fordonsteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Fordonsteknik Programmet är ett av de tidigaste program som erbjuds av Palestina Polytechnic University. Det är särskilt program i sitt slag eftersom den syftar till att stödja en mycket viktig karriär sektorn i Palestina, vilket är bilhandeln och tjänstesektorn efter försäljning. Programmet ger studenterna de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli professionella fordonsingenjörer. Den tvärvetenskapliga karaktär av innehållet för att ge solid grund i grunderna och know-how, med betydande innehåll i ingenjörsvetenskap och design med datorstödd design.

State-of-the-art laboratorier och anläggningar har utvecklats för att stödja programmet för att täcka ett brett spektrum av fordons- och mekaniska tekniker. Dessa resurser tillåter studenter att få teknisk expertis tillsammans med teoretisk förståelse som krävs för en integrerad strategi som krävs för bilindustrin och industrier i en väl balanserat sätt. Programinnehåll tillåter studenter att få de viktiga tekniska färdigheter som värderas högt av den lokala arbetsmarknaden.

För att säkerställa kompatibilitet med de internationella standarderna, har universitetet nyligen erhållit en Tempus bidrag (Karriär-Oriented Kursplaner utveckling för vägfordon underhåll) för att utveckla programmet i samarbete med palestinska och europeiska partner. Den europeiska bidrag tillåts för att utveckla programmets innehåll, lärare kompetens och utbildningsresurser.

Programmål

  • Att ge samhället med akademiker som har åtagit sig att sociala, kulturella, globala, miljömässiga, yrkesmässiga och etiska ansvar som krävs för en hållbar utveckling.
  • Kvalificerade studenter att tillämpa effektiva, kreativa och innovativa lösningar, både individuellt och i samverkan, till nuvarande och framtida mekaniska och fordons tekniska problem.
  • Ge de studerande kunskap om grundläggande vetenskap, teknik fundamenta, forskning kompetens, teknisk kompetens och kommunikationsförmåga som krävs för att genomföra problemidentifiering, formulering och lösning.
  • Kvalificerade studenter att analysera, syntetisera och upprätthålla state-of the-art fordonssystem med korrekta principer och verktyg på ett planerat och tid.
  • Att ge studenter med den kapacitet som krävs för att genomföra livslångt lärande och att ta en ledande roll i samhället.
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Palestine Polytechnic University (PPU) has witnessed quantum leaps in a short three-decade time during which it had been developed from a community college with few scattered buildings and limited pro ... Läs mer

Palestine Polytechnic University (PPU) has witnessed quantum leaps in a short three-decade time during which it had been developed from a community college with few scattered buildings and limited programs to a full entrepreneur University with several colleges offering graduate and undergraduate programs. The University’s diversified academic programs were not only tailored responding to the community needs, but they have also been developed qualitatively to compete in national and regional dimensions. Development on the level of research and community services provided have also been witnessing major leaps in the establishment of several multi-disciplinary centers of excellences that possess quality-certified laboratories and facilities that are capable of providing professional standardized testing and consultancies to various national development sectors. Läs mindre