International Business in Food and Flowers (BBA)

Allmänt

Programbeskrivning

Online öppen dag 28 maj!

Registrera dig nu för vår öppna dag online och kolla in ditt favoritprogram för kandidatexamen eller masterprogrammet! Under denna öppna dag online kommer lärare och studenter att berätta allt du vill veta om studieprogrammen, praktikplatserna och karriärmöjligheterna. Du kan också få ett intryck av skolan och studera i Holland!

I världen av International Food and Flowers är det holländska Agro-Food-systemet känt. Nederländerna är företagande, innovativt och ledande inom hållbarhet. Det är den näst största exportören av livsmedel och blommor i världen. Internationell kunskap och erfarenhet är nyckelbegrepp för Bachelor Business Administration (BBA): International Business in Food and Flowers. Detta studieprogram uppfyller behoven hos gymnasieelever med internationell ambition, med till exempel internationell marknadsföringskompetens. Om du kan föreställa dig att du arbetar i det livliga ekonomiska området Mat och blommor, full av intensiva utbyten, höga förhandlingar och beslutsfattande på plats, så är detta studieprogram rätt passande för dig! Programmet blandar kurser inom företag, ledning, ekonomi och marknadsföring med specifik kunskap om livsmedels- och blommansektorn. Du lär dig hur du hanterar ett företag, projekt och skaffar dig nödvändig kunskap om livsmedel och blommor, både inom och utanför det internationella klassrummet, både nationellt och internationellt. Du kommer att leda innovationer, som hållbarhet inom detta område av den internationella ekonomin.

Mat- och blommakedjor

Mat- och blommakedjor är kärnan i detta Bachelor, International Business in Food and Flowers (BBA) -program. Du får en inblick i hela produktions- och leveranskedjan, från producent till konsument och alla stadier däremellan. Du lär dig om handel, ledning och konsultverksamhet för företag som är engagerade i trädgårdsodling och livsmedelskedjor. Du får också kunskap om märkesvaror av produkter. Mervärdet av maskiner och (projekt) konsulttjänster i sektorens periferi är utmanande att lära sig om. Som affärsansvarig inom området Mat och blommor kommer du att veta att man måste ägna särskild uppmärksamhet åt marknadsföring, kontinuiteten i innovativitet och kvalitetshantering av produkter, system och, kanske viktigast, hållbarheten för mat- och blommakedjor. . I takt med att den globala ekonomins skala ökar blir organisering och reglering av internationell handel alltmer komplex - särskilt inom livsmedels- och blommansektorn, där stora förändringar nu sker. Detta är en fascinerande sektor där du konsekvent måste säkerställa bästa möjliga matchning mellan produkter och målgrupper.

Med ett examen i International Business in Food and Flowers i fickan, kommer du att kunna välja mellan många karriärmöjligheter hemma och utomlands.

Gå in i den internationella världen av handel med mat och blommor

Världen är din arbetsplats! I denna dynamiska, snabba värld är entreprenörsanda, professionalism och kommunikationsförmåga ett måste. Nederländerna har ett utmärkt rykte när det gäller jordbrukshandel med mat och blommor. Därför specialiserar du dig i ett dynamiskt och innovativt yrkesfält under din BBA-kurs på VHL: International Business in Food and Flowers.

För att lyckas med den internationella handeln med livsmedel och blommor behöver du en omfattande översikt över hela kedjan, från producent till konsument. Du måste också känna till nätverket av leverantörer, konsulter och projektorganisationer. Dessa internationella gränsöverskridande företag, kedjor, nätverk och organisationer ber om kunskap om företag, logistik, handel, entreprenörskap, internationell marknadsföring, ekonomisk förvaltning, innovation och socialt ansvarsfullt företag. Är du intresserad av att arbeta i den spännande världen av mat och blommor? Då är detta professionella område det rätta valet för dig!

Under år två kommer du att göra en arbetsplats. Under år tre kommer du att spendera flera månader på en praktisk placering i mat-, foder- och / eller blomsterhandelsföretag som du väljer. Vi rekommenderar att du placerar dig utanför Nederländerna. Du kan till exempel arbeta som assistent för en importör eller exportör, logistik- eller inköpsansvarig. För din examensuppgift kommer du att undersöka marknadsmöjligheter, marknadsinträdesstrategier, logistiska optimeringar och ekonomisk planering. Ett av alternativen kan vara att du fokuserar på utvecklingen av ditt eget företag. Entreprenörskap är ett av nyckelbegreppen i vår BBA.

Studera utomlands

Om du vill studera utomlands finns det många saker att ta hänsyn till. Till exempel din kursavgift och finansiering, ansökan och registrering, din examen och bosatt i Nederländerna. Här är en lista över några saker att tänka på. Det finns ofta olika regler för europeiska studenter (EES-studenter) och icke-europeiska studenter, så observera vilken information som gäller dig.

International Business in Food and Flowers

Praktisk information

Undervisningsavgift och finansiering

I Nederländerna måste alla betala en kursavgift. Höjden på denna avgift beror på om du är en europeisk (EES) student eller en icke-europeisk student. Det finns olika möjligheter att finansiera dina studier, till exempel genom att ansöka om ett stipendium eller stipendium.

Ansökan och registrering

Innan du ansöker till en kurs på Van Hall Larenstein måste du registrera dig genom Studielink (holländskt registreringssystem).

Degrees

När du framgångsrikt examen från International Business har du fått en Bachelor of Business Administration (BBA) examen.

Specialisering

alt = "International Business in Food and Flowers

Internationella livsmedel och blommor är kända som handlare med kunskap om världen att göra affärer inom livsmedels- och blommorekonomiska området och är därför i hög efterfrågan på arbetsmarknaden. Våra kandidater känner sig säkra på att arbeta i internationella miljöer som handlare, kommersiella och marknadschefer, import- och exportchefer eller konto- och försäljningschefer. En bra utgångsposition är att bli en junior import-exportchef för ett företag som importerar och exporterar blommor till Fjärran Östern. Du kan också bli kontochef på ett livsmedelsföretag i Spanien eller göra marknadsundersökningar för ett läskedryckföretag i Östeuropa. Investeringsanalys i New York eller utveckling av en importenhet i Tokyo är inom räckhåll. Senare i din karriär kommer du sannolikt att bli en senior manager eller använda din kunskap och erfarenhet för att starta ditt eget företag. Du kan bli ägare-chef för ett företag som exporterar exotiska frukter till Europa eller arbeta som seniorrådgivare inom snittblommansektorn. Världen kommer att vara din arbetsplats!

Lantbrukssektorn levererar råvaror och andra föreningar till livsmedels-, blomma- och läkemedelsindustrin. Som specialist i alt = "International Business in Food and Flowers är du redo för personal-, lednings- och rådgivande positioner i nätverk och verksamhet i olika värdekedjor och företag. Din unika försäljningsplats är förmågan att ha en roll i båda tillgång och efterfrågan kedjor över hela världen. Du har insikter i affärsprocess kunskap om livsmedel och blommor och internationella marknader. Du kan ha en ledande position inom innovation. Kandidater är förberedda för arbete i en konkurrensutsatt miljö inom olika kulturella miljöer. Efter att ha avslutat sina studier arbetar de flesta studenter för ett internationellt företag utomlands eller i Nederländerna. Du kanske jobbar i Asien, Brasilien, Afrika eller Nordamerika, eller så kan du vara aktiv i Nederländerna. Du kan bli en internationell marknadschef, ett projekt eller finansiell konsult eller en hållbarhetschef för ett fröföretag i Tanzania. En internationell chef eller konsult i New York eller Tokyo för en tropisk fr ut handelsföretag kan också vara ett alternativ.

Karriärmöjligheter

Besvara behovet av yrkesverksamma inom jordbrukssektorn

Tack vare vår tvärvetenskapliga BBA International Business in Food And Flowers har du gott om jobbmöjligheter inom mat- och blommansektorn. Kandidaten är också utmanande om du har entreprenörsambitioner. Våra entreprenörsprogram erbjuder verkliga möjligheter.

Det finns många organisationer där du kan börja arbeta efter dina studier. Det finns många spännande positioner, däribland en internationell marknadschef på ett multinationellt livsmedelsföretag, en hållbarhetskonsult och värdekedjeadvisor, eller en logistikchef för en stor stormarknadskedja, finansiell konsult eller projektutveckling. Detta kandidatstudieprogram utformades för att svara på behovet av den internationella jordbrukssektorn för akademiker med trovärdig innovativ kunskap om livsmedels- och blommansektorn samt marknadsföring, handel, ledarskap, import och export. Kvalitetschefer, anskaffare hos ett internationellt handelsföretag, detaljhandelsförsäljare av frukt och grönsaker och försäljnings- och handelsledare för livsmedelsproducenter är efterfrågade.

En examen i Agribusiness Business Administration är bred, men ändå specialiserad för att ge dig tillgång till banbrytande på agribusiness jobbmarknaden. Beroende på din specialisering och ambition finns det många fler intressanta positioner tillgängliga för internationella akademiker inom agribusiness.

Tillträde

Allmänna behörighetskrav

HAVO-motsvarande gymnasieexamen

Ett av de allmänna antagningskraven för alla våra 4-åriga kandidatstudier är ett gymnasieexamen, vilket motsvarar det holländska HAVO-examen. Exempel på motsvarande nivåer är International Baccalaureate Diploma eller A-Levels. Ditt examensbevis kommer att utvärderas efter att VHL har fått din ifyllda ansökan.

Språkkunskaper

engelsk

Alla internationella studenter måste lämna bevis på deras engelska kunskaper genom att lämna in ett av följande dokument:

  • Akademiskt IELTS-test med ett totalt bandvärde på 6,0 och ingen delpoäng under 5,0;
  • TOEFL-test med poängen 78-80 (internetbaserad);
  • Cambridge Certificate of Advanced English * (CAE): godkänt vid klass C eller högre;
  • Cambridge First Certificate (FCE) *: godkänd på betyg B / C eller högre.

* Observera att testresultat som är äldre än två år inte kan accepteras.

undantag:

Följande studenter är undantagna från att lämna bevis på deras engelska språkkunskaper:

  • Modersmål som talar engelska (USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Irland och Kanada (engelskspråkiga områden). Som modersmål i engelska från ovan nämnda områden kan du undantas från att tillhandahålla ytterligare bevis på engelskkunskaper).
  • Sökande med tillräckligt holländskt examensbevis
  • Sökande med en internationell Baccalaureate med en examen i engelska A Language and Literature.
  • Sökande från Österrike, Belgien (Flandern), Danmark, Tyskland, Estland, Finland, Ungern, Lettland, Litauen, Luxemburg, Norge, Rumänien, Slovakien och Sverige som har erhållit ett av de examensbevis som finns i Nuffic diplomlista, inklusive en slutlig tentamen på engelska.
Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Läs mer

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programs focus on the domains of Food and Dairy and Animals and Business. During your study, you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start, you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Läs mindre
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Mer Mindre