Kandidat videospel konst och 3D-animering

Allmänt

Programbeskrivning

De bilder som skapats i 3D illustreras på många områden: reklam, webb, TV branding och filmiska specialeffekter av alla slag, arkitektur, landskap, videospel, videospel konst, speldesign video, 3D-grafik, 3D-animering ...

Detta Bachelor forma framtida 3D-konstnärer, designers tecken, storyboard, modellbyggare, designers nivå och 3D-animatörer. I programmet, alla stadier av produktion: manus, teckendesign (skapande av tecken), storyboard, modellering, textur, ljus, skuggor, ljud, animation, att uppnå en nivå av lek, programmering ...

Träning mål:

Bädda videospelsindustrin och animation inklusive 3D som 3D-grafiker, 3D animatör eller designer nivå.

Behörighet:

Direkt tillträde till det andra året kräver en tidigare skolgång ett år i högre utbildning i ett område som är relaterat till konsthantverk (MANAA, Bachelor ett videospel). Om den sökande inte har tillräckliga kunskaper i 3DS Max programvara, måste den inse uppgradering 3D autograf 6 veckor (under skollov före hösten).

förutsättning:

Kreativitet, tvärvetenskapliga tekniska känslighet, kommunikationsförmåga, kunskap om IT-miljön och programvara (Illustrator, Photoshop, Indesign, 3DS Max), konst och samtida kultur.

Handel:

3D Artist, 3D-animatör eller designer nivå i många områden (videospel, reklam, webb, TV branding och filmiska specialeffekter av alla slag, arkitektur, landskap, etc.).

Ytterligare studier:

Efter validering av Bachelor det är möjligt att fortsätta i Master of Arts i grafisk designchef, valfri skapande av videospel, nivå RNCP avdelning I (EGT av 2012/09/12).

Det är också möjligt att fortsätta sin utbildning i skolor konsthantverk och videospel eller gå med en likvärdig universitetskurser.

Vittnesmål från en student i kandidatexamen Video Game Art:

Céline

"Efter en BTS växelvis Grafisk design, integrerade jag direkt i det andra året av kandidat i Video Game Art autograf, alltid omväxlande som en bild i ett annat företag där jag hade mer ansvar tack vare min 3D-animering färdigheter.

Jag är äldst av min klass och den enda tjejen, men trots detta liten förskjutning jag visste att anpassa sig till atmosfären är mycket bra. Under det andra året av kandidat gör vi en hel del 3D och tredje året mer programmering. Det är mycket informativt, och mycket intensiv. Vi har en ram och tidsfrister för att uppfylla, vilket kräver att vi är självständiga och att gå framåt. Det var också mycket intressant att skapa sin egen egen animerad film från A till Z.

I motsats till vad man skulle kunna tro, kurs mönster och perspektiv är mycket viktiga i programmet videospel. Min drömjobb skulle vara tecken designer (skapa tecken). Men nu, jag är glad att jag stannade till mina mål och har genomfört en 3D-animation utbildning! "

Video Game Art Workshop autograf

Verkstads i veckan för kandidatexamen 1, 2 och 3: e året Video Game, tema shoot-dem-up.

Senast uppdaterad Apr. 2017

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Läs mer

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Läs mindre