Read the Official Description

Habitat Design

Den treåriga efter diplom kurs i Habitat Design bildar designers inom följande områden:

  • inredningsarkitektur
  • produktdesign,
  • grön arkitektur och öppna ytor,
  • utställningsmontrar och utställningar.

Kursen är aktiv sedan 1987 och uppdateras med varje ny upplaga. Kursen är erkänd av MIUR som en akademisk examen nivå I.

Habitat Design

Vem det syftar till

Detta universitetsnivå Kursen riktar sig till skolan i förtid, från alla typer av gymnasieskolor, som har för avsikt att ägna sig - för att parafrasera Munari - Art som en handel, det vill säga att en distinkt uttrycks-konstnärlig teknisk aktivitet, som lämpar sig för estetiskt och funktionellt förbättra komplex av element som kännetecknar livsmiljön, men utan några konsekvenser stadsplanering och mindre inblandning i byråkratisk-administrativa rutiner. Det är en pedagogisk kurs som syftar till att understryka enhetliga karaktär av människans miljö och därför av de instrument och färdigheter som krävs för att säkerställa dess vård och öka dess kvalitet.

utbildningsmål

De mål som eftersträvas i Habitat Design kursen är:

  • att garantera eleverna att uppnå kritisk mognad, en förståelse för de problem som är anslutna till transformerande ingrepp i livsmiljön och metoder för deras mest lämpliga lösningen;
  • att ge studenterna med teknisk kunskap och pedagogiska erfarenheter inom områdena konstruktion och produktion - hantverkare och industri - för en snabb och tillfredsställande start på sin yrkesverksamhet;
  • att säkerställa akademiker har en säker planeringsmetod som omfattar kreativitet och stringens, båda med stöd av en adekvat förståelse av de metoder för representation, både manuell och datorstödd, genom den mest avancerade programvaran som finns i två och 3D-design och virtuell modellering;
  • för att forma tecken som är expert på flera och kompletterande tekniker, alla Unified av metod, som garanterar, samtidigt, en flexibel planering attityd som gör det möjligt för unga professionella att ta itu med de utmaningar som följer av snabba sociala mutationer och inte bara befintliga.

delas kvalificering

Akademisk examen Nivå I erkänts av MIUR.

kreativa arbeten

De utexaminerade i Habitat Design kan verka på många områden: alla dessa situationer då insatsen som krävs av en specialist kan garantera estetiska kvalitet förenat med tekniska och funktionella prestanda, respektera den tillgängliga budgeten och med särskild uppmärksamhet på detaljer. Mer exakt: inredning av offentliga eller privata utrymmen, vare sig bostäder eller arbete; kommersiella platser och platser som är öppna för allmänheten, renovering, omställning och rehabilitering av utrymmen, inklusive förändringar av användning.

Examen i Habitat Design kan utarbeta planer och hantera arbeten för projekt som inte kräver tillstånd, det vill säga andra än de ovan nämnda beslag av mycket sortera: uppsättningar, utställningar, tillfälliga strukturer, trädgårdar och öppna utrymmen, samt designa föremål av alla slag, inklusive de som kommer att massproduceras genom hantverkare eller industriella strukturer. Detta är en mycket omfattande och varierande operationsområdet, som kan tillåta oanade talanger att växa och även skapa professionella möjligheter i lovande men till stor del outforskade sektorer. Som professionell, kan utexaminerade gå en av de branschorganisationer i Italien eller utomlands.

Partners

ADI, Abitare il Tempo, Fiera di Vicenza, Coni, Casa dell'Architettura, Ferrarelle, Barilla, Peroni-Nastro Azzurro, Galleria Nazionale d'Arte Moderna Roma, Palombini Caffè, Ikea, Salone Satellite di Milano, International Academy Okinawa, Caritas Diocesiana , Polizia di Stato, Casaidea, Slamp, Conservatoire International des Jardins.

Ämnen

Kursen behandlar, studier och noggrant analyserar alla dessa discipliner som stöder projektet, förutsatt att den, å ena sidan, med den nödvändiga pragmatiska dimensionen, och, å andra sidan, med att fast teoretisk kritisk struktur och kulturella djup som är oumbärliga för odlade och medveten formgivare.

I detta syfte kursen lär andra än de discipliner som ingår i design, alla i förhållande till byggmaterial och arbetsteknik; historia och kritik av arkitektur, design och figurativ konst; principerna vid foten av de visuella språk som instrument och etiska uppfinning; modellering tillämpas på design. Med dessa pragmatiska mål som syftar till förvärv, i en viss tid, av en fast professionalism, tar denna kurs i form av ett giltigt alternativ till mer teoretiska studier.

Efter ett första år som syftar till att upprätta och konsolidera den operativa metoden och kultur kreativ design, under de närmaste två åren studenter allt ta itu med alla de tekniska aspekterna och erfarenheter som kommer att vara användbar i sitt yrke.

Det treåriga Habitat Design Kursen syftar direkt på resultatet: innehav, på den del av examen, yrkeskunskaper och förmåga.

Naturligtvis plats

Kursen "Habitat Design" kommer att hållas i Rom på Quasar Design University. Via Crescenzio 17 A Roma (RM) - 00193

Program taught in:
Engelska

See 2 more programs offered by Quasar Design University in Rome »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Nov. 2019
Duration
Kontakt Skolan
Deltid
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Nov. 2019
Slutdatum
Application deadline

Nov. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum