Examen i teknik och möbeldesign

Allmänt

Programbeskrivning

De djupgående förändringar i konsumtionsvanor av varor och tjänster och därmed teknisk utveckling inom industrin och tjänstesektorn under det första decenniet av detta århundrade, införa behovet av att införliva mervärde i produkter via integrering av teknik med design, som hur man kan stärka sin innovationsförmåga och differentiering på konkurrensutsatta marknader allt mer konkurrensutsatt, både lokalt eller i ett samband med globaliseringen.

För närvarande gör den ekonomiska konkurrensen produktinnovation - forskning, utveckling och lansering av nya produkter - ett viktigt medel för att bevara och få marknads spår. Marknaderna blir allt mättade och efterfrågan därmed slutligen fokusera på de produkter som har innovativa skillnader.

En examen i möbeldesign och teknik ska vara en stark bakgrund i termer av att tänka på utformning och konstruktion av möbler produkter, både genom teknisk innovation i produktionen och i dess funktionella konfiguration antingen genom att kvalificera användning.

Avsikten är att den licensierade tekniken och möbeldesign är bekant med de verktyg och möbelprodukter och tekniska utvecklingstekniker deltar i dess tillverkning: produktionsmetoder, förståelse av material användningsområden och begränsningar och förmåga att se till att produkten är lämplig för användning. Eleverna kommer att uppmuntras att använda sig av de omfattande faciliteterna på skolan för datordesign, prototyper, testning och tillverkning av sina projekt i samarbete med företag som använder den tillgängliga utrustning och maskiner som styrs av datorn.

Med kandidatexamen i teknik och möbeldesign syftar till att utveckla en rad kreativa färdigheter och förvaltning, med en teknisk ansökan bas, produktion och materialteknologi inom utvecklingen av möbler produkter.

  • Kontor / utformning workshops;
  • Möbelindustrin och liknande;
  • Produktdesignmöbler och liknande;
  • Produktinnovation konsult;
  • Senior personal;
  • Utbildning och innovation.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

À Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu (ESTGV) cumpre formar, a nível superior, técnicos devidamente qualificados em setores carecidos na sua área de influência e promover atividades de inv ... Läs mer

À Escola Superior de Tecnologia e Gestão de Viseu (ESTGV) cumpre formar, a nível superior, técnicos devidamente qualificados em setores carecidos na sua área de influência e promover atividades de investigação e desenvolvimento, visando a ligação entre o ensino superior e as empresas, como forma de contributo para solucionar os problemas regionais. Läs mindre