Internationell affärer, ungkarl

Allmänt

Programbeskrivning

Reimagining imorgon för en bättre värld

En examen i International Business kan ge dig en karriär inom allmän management och strategi och med vidareutbildning kan du flytta till mer specialiserade områden som personal, ekonomisk förvaltning, redovisning, operationshantering, global supply chain management, marknadsföring, försäljningshantering, MIS eller även arbeta som en ekonomisk / politisk rådgivare. Studerande i internationellt företag söker jobb i multinationella organisationer, företag som hanterar utrikeshandeln (export och import), företag som hanterar människor eller kunskaper över gränserna (flygbolag, turism, rådgivning, utbildning etc.), offentlig sektor, offentliga institutioner och icke- statliga organisationer. Några av de företag som våra Karls alumner har arbetat för är bland annat Mercedes-Benz, Daimler AG, Opel AG, BMW Group, Robert Bosch, Deutsche Telecom, Lufthansa, Henkel Group, Jung von Matt, CDP, Accenture och KPMG.

(Re-) Thinking Management & Society

Vårt internationella affärsprogram ser bakom ekonomiska siffror hos människor. Vi ser ekonomin som ett kulturellt och språkligt fenomen. Vi anser att ledningen måste ha ett mänskligt perspektiv och styras av tydliga värden eftersom de beslut som du fattar på organisationsnivå kan direkt påverka samhällen och nationernas ekonomi, kultur och sociala normer. På Karls kommer du att förvärva förmågan att identifiera skillnader inom och mellan kulturer och att agera med förtroende på internationell nivå.

Vi letar efter problemlösare som inte är rädda för att riskera att göra världen till en bättre plats. Du kommer att bli en del av vårt samhälle av trend-setters och achievers. Du utmanas att bryta konventionella normer och låna bästa praxis, lär dig från hela världen. Vårt internationella affärsprogram har ett starkt fokus på övning och genom specialdesignade kurser, företagsprojekt och din praktik får du chansen att tillämpa det du lär dig.

Pylyp Samoilenko, en alumnus säger: "Detta universitet inleder en framåtblickande vision av framtiden och inspirerar dig att vidta åtgärder. De flesta professorerna är erfarna yrkesverksamma inom sina respektive områden, som ofta kom till universitetet från verkligheten i verkligheten. Således utförs klasserna på ett mycket interaktivt sätt vilket gör dem mycket mer intressanta. "

58426_IB101.jpg

Karls - En hjärta för mångfald

Att uppleva interkulturellitet och en mångfald av idéer är en naturlig del av vardagen på Karls. Vårt samhälle består av studenter, lärare och personal från mer än 50 länder från hela världen. Mer än 55% av vår kohort är internationell och vi välkomnar ett liknande antal utbytesstudenter per termin. Detta program lärs på engelska men under de 6 terminerna får du chansen att hämta ett annat språk och öva dina språkkunskaper under din semester utomlands. Vi har partnerskap med över 100 universitet över hela världen. På Karls ser vi oss som ett internationellt och interkulturellt knutpunkt för samarbetsupplevelser. Vi omfamnar mångfald och är socialt inkluderande.

Pascal Stullier, en alumn och grundare av startup Mangowerk, säger, " Den stora andelen internationella studenter och lärare gav mig också direkt inblick i andra kulturer - och mina språkkunskaper förbättrades nästan utan att verkligen behöva tänka på det! Jag tror att undervisningen här är något speciellt. Vi har verkligen inte den känslan vi sitter i rent teoretiska lektioner. Istället är det mer som ett trevligt lagarbete med nära relevans för våra senare yrkesliv när en av de viktigaste färdigheterna jag behöver är att kunna kommunicera med människor och arbeta i team för att utveckla gemensamma lösningar. "

58427_IB102.jpg

Tänker bortom "boxen"

På Karls spårar vi inte dig med bara fakta eller en "universell sanning". Istället lär våra elever att tänka kritiskt om dagens realiteter, söka ansvar och hitta störande lösningar på komplexa problem. Vi tar tvärvetenskapliga perspektiv på förvaltning och struktur i verkligheten och problemlösning i alla våra program. Våra studenter är utvalda eftersom de vill skapa med sig en hållbar förändring, är villiga att ta ansvar och tro att ledarskap är ett tillfälle att tjäna andra och samhället. Vi har undertecknat principerna för ansvarig förvaltningsutbildning, som lanserades vid FN: s toppmötet för världskompatibilitet 2007.

