Examen i journalistik

Allmänt

3 tillgängliga platser

Programbeskrivning

I linje med den digitala marknaden behandlar den på ett praktiskt sätt alla informationsprocesser, såsom verifiering, skrivning, redigering och publicering

ESPM-examen journalisten bär redan namnet på en av de mest prestigefyllda kommunikationsskolorna i Latinamerika. Men inte bara det. Han lämnar här redo att agera i olika media och med teknisk konvergens. Du kan också arbeta i kommunikationsbyråer och presskontor.

138659_pexels-photo-1615824.jpeg

Professionals som talar om världen och världen

ESPM: s journalistkurs kommer att göra dig till en professionell som är beredd att arbeta på en ständigt föränderlig kommunikationsmarknad med hänsyn till tekniska framsteg och social utveckling. Kursen erbjuder viktig utbildning för journalister med tonvikt på multimedia, marknadsföring och företagsinnehåll, förutom entreprenörskap. Under examen kommer du att utforska dina idéer, din kreativitet och ditt kritiska tänkande maximalt, i sökandet efter transformationer för utveckling av en mer hållbar värld.

Skillnader

ESPM är annorlunda, så de yrkesutbildade här är också!

Förutom den typiska utbildningen inom journalistik, på ESPM kommer du att ha:

 • Projektledarskap
 • Marknadskunskap
 • Kunskap om konsumentbeteende
 • Strategisk ledning och entreprenörskap
 • Företagskommunikation

Valfria

Från den 2: a terminen kommer du att kunna välja ämnen (halvårsvis) som ingår i andra kurser på skolan. Således har du möjlighet att utöka din professionella uppfattning och mogna dina val.

LifeLab

ESPM LifeLab strävar efter att lägga till teknisk, beteendemässig och kognitiv kunskap till din träning. Således, när du examen, kommer du att vara mycket mer beredd att arbeta både i traditionella yrken och i de som kräver relationella och självkännande färdigheter, som forskare, chefer och kreativa. Under kursen får du möjlighet att välja mellan en disciplinscykel, organiserad i tre pelare:

Metakognitiv

Självlärande

 • Learning Lab
 • Kreativitet
 • Vetenskapligt tänkande

Tekniker

Digital flytande

 • Logik och datavisualisering
 • Beräkningar

Socioemotional

Självkännedom

 • Syfte, karriär och självförverkligande
 • Presentation av idéer och projekt
 • företagande
 • Konst
 • Multikulturellt ledarskap och arbete

Arbetsmarknad

ESPM är en av de mest respekterade kommunikationsskolorna i Latinamerika, så du kommer att vara redo att agera i olika utrymmen och medieplattformar, med behärskning av teknisk konvergens, i kommunikation av företag och i kommunikationsbyråer, utöver vara beredd att ta ledningen inom projekt och strategisk ledning inom ditt kompetensområde.

88% anställbarhet

ESPM nyutbildade har 88% * anställbarhet på arbetsmarknaden.

* Information om ESPM Employability Survey 2018 som samlats in från 1 000 proffs nyligen examen från ESPM. Denna andel är generell för grundkurser i alla enheter.

Det största och mest relevanta

Stora kommunikationsfordon i landet stöder ESPM på flera fronter med innehåll och integration mellan affärsmiljön och den akademiska världen.

Sao Paulo

Rio de Janeiro

Porto Alegre

Mer info här.

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, ... Läs mer

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, formando profissionais preparados para o futuro. Läs mindre
Sao Paulo , Sao Paulo , Sao Paulo , Rio de Janeiro , Rio de Janeiro , Porto Alegre , Florianópolis + 6 Mer Mindre