Global BBA

Allmänt

4 tillgängliga platser
Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Ett kandidatprogram som förbereder dig för operativ ledning med en innovativ pedagogik som kombinerar grundläggande kurser, grupparbete och praktikplatser i en internationell miljö

 • För gymnasieelever och akademiker i allmänhet eller tekniska serier.
 • Ett 4-årigt examensbevis ackrediterat av ministeriet för högre utbildning
 • 4 år.
 • Undervisas på franska och engelska eller hel engelska.
 • Saint-Etienne, Paris, Casablanca, Shanghai.

Bli morgondagens tidiga tillverkare

Lev en internationell upplevelse

Förutom multicampus-upplevelsen är akademiska utbyten inklusive dubbla examensmöjligheter ett annat sätt att utveckla din internationella exponering under din kandidatexamen.

Dra nytta av den tidiga tillverkarens pedagogik

Våra infrastrukturer, våra pedagogiska synsätt och våra digitala verktyg är utformade för att främja kollektiv intelligens, stimulera din kreativitet och uppmuntra tvärvetenskap, hybridisering och korsbefruktning.

Gör dig redo för morgondagens jobb

Global Bachelor of Business Administration syftar till att förbereda dig för morgondagens arbetsmarknad. I en global och digital värld måste du ha flera färdigheter för att anpassa dig till nya störningar (digitalisering, artificiell intelligens, etc.) i den globala ekonomin.

Excellence, entreprenörskap, innovation och internationellt

Global BBA är en certifierad 4-årig "post-baccalauréat" kandidatexamen i ledarskap, utformad för att få "post-baccalauréat" studenter till sin fulla potential. Enligt de angelsaxiska kandidatexamen är detta 4-åriga program komplett och ambitiöst, vilket gör det möjligt att få tillgång till kvalificerade jobb och de bästa internationella dubbla examina. För dem som vill fortsätta med högre utbildning kan vår globala kandidatexamen i företagsekonomi vara en passage till några av de bästa magisterexamen. Vår globala BBA är mer än excellensen hos en av de mest kända handelshögskolorna i Frankrike och i Europa. Det pedagogiska tillvägagångssättet bygger på experiment och på en öppenhet för världen via dess spår på flera campus. Vår globala BBA, som verkligen ser mot operativ ledning, låter dig inte bara lära dig de grundläggande och utveckla färdigheter anpassade till så hög akademisk nivå, men det är mest ett sätt att bygga och skapa själv akademiskt och i företag. Din inlärningsmiljö kommer sålunda att präglas av detta unika tillvägagångssätt, och att vara tillverkare öppnar nya horisonter.

Nyckelelement

 • Ett program med flera campus: Saint-Etienne - Paris - Casablanca - Shanghai - partneruniversitet.
 • Solida grundläggande förutsättningar inom företag och ledning med innovativ pedagogik.
 • Tvärvetenskapliga inlärningar tack vare regionala akademiska partners.
 • Dubbla grader.
 • Upp till 19 månader i praktik och möjligheten till dubbel lärling.
 • Högkvalitativ ledning och en undervisningsfakultet bestående av experter från emlyon business school .
 • Högkvalitativt karriärstöd i en ledande handelshögskola känd för stark anställbarhet.

Dubbel grader

Förutom internationella dubbla grader kan du ta en dubbel examen under år 3, med W-skolan, en skola som är dedikerad till digitalt innehåll och skapande, och som huvudämne inom "journalistik, dokumentärer och fiktioner".

Karriärer

Alla möjligheter till hands

emlyon business school karriärtjänster är erkända av både företag och BBA-studenter för deras effektiva stöd och vägledning. 98% av våra studenter tecknar kontrakt för ett högkvalitativt jobb inom 6 månader efter examen.

 • För att orientera dig och förbereda din anställbarhet görs ett komplett utbud av verktyg, workshops, konferenser och evenemang tillgängliga för dig. Karriärutbildning kan innefatta individuell coachning och möten med relevanta experter redo att hjälpa dig reflektera över dina intresseområden, identifiera relevanta möjligheter, behärska din digitala image och marknadsföra dig själv för företagsrekryterare.
 • Rankat # 34 över hela världen bland handelshögskolor, # 2 franska handelshögskolor (november 2018, The Times Higher Education, referensen sammanställd från valet av internationella rekryterare).
 • 31 000 alumner i 121 länder, 100 korrespondenter över alla kontinenter för att stödja dig i din internationella rörlighet.
 • Tillgång till online-alumni-katalogen, ditt CV synligt för potentiella rekryterare.

Jobbserbjudanden och framtidsutsikter efter examen kommer att öppna en bred vy av möjligheter inom alla verksamhetssektorer inklusive kontroll och ekonomi, marknadsföring och kommunikation, försäljning och affärsutveckling, internationella projekt och förhandlingar, med funktioner som internationell affärskoordinator, finansanalytiker, extern revisor , affärschef, områdeschef, marknadschef, kvalitetschef, global köpare ...

Ett alternativ efter din Global BBA kan vara att fortsätta dina studier. emlyon business school mångsidiga utbud av specialiserade forskarutbildningar representerar en omedelbar möjlighet, medan din 4-åriga kandidatexamen och omfattande erfarenhet kommer att placera många utbildningsprogram i andra toppinstitutioner utomlands väl inom din räckvidd.

Förkunskapskrav

Det är möjligt att komma in i programmet vid olika tillfällen, från första, andra eller tredje året.

Antagning till 1: a året:

För studenter under det sista året som studerar för sitt gymnasiebevis, för IB eller "National Baccalauréat" eller för ett motsvarande certifikat

Antagning till andra året:

För studenter som för närvarande fullföljer det första året av universitetsstudier (valideras med 60 högskolepoäng) eller ett examensbevis som intygar ett års framgångsrik studie på en högre nivå och utfärdas av en officiell högre utbildningsinstitution.

Antagning till tredje året:

För studenter som för närvarande fullföljer det andra året av universitetsstudier (valideras med 120 högskolepoäng) eller ett examensbevis som intygar två års framgångsrik studie på en högre nivå och utfärdas av en officiell högre utbildningsinstitution.

OBS! Studenter som vill delta i programmet på denna nivå (tredje året) måste ha bedrivit studier inom managementområdet som är jämförbara med innehållet under de första två åren av Global BBA-programmet.

Undervisningsavgifter

För 2020/2021:

 • för antagning 1: a året: 11 500 € per år
 • för antagning på andra året: € 12.500 per år
 • för antagning på 3: e året: 13 000 € per år

Studieavgifter inklusive livslångt medlemskap i emlyon business school , administrativa avgifter och internationell mobilitetsförsäkring.

Be oss om lite information och hjälp om hur du finansierar din emlyon business school Global BBA och din framtida avkastning på investeringen.

Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and internati ... Läs mer

Created in 1872 and based in Lyon, France, with multiple international campuses, emlyon business school is a top European business school devoted to lifelong learning for entrepreneurial and international management. Läs mindre
Lyon , Shanghai , paris , Lancashire , Munich , Saint-Étienne , Casablanca + 6 Mer Mindre