Grundutbildning i mat- och dryckeshantering
Le Cordon Bleu University Kobe - Tokyo
Nyckelinformation
Campus läge
Kobe, Japan
språk
Begär info
Studieformat
Distansutbildning
Varaktighet
Begär info
Takt
Begär info
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Apr 2024
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
1. Entreprenörskap och företagsledning:
Att utveckla en god förståelse för entreprenörskap och entreprenörsprocessen och att ge studenterna möjlighet att konceptualisera och planera utvecklingen av antingen ett hotell, restaurang, mat, vin, turism, gästfrihet eller evenemangsrelaterad verksamhet ur ett entreprenörsperspektiv.
Introduktion till entreprenörskap och entreprenörsutveckling
Theory of Entrepreneurial Mindsets and Characteristics
Etiska, sociala och hållbara metoder
Pathways till entreprenörsföretag
Branschen och organisationen
Marknadsplanen
Ekonomi: Kontanter; Uppstartskostnader; Vinst och förlust
2. Kostkontroll för mat och dryck:
En översikt över branschen och chefen
Hantera intäkter och utgifter
Hantera livsmedelsproduktionsprocessen
Mat och dryck
Menyanalys
Arbetskostnadskontrollstandarder
Diskrimineringslagar, mobbning på arbetsplatsen och trakasserier
Intäktskontroll och användning av teknik
3. Livsmedelskvalitetshantering:
Vad är matkvalitet?
Livsmedelsproduktion och konservering
Kontroll av allergener i livsmedel
Utveckla ett livsmedelssäkerhetsprogram
Stödjande dokument i ett livsmedelssäkerhetsprogram
Granskning av ett livsmedelssäkerhetsprogram
4. Restaurangbegrepp:
Restaurangkoncept och målmarknader
Plats, Plats, Plats
marknadsföring
Menyn och menyplanering
Principerna för restaurangdesign och layout
Utrusta kök och barer
Finansplanen och juridiska skyldigheter
Affärsplanen