakning av assistenter och lärare. en hög nivå av vertikal och horisontell studentrörlighet, ett stort antal valfria kurser som studenter kan välja vid någon annan högre utbildningsinstitution; och flexibel organisation av studien, dvs. anpassning av innehållet i studieprogrammet till studenternas preferenser samtidigt som yrkestiteln bibehålls. Dessutom är utbildningen kompatibel med relaterade utbildningar vid kända och ansedda utländska universitet.
Studentintag och ansökan:
Det finns 2 (två) intag av elever per läsår - Sommartermin (marsstart) och vintertid (oktoberstart)
Ansökan om ansökan är öppen året runt!