Kandidat i kemi

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Kemi Program vid EMU

EMU: s kemi och biokemi program ger en solid grund i fyra stora områden av kemi: organisk, analytisk, fysikalisk och biologisk kemi.

Exempel på forskningsprojekt kemistudenter och lärare på EMU är varierade men har två saker gemensamt: skapande vård och kemi för det gemensamma bästa. Studenter som arbetar på ett projekt för mer än en sommar ser vanligtvis den till färdigställande och dela sina resultat i vetenskapliga tidskrifter.

Under de senaste 10 åren har mer än 90% av EMU-studenter som avslutat EMU pre-läkarprogrammet antagen till läkarutbildningen, jämfört med det nationella genomsnittet på 49%.

Globalt medvetna vetenskapsmän

Vår lilla kristna liberal arts college utbildar studenter att tjäna och bly i ett globalt sammanhang, med betoning på hållbarhet, fredsbyggande och gemenskap. Alla EMU studenter deltar i tvärkulturell studie, oavsett om det är en termin utomlands, en tre veckor lång sommar upplevelse, eller en praktikplats genom våra Washington Community Scholars 'Center i DC Global medvetenhet är avgörande för framgång i affärer, medicinsk praxis och industri .

EMU: s uppdrag omfattar utbildning forskare för arbete i uppdrag, offentlig eller gemenskap hälsa, sjukvård och utbildning i utvecklingsländer och områden med dålig täckning i Nordamerika.

EMUchem

State-of-the-art utrustning

Kemiinstitutionen erbjuder ett brett utbud av nuvarande instrument, inklusive:

 • Atomic Absorption Spectrocopy
 • Kärnmagnetisk resonansspektroskopi (NMR)
 • High Performance Liquid Chromatography (HPLC)
 • Gas-vätskekromatografi
 • Infraröd spektroskopi (Fourier Transform) (FTIR)
 • Ultraviolettsynliga spektroskopi
 • fluorescens-spektroskopi
 • Gaskromatografi-masspektroskopi

PROGRAM

Chemistry Major

EMU kemi läroplan är utformad för att ge en solid grund i de viktigaste områdena för kemi - organisk, oorganisk, analytisk, fysikalisk och biologisk kemi.

Ett ytterligare syfte är att ge möjlighet för forskningserfarenhet för studenten huvudämne kemi.

Således tillhandahåller EMU kemi en bred kemisk bakgrund som är passande för inträde i en mängd olika karriär alternativ- från industriell plast kemist farmaceutiska technician- och ett fast preparat för studier på forskarnivå i kemi, biokemi, eller närliggande område.

kemi Utbildning

Sekundära vetenskap lärare är några av de mest eftertraktade proffs på arbetsmarknaden idag. EMU: s program i kemi med gymnasieutbildning licensieringen förbereder eleverna för att vara både väl förberedda kemister, och enastående lärare.

EMU: s avdelning för utbildning högt respekterad som en av de bästa i staten.

Studenter i detta program tar alla de krav som behövs för den reguljära kemi större, och även ta flera klasser i utbildningen. I sitt sista år, studerande göra en fullständig termin student undervisning i en av de närliggande skoldistrikt.

BIOKEMI

Några av de mest dramatiska vetenskapliga framsteg under de senaste åren har varit i vår förståelse av biokemi levande organismer. Exempelvis har den fenomenala framsteg inom molekylärbiologin öppnat dörren till ett brett spektrum av biomedicinska och jordbruksapplikationer som inte föreställt flera decennier sedan, medan på samma gång presenterar en rad bioetiska oro.

Avdelningarna för kemi och biologi samarbeta erbjuda eleverna möjlighet att koncentrera sina studier på detta dynamiska område genom huvudämne i biokemi. Denna stränga Programmet syftar till att ge studenterna en grundläggande kunskaper i den molekylära grunden för biologiska processer.

Studenter tar kurser som omfattar en kombination av kemi och biologi kurser, som kulminerade i en två-termin avancerade biokemi serie, och med ett forskningslaboratorium upplevelse.

Nyutexaminerade EMU biokemi programmet inskrivna i medicinska skolor eller i forskarutbildningen, eller arbetar inom läkemedelsindustrin.

Karriärmöjligheter

EMU ger en bred bakgrund till många olika karriärmöjligheter är öppna för kemi eller biokemi större och ett fast preparat för studier på forskarnivå.

EMU kemi och biokemi akademiker deltar nu i en mängd olika aktiviteter:

 • neurokemi forskning
 • Undervisning college vetenskap
 • Att öppna en medicinsk praxis
 • Gemenskapen sjukvårdspersonal i Centralamerika
 • Läkemedelstillverkning
 • Miljö kvalitetskontroll
 • Malariaforskning i Tanzania
 • bioteknik

Studenter som är intresserade av kemi och en karriär inom sjukvården kan större i antingen kemi eller biokemi och skriva in sig i pre-professionella hälsovetenskap program. En stor i kemi eller biokemi kan starta din karriär i många riktningar. Medan vissa av dessa karriärmöjligheter kräver också forskarutbildningen, många är omedelbart tillgängliga efter examen från EMU.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

An EMU education helps students to discover their purpose in life and prepare to make a difference for the common good at home and around the world. EMU’s rigorous academics emphasize one-on-one relat ... Läs mer

An EMU education helps students to discover their purpose in life and prepare to make a difference for the common good at home and around the world. EMU’s rigorous academics emphasize one-on-one relationships with professors, cross-cultural awareness, care for creation, and service to others. Läs mindre
Harrisonburg , Lancaster + 1 Mer Mindre