Examen i gastronomi
Universidad CEU - Cardenal Herrera
Nyckelinformation
Campus läge
Valencia, Spanien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 12 670 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
Gastronomy and Culinary Management University Center (Gasma) är ett universitetscenter för utbildning, forskning och innovation som syftar till att utveckla gastronomisektorn med ett unikt tillvägagångssätt. Gasma öppnar sina dörrar i september 2014 som den första utbildningsinstitutionen i Spanien som kombinerar gastronomi och matlagning.
Gasma -campus har en dynamisk internationell syn och är angelägen om att främja en gastronomisk miljö som inte begränsas av klassens fysiska gränser. Campus välkomnar sökande från utlandet och uppmuntrar studenter att genomföra placeringar i internationella företag. Det engelska språket är en viktig del av examen.
Gasma har akademisk stöd från CEU-Cardenal Herrera University, en institution med mer än 40 års erfarenhet och med en rad campus i hela Comunidad Valenciana-regionen.
Kandidatexamen i gastronomi är resultatet av en fördjupad social, kulturell och affärsstudie om den nuvarande situationen för matlagning och hur den har utvecklats i både gastronomiska och kommersiella termer. De viktigaste slutsatserna från studien var följande:
- Det finns en ökande trend mot kravet på yrkeskvalifikationer inom gastronomisektorn. Detta professionella tillvägagångssätt innebär att utbildning nu krävs inom en rad relaterade tekniska områden.
- Numera måste gastronomin ses ur ett perspektiv som går utöver matlagning. Detta innebär att det nu finns ett behov av lämpliga inlärningsmiljöer som framgångsrikt kan kombinera gastronomi och affärer, matlagning och avkastning på investeringen.
- Gastronomins utveckling har resulterat i en rad vetenskapliga och tekniska frågor som bara för några år sedan inte hade något att göra med matlagning som yrke. Vi måste vidga utbildningshorisonter för framtida proffs så att vi kan utrusta dem med de verktyg och kunskaper de behöver för att föra FoU+i gastronomiekvationen som en konkurrensfaktor i deras praktik.
Läroplan
examen i gastronomi syftar till att utrusta studenterna med kunskap, Kompetens, och förmågor som gör det möjligt för dem att uppnå excellens inom gastronomi i kombination med kulinarisk förvaltning.
- Gastronomi. Överföra kunskap om livsmedelsprodukten och kulinariska tekniker, ta en djupgående titt på naturen, ursprung, och spårbarhet av livsmedel och drycker och principerna för deras processer. Utbilda studenter i disciplinerna för råvarornas kvalitet och säkerhet, matlagning och lagring, kulinariska tekniker och processer, och hälsosam kost.
- Företagsledning. Att ta en praktisk, tillämpad strategi för gästfrihetsbranschen i syfte att utrusta studenterna med de verktyg de behöver för att skapa solida affärsprojekt och skydda deras ekonomiska lönsamhet. Studenterna kommer att förvärva kunskap om marknaden och hur den fungerar. Kursen innehåller andra ämnen som tillämpar redovisning och ekonomisk kunskap som krävs för att leda ett företag framgångsrikt.
- Språk. Tillväxten av denna sektor på den internationella marknaden och de attraktiva utsikterna för att ta affärsprojekt till internationell nivå uppmanar oss att lägga stor vikt vid engelska som ett vardagligt arbetsspråk för våra studenter, som har möjlighet att öva sina språkkunskaper i seminarier, övervakat arbete, bibliografiska sökningar, etc. Ett antal specifika klasser och aktiviteter genomförs också på engelska.
- Denna examen inkluderar ämnen relaterade till kreativitet, design, och konstnärliga trender. Denna grundläggande kunskap ger studenterna möjlighet att spela en aktiv roll i projekt relaterade till att dekorera och arrangera interiörer, samt att utveckla sitt eget distinkta utseende när det gäller matpresentation och inredning.
Programresultat
Vårt mål är att utbilda yrkesverksamma som är specialiserade på kulinariska tekniker och också väl kvalificerade för att hantera en gästfrihetsanläggning, antingen i detta land eller utomlands. Det handlar inte bara om att ge framtida kockar allomfattande utbildning, vårt mål är att berika och utveckla deras professionella talanger och göra det möjligt för dem att designa och hantera en gastronomiverksamhet över hela gästfrihetsområdet. Vi utbildar våra studenter att nå den högsta nivån, producera proffs som vet hur man utvecklar affärsplaner och sätter processer på plats för att tillhandahålla rätt typ av service för sina målkunder.