Read the Official Description

Studera en kandidatexamen i design i Nederländerna

Om du är kreativ, nyfiken, intresserad av att experimentera med bilder och konvertera idéer till visuella koncept, kan kandidatexamen vara det rätta programmet för dig. Vi utbildar begåvade och ambitiösa studenter att bli experimentella designers med en kritisk attityd. Våra studenter är fullt förberedda för en karriär som designer.

Ansluta sig till den blomstrande designbranschen

Som designer kommer du att bli med i den kreativa industrin, en av de mest blomstrande sektorerna i Nederländerna och utomlands. Inte bara kommer du att behärska de färdigheter du behöver för att bli en professionell designer, du kommer också att utveckla en kritisk attityd som reflekterar över ditt eget arbete och dina medstudenter och din egen stil och äkthet. Att göra misstag är en del av din utveckling till att vara en professionell designer. Genom att experimentera, misslyckas och starta igen skapar du din egen stil, din signatur.

Du lär dig också att utveckla och skydda din äkthet som designer. Vi ger dig de bästa faciliteterna och rådgivning. Du arbetar tillsammans med andra studenter, för att lära dig att fungera i ett (tvärvetenskapligt) team. Du lär dig att spela med bilder och upptäcka hur dina visuella förmågor kan skapa lösningar på problem i samhället.

Programmet

Under fyra år kommer du att lära dig allt du behöver för att börja din träning som professionell designer. Under det första året lär du dig allt om allmän design. Du kommer att anmäla dig till fem studieperioder i varje slutprofil och du kommer att bekanta dig med analoga och digitala färdigheter. Du kommer också att lära dig konst, designteori och yrkesutbildning. Under huvudfasen kommer du att välja din egen väg. Detta kan vara en väg inriktad på en av de uppsatta studievägarna. Du kan också välja din egen väg oberoende av ett visst medium, vilket gör att du kan kombinera de olika profiler som nämns i nästa avsnitt.

Fem studievägar

Grafisk och interaktionsdesign : Du kommer att fokusera på hur man förmedlar budskap på ett kreativt och originellt sätt genom bilder och typografi. De två huvudämnen är grafisk design och interaktiv design. Andra ämnen handlar om att lära sig mer om kraften i fotografi och video och de många typografiska möjligheterna.

Illustration & Animation : du kommer att fokusera på att skapa stillbilder och animerade bilder. Dina huvudämnen kommer att vara Illustration och Animation. Dina extraämnen kommer att vara Teckning och målning, fotografi, visuell typografi och bildgrammatik. Som examen kommer du inte bara att vara skicklig för att skapa bilder för hand, men du kommer också att behärskas

professionell digital design färdigheter.

Interiörarkitektur & Design : Du kommer att fokusera på rymden som ett kontinuerligt element i alla uppdrag. Huvudämnena är inredningsarkitektur och inredningsobjekt. Dina hjälpämnen kommer att vara arkitektur, byggteknik och visualisering. Under det här programmet lär du dig om olika tekniska metoder och utvecklar din personliga vision och signatur.

Tidsbaserad design : du kommer att fokusera på att flytta bilder i historier, i tid och rum. Du kommer att förbereda dig för en framtid som designer som arbetar för teatrar och spelbranschen. Du kommer att undersöka användningen av bilder, video, ljus och ljud. Du kommer att bidra till produktioner, ofta i samarbete med en rad professionella organisationer.

Produktdesign : du kommer att fokusera på att bli en designföretagare. Du väljer din egen referensram, skapa en samling av föremål och produkter som kommer att ingå i varumärket du använder för att presentera dig själv på marknaden.

Ytterligare aktiviteter och möjligheter

Under dina studier får du all chans att berika din kunskap och erfarenhet genom att delta i projektveckor, utflykter och OffCourses. Vi erbjuder många fler aktiviteter, såsom mästerkurser, utställningar och festivaler. Yrkesutbildning ingår också i läroplanen, samt möjligheten att studera utomlands för en termin. För att behärska dina färdigheter och utföra dina uppdrag erbjuder vi ett brett utbud av faciliteter, tekniska workshops och kurser.

Erfarna lärare från det professionella området

Du lärs av erfarna lärare som också arbetar som professionella designers. De flesta driver fortfarande sin egen praxis och erbjuder eleverna möjlighet att bygga ett eget professionellt nätverk. Vi bjuder också gästlärare, som kommer att ge dig en helt ny syn på designvärlden.

Karriärmöjligheter

Under ditt fjärde år ska du genomföra en gemensam, slutlig tentamen och eget självständigt tentamensprojekt. Så här presenterar du dig själv som en professionell designer, redo att starta din karriär, skapa din egen designstudio eller hitta ett jobb, till exempel hos en designbyrå, marknadsföringsbyrå, spelbolag eller teater.

www.hanzegroningen.eu/artacademy

Program taught in:
Engelska

See 12 more programs offered by Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
4 år
Heltid
Pris
2,060
EU / EES: 2006 € / NON-EU / EES: 7500 €
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum