Datavetenskap större (ungkarlar)

Allmänt

Programbeskrivning

Datavetenskap stora leder till en karriär inom mjukvaruutveckling. Den breda fokus för studien innebär förståelse och utformning av datorer och beräkningsprocesser. Datavetenskap stora lägger särskild tonvikt på matematik, konceptuell design av mjukvara, och interaktionen av programvara med hårdvara.

Bureau of Labor Statistics projekt tillväxttakt mellan 12% och 37% i datorer och IT-yrken från 2012 till 2022. Det är också i allt högre grad att locka studenter ivriga att göra en skillnad i världen genom de humanitära och sociala aspekter av dator för social bra, särskilt genom humanitärt FOSS-projektet (fri och öppen källkod).

Eleverna har möjlighet att bidra till humanitära FOSS projekt, samt hjälpa handikappade genom arbete med GNOME Accessibility samhället. I sina Senior Software Engineering Projects, har studentteam arbetat med tillgänglighetsprojekt som Caribou (ett tangentbord på skärmen), ett filter för att förbättra skärm läsbarhet, och en ansökan om att artikulera kommandon.

Läs om den senaste tjugoåttonde årliga Invitational High School Computer Programming Contest för lokala gymnasieelever.

En grund för framtiden

Datavetenskap ger en stark bakgrund inom programmering och mjukvaruutveckling, och kommer att förbereda dig i design och utveckling av användarvänliga applikationer och datorsystem. Den kraftiga grund i matematik och datorutrustning i denna stora ger studenterna en betydande styrka i dagens arbetsmarknad.

Besök Institutet för Computing för information om andra dator majors finns på Western New England University.

Snabbfakta

 • Denna stora förbereder dig för att vara en programvara ingenjör / analytiker / utvecklare och att utforma och utveckla program.
 • Enligt CNBC, "Informationstekniken är fortfarande ett av de hetaste områdena för att anställa, med hjälp av ett uppsving från utveckling av applikationer för iPod, tabletter, smartphones och andra enheter. Datorsystemanalytiker, som planerar och utvecklar datasystem, fortfarande i hög efterfrågan, trots outsourcing och molntrender. "
 • Institutionen för data- och informationsteknik har samlat en industri Advisory Board för att hålla kännedom om trender i branschen, från förändringar i teknik för att prognostisera kursutbud och bestämma vilka färdigheter företag letar efter i sina nyanställda.
 • Avdelningen är värd en årlig ACM Collegiate Programming tävling.
 • Läs om våra senaste programmeringstävling för lokala gymnasieelever.

Datavetenskap Curriculum

Din breda fokus för studien kommer att innebära förståelse och utformning av datorer och beräkningsprocesser och deras tillämpningar. Datavetenskap stora lägger särskild tonvikt på konceptuell design av mjukvara som styr datorer eller datortillämpningar, och samspelet mellan denna programkod med hårdvara.

Du kommer att få stor erfarenhet med objektorienterade programspråk, inklusive Python, Java, C / C ++, och mycket mer. Läroplanen koncentrerar sig på de vetenskapliga, matematiska och teoretiska aspekter av utformningen av datorsystem, samtidigt utveckla kommunikationsförmåga genom en stark liberal arts läroplan.

Fakulteten

Klasserna är små och undervisas av erfarna lärare (ej doktorander) som tar ett personligt intresse i elevernas framsteg. Deras främsta fokus är undervisning och mentorskap dig, och våra studenter hitta sina professorer är lätt att närma sig och tillgängliga för en-till-en konsultation. Computer Science fakultet har en kombination av utmärkta akademiska meriter och omfattande bakgrund inom datorrelaterad industri.

Den snabba utvecklingen av tekniken gör fortlöpande yrkesmässig utveckling avgörande för vår fakultet. Vår fakultet är involverade i professorns Open Source sommaren erfarenhet (POSSE), en Red Hat-sponsrade kulturell nedsänkning i verktyg och metoder för öppen källkod samhällen och utformade för lärare som letar efter sätt att föra sina elever till ett aktivt deltagande i dessa samhällen.

Praktik, forskning, och Special Opportunities

Du har praktiska erfarenheter, inklusive laborationer med intressanta applikationer och multimedieprogram. Oberoende studieprojekt har inkluderat bildandet av en WNE mobilapp, en prototyp för ett system kursregistrering för universitetet, en grafisk projekt med animation och teman från Toy Story, och skapandet av en interaktiv chattrum som nu används på campus och i sovsal nätverk.

Du har även praktik möjligheter att lära sig vad som händer utanför universitetet. Tidigare praktikplatser har inkluderat arbetar vid en polisinrättning gör databasapplikationer, och på ett plastföretag som arbetar med systemadministration och nätverksadministration med maskiner som kontrollerar streckkoder processer. Student har möjlighet att bidra till humanitära FOSS projekt och hjälpa handikappade genom att arbeta med GNOME tillgänglighet samhället.

Nyutexaminerade har anlitats av Financial Partners Inc., Suddekor, United Healthcare, Staples, och Medi. Övriga delta forskarskola, inklusive en nyutexaminerad som tilldelades en årlig stipendium $ 30.000 för att studera vid Worcester Polytechnic Institute. Våra studenter är anställda på sådana vittomfattande positioner som:

 • projektledare för den amerikanska Food and Drug Administration
 • IT-chef för resenärer Försäkring
 • Senior Software Engineer för General Dynamics informationsteknologi
 • chef för företagets infrastruktur för Fidelity Investments
 • program analytiker för Medi
 • Java-utvecklare för Verizon
 • programmerare / analytiker för United Bank of Scotland

Computer Science elever är aktiva i:

• Alpha Lambda Delta (första året ära samhälle) • Association for Computing Machinery (ACM) • Entreprenörskap Club • Community Services (hjälpa skolor) • Honors Program • Studera utomlands program Många av våra studenter också delta i universitets- och intramural sport, särskilt intresse grupper och elevråd.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

This Western New England University website conveys a rich and powerful portrait of a special institution that provides outstanding educational opportunities for all students.

This Western New England University website conveys a rich and powerful portrait of a special institution that provides outstanding educational opportunities for all students. Läs mindre