Geografi och regional planering

Allmänt

Programbeskrivning

utbildningsmål

1) Att känna till de grundläggande teorier och begrepp geografi; 2) Att förvärva grundläggande begrepp inom områdena miljö, fysisk planering och utveckling, och geografiska informationssystem Sciences; 3) Att behärska metoder och tekniker för geografisk analys (datainsamling, urval, behandling och tolkning) och att tillämpa dessa i geocomputational och verkliga sammanhang; 4) För att förvärva förmågan att observera och tolka landskap; 5) Att formulera teoretiska-praktiska kunskaper med behoven hos dagens samhälle, vilket bidrar till överlägga om problem och föreslå lösningar i förhållande till miljö, fysisk planering och utveckling; 6) Att tolka mångfalden och komplexiteten i marken och det inbördes förhållandet mellan fenomen miljökaraktär med andra av en ekonomisk, social och kulturell natur; 7) Att formulera geografiska know-how med andra know-hows, särskilt när samarbeta i multidisciplinära team, 8) för att kommunicera kunskap och know-how inom geografi till olika målgrupper.

Tillträdesvillkor

Studenter kan få tillträde till högre utbildning genom den nationella tävlingen för tillgång till högre utbildning, speciella tävlingar / regimer och entrésystem åter inskrivning system, kursändringar och överföringar. För att ansöka om tillträde till högre utbildning genom den nationella tävlingen, måste studenterna uppfylla de krav som beskrivs i DG Elect / Tillgång till högre utbildning.

Graders förutsättningar

Varaktighet: 3 år / 6 terminer.

Eleverna måste utföra 180 poäng: 120 poäng baserat på de obligatoriska läro enheter, 30 poäng för att väljas i ett antal valbara optionals och 30 hp som genomförs i fritt valbara optionals eller i en mindre av en annan vetenskaplig område. Varje termin får studenten inte registrera dig i mer än 30 poäng, med respekt för företräde när dessa har ställts in. I början av varje termin kommer eleverna att informeras om läro enheter för att utföra för att avsätta dem till sin akademiska karriär.

De studenter kan fortfarande dra nytta av de olika mobilitetsprogram där FCSH / NOVA deltar som Erasmus +, Almeida Garrett utbytesprogram, bland andra, och delta i forskning inom forskningsenheterna i fakulteten.

Tillgång till andra kurser

Slutförande av licenciatura grad tillåter innehavaren att ansöka om masterprogrammen, eller andra forskarutbildningskurser inklusive sådana som inte ger en examen.

utvärderingsregler

Studenter vid FCSH utvärderas baserat på det arbete som utvecklats under en termin, baserat på klassens deltagande, presentation av skriftliga och muntliga prov och undersökningar. Den erhållna antingen genom kontinuerlig bedömning eller utvärdering av testerna resultat uttrycks på en skala från 0 till 20. För att bli godkänd ska studenten ha minst 10 poäng för att passera, men som misslyckas har en andra chans att upprepa proven. Särskilda regler för UTVÄRDERING: - Arbetar Student - studenter med status av elitidrottare - mödrar och fäder studenter - Associativa ledare - Militär - Andra specialarrangemang som lagligt. Elever med särskilda behov kan dra nytta av undervisning och lärande förutsättningar för att möta deras behov.

Senast uppdaterad Apr. 2016

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic ... Läs mer

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic, pedagogic, administrative and financial autonomy. Läs mindre