Nedan följer ett uttalande från tidigare student Nadège Ducottet om hur Karl har hjälpt henne "Tänk ut ur lådan" -

"Karlshochschule är en plats där varje elev uppmuntras att tro på sina drömmar och ambitioner, oavsett deras kulturella eller akademiska bakgrund. Som student där fick jag nycklarna och förtroendet jag behövde förverkliga min dröm om att resa världen medan han lyckades professionellt, genom att lära sig att ingen dröm var för stor eller för hög och ständigt utmanas att ompröva mina sätt att uppfatta världen kring mig, vilket är vad vissa människor skulle kalla "Tänk ut ur rutan". Men för att tänka ut ur lådan måste du först och helt förstå innehållet i lådan själv. Karlshochschule gör det möjligt för studenter från hela världen att genom de högkvalitativa kursmaterialen, fallstudierna, Karls-diskussionerna och gruppaktiviteterna få de kritiska resonemang som de senare behöver lyckas i den professionella världen. "

58428_IB103.jpg

Karls familjen

Karls kännetecknas av små klasser (20-30 studenter) och stöds av det starka nätverket av våra professorer, lärare och personal från olika branscher och akademiska områden. Karls är en aktiv supporter till uppstartssamfundet i staden och våra alumner arbetar framgångsrikt för att stödja sina familjeföretag eller skapa egna. Vi bidrar till den tyska Mittelstanden. Några av de företag som våra Karls alumner har arbetat för är bland annat Mercedes-Benz, Daimler AG, Opel AG, BMW Group, Robert Bosch, Deutsche Telecom, Lufthansa, Henkel Group, Jung von Matt, CDP, Accenture och KPMG.

Hjärtat i Europa: Karlsruhe, Tyskland

Beläget mitt i Karlsruhe centrum, en ung, livlig, mångkulturell studentstad i södra Tyskland hittar du ditt nya hem i den varmaste staden i Tyskland, även känd som sin internetkapital med ett levande uppstartssamfund . Vi är i pulsen av den europeiska livskvaliteten: kultur, ekonomi, urban livsstil och natur. Att resa runt är snabbt och enkelt och det finns mycket att utforska runt om i Europa.

Visste du att Tyskland var det tredje mest efterfrågade internationella studieområdet efter USA och Storbritannien? Efter att du lyckats slutföra din examen i vårt program kommer du automatiskt att vara berättigad att stanna i landet i upp till 18 månader på en arbetssökande visum. Och eftersom du har möjlighet att lära sig tyska som en del av dina studier på Karls, ger bachelorprogrammet dig verkligen chansen att ta ett viktigt steg mot ett jobb i Tyskland efteråt.

Klar att ansöka? Krav och antagning

Ser du dig som en del av Karls-samhället? Vill du göra skillnad - för dig själv och andra? Är du i färd med att omvandla dig själv och behöver hjälp? Vi vill gärna höra från dig! De allmänna studiekraven för vår kandidatexamen är:

  • Tysk universitets inträdesbevis eller internationell ekvivalent ( mer information)
  • För att starta i ett engelsktalande program behöver vi inte kunskaper om tyska; Din engelska färdighet ska motsvara en nivå på C1 eller högre enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR) som motsvarar en IELTS på 6,5+ eller ett internetbaserat TOEFL-poäng på 100 + poäng. Om engelska ditt modersmål behöver du inte bevisa din skicklighet.

Du hittar alla detaljer angående ansökan, erforderliga handlingar och antagningsprocessen på vår hemsida . Ansökningsfristen för studenter utanför EU är 15 april och för EU-studenter den 31 augusti. Inträde är endast möjligt för vintersemestern i september. Vårt antal slots är begränsat så tveka inte, så sök nu och säkra din plats!

Vill du veta mer om Bachelor of Arts på Karls, gå till vår hemsida: bachelor.karlshochschule.de

Kan inte vänta med oss? Skicka oss ett mail: admissions@karlshochschule.de

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Karlshochschule International University (or as we call it: the Karls) is a foundation-owned, private, non-profit university. It is accredited by the Wissenschaftsministerium (Ministry of Science) of ... Läs mer

Karlshochschule International University (or as we call it: the Karls) is a foundation-owned, private, non-profit university. It is accredited by the Wissenschaftsministerium (Ministry of Science) of the Baden-Württemberg state and also has a Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA) Systems Accreditation. Läs mindre