Examen i matvetenskap och teknik

Allmänt

Programbeskrivning

om

Vi utbildar proffs som kan utforma och övervaka tekniska processer inom livsmedelsindustrin, hantera och kontrollera kvaliteten på produkterna i hela livsmedelskedjan och utbilda och ge råd om livsmedelsfrågor.

Om du är intresserad av att lära dig

  • Tillämpa analysmetoder för livsmedel, råvaror och ingredienser, utvärdera hälsorisken i samband med en process / livsmedel, tillämpa livsmedelssäkerhetsprinciper och implementera och hantera kvalitetssystem.
  • Utforma och övervaka tekniska processer, utvärdera och hantera miljörisker och etablera verktyg för processkontroll i livsmedelsindustrin.
  • Formulera livsmedelsprodukter som anpassar sig till näringsrekommendationer, ingriper i hälsofrämjande aktiviteter som bidrar till befolkningens näringsutbildning och utvecklar epidemiologiska studier om livsmedel.
  • Hantera kollektiva cateringtjänster, föreslå adekvata matprogram för olika grupper och säkerställa kvaliteten och livsmedelssäkerheten för hanterade livsmedel.
  • Tolka och tillämpa de rättsliga bestämmelserna inom livsmedelsområdet, utforma och genomföra kommersiell forskning och marknadsföringsplanen för en livsmedelsprodukt och ge företag, grupper och föreningar råd om livsmedelsfrågor

Vad vi erbjuder dig

  • Omfattande erfarenhet av utbildning av matforskare och teknologer.
  • Träning med en stark orientering mot träning.
  • Laboratorier och pilotanläggningar utrustade med adekvat utrustning och teknik.
  • Praktikavtal med mer än 50 företag / enheter inom livsmedelssektorn.
  • Lärare med omfattande lärar- och forskningserfarenhet.
  • Nationella och internationella mobilitetsprogram (Tyskland, Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Chile, Kina, Colombia, Slovenien, USA, Frankrike, Ungern, Italien, Japan, Lettland, Litauen, Mexiko, Peru, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Taiwan och Vietnam).

Professionella utflykter

  • Utveckling och innovation av processer och produkter inom livsmedelsindustrin
  • Kontroll av livsmedelskvalitet och hantering
  • Livsmedelssäkerhet
  • Näring, folkhälsa och kollektiv restaurering
  • Rådgivning, marknadsföring, kommunikation och marknadsföring och utbildning

kompetens

Grundläggande kompetenser

CB1 "Att studenter har visat att de har och förstår kunskap inom ett studieområde som är baserat på allmän gymnasieutbildning och vanligtvis finns på en nivå som, även om den stöds av avancerade läroböcker, också innehåller vissa aspekter det innebär kunskap som kommer från fronten i deras studierikt "

CB2 "Att eleverna vet hur de kan tillämpa sina kunskaper på sitt arbete eller sitt yrke på ett professionellt sätt och ha de färdigheter som vanligtvis demonstreras genom utarbetande och försvar av argument och lösning av problem inom deras studierområde"

CB3 Att eleverna har förmågan att samla in och tolka relevant data (vanligtvis inom sitt studierområde) för att göra bedömningar som inkluderar en reflektion över relevanta sociala, vetenskapliga eller etiska frågor

CB4 Att studenter kan överföra information, idéer, problem och lösningar till både en specialiserad och icke-specialiserad allmänhet

CB5 Att eleverna har utvecklat de inlärningsförmågor som krävs för att genomföra ytterligare studier med hög grad av självständighet

Tillgång till och deltagande av studenter

Den perfekta inreseprofilen för en student som går in i examen i matvetenskap och teknik kännetecknas av:

  • Grundläggande vetenskaplig kunskap förvärvad under gymnasieutbildning, inom biologi, kemi, fysik, matematik, främst,
  • förmåga att lösa vardagliga problem och färdigheter för att förstå läsning, syntes och analys,
  • förmåga till sociala relationer och lagarbete,
  • intresse för kunskapen om de vetenskapliga baserna som förklarar processerna för att erhålla / bearbeta / bevara mat och dess kontroll,
  • intresse för arbete i laboratoriet,
  • motivation för kvalitet,
  • medvetenhet om problem relaterade till människors hälsa, med
  • förorening av miljön och med användning av resurser,
  • etiska värden som gör att han kan utveckla sina uppgifter som universitetsstudent,
  • kunskap om karakteristiken för examen, jobbförväntningar och deras prognos i samhället.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Existen al menos diez razones para escoger León como destino académico aunque estamos seguros de que tú encontrarás muchas más.

Existen al menos diez razones para escoger León como destino académico aunque estamos seguros de que tú encontrarás muchas más. Läs mindre
León , Ponferrada + 1 Mer Mindre