En värld av möjligheter

Civilekonom

Ekonomi är studiet av hur samhällen hantera den ekonomiska problem - som innehåller bestämmelser om ekonomiska välbefinnande sina medborgare. Varje samhälle måste bestämma vilka varor och tjänster för att producera (och hur många av varje), vilka metoder ska användas för att tillverka dessa varor och tjänster, och till vem att distribuera dessa varor och tjänster när de produceras. Tillvägagångssättet i ekonomi är att betona den roll som rationella, egennyttiga ekonomiska medel.

Att studera ekonomi ger en solid förberedelse för en mängd olika yrken inom den privata och offentliga sektorn. Nya ekonomi akademiker har säkrat sysselsättning i en mängd olika myndigheter som forsknings Officers / Analytiker, inom bank och finans som placerings Officers eller finansanalytiker, samt bli framgångsrika juridikstudenter.

Avdelningen erbjuder ett stort och Honours större i nationalekonomi, en inriktning på ekonomi och samhälle, en gemensam ekonomi och företagsekonomi som huvudämne, en gemensam ekonomi och historia viktig, gemensam ekonomi och geografi stor och Heder större, en BSc större och BSc Honours huvudämne ekonomi och en gemensam Kandidatexamen i statistik och ekonomi. Avdelningen har även ett certifikat och mindre i ekonomi.

Varför större i ekonomi?

Ekonomi frågar intressanta och viktiga frågor

Ekonomistudier hur konsumenter, arbetstagare och företag beter sig, med målet att ge användbar analys och rådgivning till privata företag, regeringar och internationella institutioner som IMF och WTO. Ekonomer tror att individer och företag brukar agera med tanke på deras egenintresse. De använder detta antagande att förutsäga framtida marknadstrender, att analysera de relativa fördelarna med olika möjliga marknadsstrukturer (t.ex. små vs. stora företag, kapitalism kontra socialism), och att ge råd regeringar och internationella organ om de troliga effekterna av den ekonomiska politiken (t.ex. skatter, arbetslöshetsförsäkring, frihandels) vid enskilda, industrier och hela ekonomier.

Det finns massor av möjligheter till sysselsättning för utbildade ekonomer

Många jobb finns tillgängliga för ekonomer i den offentliga sektorn, särskilt när det gäller statistisk analys (Statistics Canada alltid söker ekonomer), penningpolitiken (Bank of Canada), offentliga finanser (rådgivning kommunala, regionala och federala myndigheter om beskattning och utgifter), ekonomisk utveckling (rådgivning städer och provinser på de bästa sätten att locka företagsinvesteringar eller planera för framtida expansion), och policyanalys (de allra bästa studenterna har ett bra skott på prestigefyllda och givande jobb med institutioner som IMF, Världs Bank och FN).

Inom den privata sektorn, det finns många fler möjligheter. Studenter med en utbildning i ekonomi kan också hitta arbete som valutahandlare, börsmäklare, ekonomiska konsulter, revisorer, skatte analytiker, investeringsrådgivare, forsknings officerare, bankdirektörer, marknadsanalytiker, arbetsrelationer chefer, journalister och så vidare. Och ekonomi grader öppnar dörren till professionella program i företagsekonomi, juridik, offentlig förvaltning och redovisning.

  • Hög ranking: En av Kanadas topp 10 omfattande universitet.
  • Support är vår styrka: Från det ögonblick vi möter dig och din familj, tills det ögonblick du få arbete efter examen, ger vi individanpassade tjänster för att uppmuntra och hjälpa din akademiska och karriär behov.
  • Toppmoderna faciliteter: Kom och upptäck vår nya campus. Det är modern, ren och bekväm.
  • U R är en global gemenskap: Vi är tillräckligt stor för att vara värd studenter från över 90 länder, men tillräckligt liten för att ge dig en mer personlig och fokuserad akademisk erfarenhet. Du kan lära känna dina professorer och lärare. Eleven att fakulteten förhållandet är 20: 1.We har också många föreningar som du kan hålla på med. Check it out!
  • Framgång för livet: Regina är ditt hem hemifrån! Det är säker, prisvärd och ger en hög levnadsstandard. Saskatchewan har en invandring nominering program som är snabbare än nationellt program och är öppen för University of Regina akademiker.
reginaCity1City2tuitions
Program undervisas på:
Engelska

Se 3 fler kurser från University of Regina »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
Kontakt Skolan
Deltid
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum