Kandidat (BAS) i småbarnsfostran

Allmänt

3 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Funderar du på att göra en skillnad i vår värld i morgon genom att utbilda barn i dag? Tänk att få din kandidatexamen i Early Childhood Education.

Våra studenter håller en Bachelor of Science i småbarnsfostran med Florida Prekindergarten / Primary (PreK-3) lärare certifiering, en läsning stöd (K-12), och en Pre-K funktionshinder påskrift. Den engelska för som talar andra språk (ESOL) stöd (K-12) kan erhållas genom att ta en extra klass.

Den Bachelor of Science i småbarnsfostran program som erbjuds genom lärarutbildning avdelningen fokuserar på utveckling av barn från 3 års ålder till tredje klass, med betoning på sociala, emotionella, kognitiva och språkliga komponenter i barns utveckling. Den är utformad för Associate Degree utexaminerade att bygga på kompetens för småbarnsfostran positioner kräver en kandidatexamen. CF BS utexaminerade kommer att vara berättigade att ansöka om lärare certifiering i prek undervisning och påskrifter i behandlingen (K-12), engelska för som talar andra språk (ESOL, K-12) * och Prekindergarten handikapp.

Antagna för dessa program skall ha genomgått antingen en Associate i konst, Associate i Science eller Associate in Applied Science i en GPA på 2,5 eller högre för att få godkänt i den allmänna kunskapen examen ett lämpligt fält, och visar ett framgångsrikt slutförande av följande kurser: EDF 2005 Introduktion till läraryrket, EDF 2085 Introduktion till mångfald för lärare, och EME 2040 Introduktion till teknik för lärare. Minst 60 poäng från studentens Associate Degree kommer att räknas slutförandet av programmet. Ytterligare allmän utbildning och / eller tekniska specialkurser kan krävas.

En klass C eller bättre krävs i alla tekniska, kärn- och program program specialistkurser, och alla kurser för att uppfylla Gordon Regel krav.

Studenter överföra till studentexamen program med en AA examen eller högre behöver inte uppfylla våra allmänna krav utbildning med undantag för högskolenivå engelska och Gordon regel matematik. Dessa elever måste ha slutförts, med en grad av C eller bättre, åtminstone ett college nivå engelska och en Gordon regel matematik kurs. Allmänna kurser måste uppgå 36 poäng. AA eller högre grad måste vara från en ackrediterad institution, men kan vara offentliga, privata och / eller av staten.

Framgångsrikt slutförande av kurser med tilldelade observation eller fält placering komponenter innefattar, men är inte nödvändigtvis begränsat till, slutförandet av allt pappersarbete, träffa tidslinjer, och professionella ansvar i samband med fält / kliniska erfarenheter. Studenter kan krävas för att uppnå och passera en FDLE nivå II bakgrund, screening och andra platsbaserade krav, innan du påbörjar fälterfarenhet. Alla studerande som inte blivit godkänd krävs bakgrunds visningar kan välja att dra sig ur kurs och förlora alla avgifter.

  • Den ESOL påskrift är delvis ingjutna och kräver två fristående kurser: LIN 2740 och EDF 2085; som är programkrav. De läs- och Prekindergarten funktionshinder påskrifter infuseras in i de 36 poäng.

Examen krav för detta program är en GPA på 2,5, passerar alla professionella kurser med betyget C eller bättre och passerar poäng på de Florida lärare certifiering undersökningar (Allmänna kunskaper, yrkesutbildning, och Prek undervisning). Frågor bör riktas till rådgivare för lärarutbildning eller dekanus för lärarutbildning.

Allmänt Utbildning / Tekniska specialkurser

Kurser i det här avsnittet kommer att bestå av de allmänna utbildning eller arealrelaterade tekniska specialkurser som krävs för att uppfylla kraven i programmet. Dessa kurser kommer att variera beroende på studentens intressenivå kurser. Studenterna kommer att arbeta med sin rådgivare för att välja den nödvändiga kurser för deras program.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Among the top 10% of U.S. Colleges; No. 4 community college in Florida; 20th most affordable college in U.S.; more than 70 academic pathways; $1 million in scholarships available with 86% of first-tim ... Läs mer

Among the top 10% of U.S. Colleges; No. 4 community college in Florida; 20th most affordable college in U.S.; more than 70 academic pathways; $1 million in scholarships available with 86% of first-time-in-college students receiving financial assistance... Läs mindre
Ocala , Lecanto , Chief + 2 Mer Mindre