Kandidat (hons) i socialt arbete och social administration

United International College

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kandidat (hons) i socialt arbete och social administration

United International College

Bachelor (Hons) i socialt arbete och socialförvaltningen

Den Kandidatexamen i socialt arbete och socialförvaltningen (BSWSA) Programmet erbjuder en 4-års grundutbildning yrkesutbildning för att förbereda socialarbetare, sociala administratörer och sociala beslutsfattare som är hängiven och tillägnad förbättring av mänskliga förhållanden, samhällsmiljöer och subjektiva välbefinnande.

Tillämpa kunskap om samhällsvetenskap härrör från discipliner av antropologi, sociologi, psykologi, ekologi, ekonomi, politik, filosofi, juridik och vetenskaplig forskning, är vi fast beslutna att kvalitet, interaktiv, gemenskap ansluten och evidensbaserad utbildning.

Utexaminerade kommer att utrustas med den professionella kunskaper, färdigheter och värderingar samt förtroende och kompetens för att möta de utmaningar som den snabba sociala och ekonomiska förändringar i Kina och andra delar av världen.

Som socialt arbete har sitt ursprung från väst vi är fullt medvetna om behovet av inhemsk utbildning med bibehållen ett globalt perspektiv.

BSWSA101

Curriculum

Detta är en heltid program som leder till kandidatexamen i socialt arbete och social Administration (Honours). Studenter måste fylla 132 uniits inom läroplan struktur enligt följande:

BSWSACurriculumStructure

* För mer information, se http://uic.edu.hk/en/ar/staff/undergraduate-handbook/21088-undergraduate-handbook-2016-2017-for-2016-admission

Karriärmöjligheter

Socialt arbete och socialförvaltningen: en snabbt växande yrke i Kina

I processen att bygga en stabil, harmoniskt samhälle för välbefinnande hennes medborgare, är Kina i stor efterfrågan på yrkesutbildade socialarbetare och sociala administratörer, och det är säkert att karriären utsikterna för våra studenter är mycket lovande. Arbetsmöjligheter i Kina 2006, var en policy uttalande på 6: e nationella kongress den 16: e Kinas kommunistiska parti centralkommitté. Denna programförklaring förklarade att en "stor" social arbetskraft behövdes för att hjälpa till att bygga ett harmoniskt samhälle. Sedan dess professionella status socialarbetare är officiellt erkänd och socialt arbete tjänster börjar etablera inom regeringsstrukturen. Regeringarna i många städer som Shanghai, Peking, Guangzhou och Shenzhen, spelar en ledande roll i att subventionera projekt socialt arbete.

På samma politik inrikesministeriet har åtagit sig att utveckla en bättre socialförvaltning arbetskraft, allmänt kallat Civil Affairs Work Force, att administrera bestämmelserna socialförsäkrings, katastrofhjälp, äldreomsorg och grannskap utveckling. Sociala administratörer kommer att arbeta hand i hand med socialarbetare som ett bättre välfärdssystem utvecklas.

Socialarbetare och sociala administratörer är också i efterfrågan i andra offentliga tjänster, inklusive hälso- och sjukvårdstjänster, utbildningstjänster, juridiska och rättsliga tjänster, lågprisflygbostadstjänster och många andra områden.

SWSA utexaminerade är välkända för deras yrkeskompetens och specialkunskaper. Banan för deras karriärutveckling är lovande. Arbetstillfällen finns i olika regeringsdepartement och ett brett utbud av myndigheter och offentliga institutioner och privata sociala välfärds. Några av dessa akademiker fortsätta att bedriva forskarutbildning i Kina, Hong Kong, eller utomlands. Andra akademiker flytta in karriär, som omfattar

  • Civila angelägenheter och social välfärd: Sociala, familjeservice, barn och ungdom, skola socialt arbete, äldre tjänster, rehabiliteringstjänster, medicinsk socialt arbete, rätts socialt arbete och samhällsutveckling
  • Social förvaltning och administration: Service samordning och ledning, samhällsplanering och social forskning
  • Karriär som arbetar med människor: Mänskliga resurser, PR, försäkring och
  • Kundtjänst.

strategiska partnerskap

Ett nära samarbete mellan Institutionen för socialt arbete i Hong Kong Baptist University (HKBU), en föregångare i socialt arbete utbildning i området, och SWSA har utvecklats sedan vår etablering. Läroplanen för programmet godkändes av HKBU socialt arbete kollega från vilken en fakultet medlem har utsetts till vår opponent.

När det gäller lokala servicepartners vi anslöt hand med Zhuhai Luixiang Street Office och Hong Kong grannskaps Advice-Action rådet att inrätta Zhuhai Kangning grannskaps Mutual-Aid Association.

På senare tid har programmet och Zhuhai Social Welfare Centre arbetat med ett antal projekt, inklusive förskoleSpecialPedagogik service, rehabilitering tjänster och allmänna sociala tjänster.

För 3 år i rad sedan 2011, vi organiserade på Welfare Center en serie workshops och utbildningar om tjänster för äldre. Deltagare ingår förvaltare av äldre servicebyråer och licensierade socialt arbete i Zhuhai. På senare tid har vi utsetts att driva ett pionjärprojekt för Insatser som riktas sociala tjänster till alla (16) offentliga äldreboenden i Zhuhai.

Under 2013 har högskolan ingått ett strategiskt partnerskap avtal med staden Zhuhai och bland andra områden hjälper staden att ytterligare bestämmelser socialt arbete är markerad.

SWSA har också etablerat ett nära samarbete med ett antal utländska universitet i synnerhet medlems institutioner Minnesota Private College rådet (MPCC).

Från Augsburg College Dr. Christina Erickson, kom till vårt arbete som gästforskare i vårterminen 2012. Hon undervisade två socionom kurser och föreläst vid ett antal workshops och college fritids händelser.

Vi har planer på att ytterligare formulera avtal med universitet regionalt och internationellt för att ordna sommarkurser, utbyte och utländska studiealternativ. Praktikplatser i USA, Kanada, Singapore och Taiwan etc. kommer att undersökas.

Den SWSA programmet vid UIC är också medlem i: International Association of Schools of Social Work

  • Asien och Stillahavsområdet Förbundet för socialt arbete utbildning
  • Kina Federation of Social Work Education och ständiga kommittén för södra Kina Region
BSWSA102
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Kina - Zhuhai, Guangdong
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Kina - Zhuhai, Guangdong
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan