Hons. Bachelor of Fine Arts - Studio Arts

Allmänt

Programbeskrivning

McMaster Studio Arts BFA (Bachelor of Fine Arts) är ett intensivt program som förbereder studenter för karriärsframgång som konstnärer samtidigt som man bygger färdigheter i kritiskt tänkande, visuell kompetens och entreprenörsinnovation. Våra kurser erbjuder rigorös utforskning av ett brett utbud av media inklusive skulptur, tryck, måleri, ritning, keramik, installation, digital teknik och hybridpraxis. Detta materialbaserade lärande kombineras med kurser i konsthistoria, samtida konst, studieforskning, yrkesutövning och öppna valfria. Studenter uppmuntras att identifiera sina personliga intressen och mål tidigt i programmet och arbeta mot en individualiserad studieplan under deras tredje och fjärde år.

Detta intima program ligger i den nyrenoverade Dr. Robert och Andrée Rhéaume Fitzhenry Studios och Atrium och möjliggör individualiserat lärande och mentorskap. Vårt unika fokus på miljöansvarig utbildning lär alternativ till giftiga medier. Vi är en av bara tre institutioner i Ontario som lär gjuteri. Studioanslutningar med teknik, kommunikationsstudier och multimedia och andra discipliner underlättar samarbete. Universitetsmiljön ger tillgång till många resurser som McMaster Museum of Art, anatomilaboratoriet, bibliotekets arkiv och Royal Botanical Gardens naturreservat. På campus blomstrar Hamiltons konstscen, och våra studenter engagerar sig aktivt i detta livliga samhälle. Vårt centrala läge ger också enkel tillgång till andra konstsamhällen i regionen inklusive Buffalo och Toronto.

Vår vision

Ge studenterna att agera som engagerade globala medborgare som bidrar till konstens transformativa roller i samhället.

Vårt uppdrag

Att erbjuda nischprogram inom konst, konsthistoria, musik och teater och filmstudier är en tvärvetenskaplig konstskola som stöds av personal och fakultet som är dedikerad till högkvalitativ undervisning och forskning. Genom en nära koppling till fakulteten främjar vi kompetens inom konstnärlig produktion i alla dess olika former, liksom kritisk, teoretisk analys och studie i historiska och samtida sammanhang.

Våra värderingar

Genom kreativ konstpraxis, kritisk analys och erfarenhetsinlärning tänder vi nyfikenhet och inspirerar eleverna att ifrågasätta och engagera sig som bidragsgivare i deras omedelbara samhällen och det bredare samhället. Våra värderingar är förankrade i ett engagemang för mångfald och mångfacetterade inlärningsupplevelser.

124271_photo-1513364776144-60967b0f800f.jpgAnna Kolosyuk / Unsplash

Karriärer för stora i Studio Art

Praktiserande konstnär

Kuratorarbete i museer och gallerier

Konst och kultur och arvadministratör

Designer

Art Management

Lärare på alla nivåer

Konstterapeut

Medicinsk illustratör

Träbearbetning

Metallfabrikat, gjuteri

Tatuerare

Arbetar i TV-, film- och teaterindustrin (rekvisita, uppsättningar, kostymer)

videoklipp

Print Pulse 30 visar bara några av de typer av arbete som studenter i vårt Studio Art-program har skapat.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Vilka är vi? Fakulteten för humaniora innefattar över 125 fakulteter på heltid och deltid som forskar och undervisar vid nio institutioner. Över 3 000 grundutbildare, magister och doktorsexamen. stude ... Läs mer

Vilka är vi? Fakulteten för humaniora innefattar över 125 fakulteter på heltid och deltid som forskar och undervisar vid nio institutioner. Över 3 000 grundutbildare, magister och doktorsexamen. studenter från hela Kanada och runt om i världen är inskrivna i våra program. De ansluter sig till de många tusentals som har tagit examen från humanioraprogram vid McMaster sedan det grundades 1887. Läs mindre