Read the Official Description

Studiestart

  • Programmet börjar varje vintersemester.
  • Sökande med utländska certifikat gäller till och med 31 juli via uni-assist eV.

Programmål

Programmets mål är att förvärva bred kompetens och kompetens inom maskinteknik. Tillsammans med ren ämneskunskap har förmågan att arbeta självständigt och känna till olika sätt att närma sig olika uppgifter ges högsta prioritet. Praktikorienterat innehåll lärs ut på grundval av grunden för vetenskapliga, teoretiska metoder.

Grad kursinnehåll

Grundämnen under kärnstudiet i terminerna 1 till 4: Matematik, fysik, datavetenskap, teknisk mekanik, designelement, maskinelement, CAD, tillverkning, materialteknik, termodynamik, fluidmekanik, elteknik, elektriska maskiner, mätning och Sensorteknik, styrteknik och teknik Fält av koncentrationer under termin 5 till 7:

  • Ingenjörsteknik: De viktigaste punkterna är designmetodik och finite elementmetoden (FEM), drivteknik, tribologi, metallkonstruktioner och vätsketeknik
  • Produktionsteknik: De viktigaste punkterna är tillverknings- och mätteknik, formnings- och anslutningsteknik, arbetsförberedelse, produktionsorganisation, konstruktion av jiggar och armaturer, tillverkningssystem (verktygsmaskiner, armaturer, robotik), datoriserad numerisk styrning (CNC) och dator -advisad tillverkning (CAM).

Intern

Gradkursen omfattar en branschplacering i heltidsanställning under 12 veckor.

En praktikplats före kursen är för närvarande inte en förutsättning, men det måste bevisas att en åtta veckorsperiod har slutförts vid tidpunkten för anmälan för tentamen i programterminen 4. Det rekommenderas därför att slutföra åtminstone delar av denna placering innan kursen börjar.

Program taught in:
Engelska
Tysk
Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

See 18 more programs offered by Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
7 terminer
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum