Dator licens

Université Catholique de Bukavu

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Dator licens

Université Catholique de Bukavu

Computing Degree

(Tillval: datavetenskap och nätverk och telekommunikation)

Fakulteten för UCB Sciences existerar sedan 2003 och hade i början att institutionen för datavetenskap. Öppnandet av denna avdelning svarade på tiden med en aldrig tidigare skådad behov av att tillhandahålla Greater Kivu och omgivning för högkvalificerad akademisk personal i dataområdet. Under de senaste åren, beslutsfattare UBC är medvetna om den dubbla behov av att successivt stärka Institutionen för datavetenskap vars betydelse fortsätter att växa samtidigt diversifiera utbudet av utbildning i ljuset av företagets behov.

Från denna medvetenhet födda från och med läsåret 2015-2016, den nya Miljövetenskapliga institutionen och options Networks och telekommunikation samexisterar med det av licensrundan i Management datavetenskap informatik. Denna konsolidering av befintliga fart i kombination med att öppna nya horisonter är bara början eftersom på medellång sikt, öppnandet av nya avdelningar (redan avancerade idéer för arkitektur och konstruktion, Software Engineering) tillåter många familjer att sluta skicka sina döttrar och son i mycket avlägsna regioner och med mångfacetterade risker globalt dyra utbildning med en kvalitet / kostnad starkt kan ifrågasättas.

I den nuvarande fasen av sin utveckling, innehåller vår fakultet således inom datavetenskap avdelning som utbildar IT ingenjörer och miljövetenskap (även under sitt första år), vilket kommer att ge andany Kivu Region sin allra första generationen av utbildade forskare att studera kopplings-åtgärder på miljön.

Samtidigt effektiviteten av nationella insatser för lyckad dockning av vårt utbildningssystem till LMD-systemet, utbildning på UBC varar ytterligare fem (5) år, tre (3) år av diplom och två (2) år License.

Hittills har naturvetenskapliga fakulteten producerade 225 dataingenjörer och tålmodigt vänta på att nödvändiga långsam mognad av framtida första experter inom miljövetenskap.

II. MISSION

Vår fakultet syftar till att gradvis fylla brist på Kivu-regionen, hela Kongo och dess omgivningar i högkvalificerade vetenskapliga personal för sin harmoniska och respekt utveckling av etiska och miljömässiga värden.

III. VISION

Vår fakultet har känt i flera år en påtaglig dynamik. Det måste erövra medellång sikt, nationellt och internationellt erkännande som en utmärkt ram för utbildning i utvecklingen av tjänsten.

Det kommer att öppna institutionen för arkitektur och stadsplanering samt Software Engineering alternativet inom en snar framtid. Den gradvisa expansionen av sin utbildning som omfattar samma modellering behöver enorma proportioner och andra förstärkningar lektioner kvantitativa metoder, vi genomför redan en genomförbarhetsstudie för tillämpad matematik avdelningen med allmän examen med inriktning på statistik och modellering License.

En sådan avdelning kommer också att svara på de dagliga behoven lektioner hela universitetet med tanke på tvärgående natur matematiska vetenskaper samtidigt uttrycka vissa tecken på mognad av vår fakultet.

IV. AVDELNINGAR

1. Science Institutionen för datavetenskap

alternativ:

  • datavetenskap
  • Nätverk och telekommunikation

2. Environmental Sciences Department

V. PERSONAL

Kansliet består av:

 • En Dean av fakulteten
 • En pedagogisk och Framer
 • En administrativ sekreterare

För att bättre stödja elever i sin forskning sin utbildning har två enheter satts upp: utformningen av utbildning och forskning.

Permanent akademisk och vetenskaplig kroppen består av tolv (12)

medlemmar, tre (3) VOR och nio lärare (9) assistenter inklusive fyra (4) är i doktorsutbildning. Denna relativt lilla permanent laget fortfarande till stor del med hjälp av engagemang och samarbete med många högt kvalificerade lärare besökare som kommer från hela världen (UNILU, UNIKIN, UNIKIS, UB-Burundi, AFU, Yaounde 1, MIT-Boston UCL, ULB, ...).

VI. MATERIAL RESOURCES

Eftersom de teoretiska kurser i de olika grenarna av naturvetenskapliga fakulteten kräver praktiska tillskott har naturvetenskapliga fakulteten en modern laboratorium med en kapacitet på mer än 150 studenter och en internetuppkoppling.

I Environmental Science avdelningen flera partnerskap mellan fakulteten och aktörer som är involverade i främjandet av miljön (ekologiska Museum of South Kivu, NSRF-Lwiro, Inera-Mulungu, etc.

PROFIL AV kandidater till RETUR:

Håll ett statligt diplom (oavsett tillval);

PROFIL av kandidater till EXIT

 1. Analytiker programmerare;
 2. Experter på nätverk och telekommunikation;
 3. Miljövetenskap Experter (miljökonsekvensbedömning, utformning av miljöprojekt i den allmänna bemärkelse).
Denna skola erbjuder program i:
 • Franska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
Heltid
Information
Deadline
Locations
Demokratiska republiken Kongo - Bukavu, South-Kivu
Startdatum : Feb. 2019, Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Feb. 2019, Sept. 2019
Demokratiska republiken Kongo - Bukavu, South-Kivu
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan