Civilekonom och ekonomi

Allmänt

Programbeskrivning

Graden i Business Administration and Management (ADE) som erbjuds har ett generellt fokus, resultatet av reflektioner genomförda med företrädare för privata och offentliga institutioner i området och de som uttrycks i undersökningar av arbetskraftsinsatser för akademiker och de som samlats in i Strategisk plan för fakulteten för juridik, ekonomi och turism.

Igualada och dess miljö kännetecknas av en liten och medelstor affärsstruktur, som rekommenderar omfattande utbildning så att framtida akademiker får en översikt över hur ett företag fungerar. På detta sätt har akademiker möjlighet att täcka olika ledningsbehov som kan uppstå när de kommer in i affärsvärlden.

Studier i företagsekonomi och ledning erbjuder också möjligheten att fördjupa färdigheterna relaterade till affärsinnovation, allmän företagsledning och hantering av globaliseringen av marknader och företag.

133040_133037_Campus_Slide4.jpg

Varför studera denna examen på campus Igualada?

Graden i företagsadministration och ledning (ADE) ger en gedigen utbildning och praktisk och professionell utbildning i företagsledning, nära kopplad till företagets verklighet och dess förhållande till miljön, vilket underlättar arbetsplatsen eller skapandet av företaget självt.

Studier i företagsekonomi och ledning erbjuder också möjligheten att fördjupa färdigheterna relaterade till affärsinnovation, allmän företagsledning och hantering av globaliseringen av marknader och företag.
Dessutom är ett primärt mål utbildning och utbildning av framtida akademiker för att införa dem i en global värld, gynna affärsutbildning på andra språk (helst engelska), lagarbete och användning av informationsteknologi och kommunikation.

Kort sagt, utbildningen av våra kandidater i ADE måste göra det möjligt för dem att lösa alla typer av problem i företaget och med sina bidrag bidra till företagets framgång, expansion och internationalisering.

Från undervisningens synvinkel är fakulteten för juridik, ekonomi och turism engagerad i kontinuerlig utvärdering, aktiv undervisnings- och inlärningsmetodik och professionalisering av studier, som, som särdrag, obligatoriska praxis i företag och rörlighet nationella och internationella studenter.

Denna grad erbjuds på Igualada Campus på eftermiddagen.

karriär~~POS=TRUNC möjligheter~~POS=HEADCOMP

De huvudsakliga professionella möjligheterna för examen i Business Administration and Management är relaterade till följande områden:

 • Redovisning och revision: ansvarig för redovisningsområdet, extern revision, redovisning eller revision controller.
 • Beskattning: konsultation, ledning och skatterådgivning.
 • Ekonomi: ekonomisk förvaltning, finansanalytiker, finanschef.
 • Verksamhet och logistik: drift och logistikledning, produktionsledning, logistikchef, leverans- och distributionschef.
 • Mänskliga resurser: personalhantering.
 • Strategisk ledning: personal för den strategiska ledningen, ansvarig för strategisk planering, assistentchef.
 • Företag och globala marknader: chef för internationalisering, analytiker av globala marknader.
 • Marknadsföring och marknadsundersökning: ansvarig för förvaltningen av marknadsområdet, kommersiell chef, ansvarig för marknadskommunikation, marknadsföring.
 • Entreprenörskap: entreprenörskap, innovationsrådgivning, rådgivning.
 • Ekonomisk analys: ekonomisk analytiker, teknisk personal i forskningstjänster för offentliga och privata företag.
 • Riktning, rådgivning och rådgivning i alla offentliga eller privata organisationer.

antagning Profile

Examen i företagsekonomi riktar sig till studenter som är intresserade av att utveckla sin yrkesverksamhet inom området företagsledning eller som också är intresserade av att förstå hur ekonomin fungerar. Studenten som visar en bra förhandlingsprofil är en entreprenör och samtidigt visar en etisk och ansvarsfull inställning. Det kräver enkel muntlig och skriftlig kommunikation, matematiska och analytiska färdigheter, motivation att förstå fenomen och sociala förändringar och förmåga att besluta och lösa konflikter.

I detta avseende reglerar ROYAL DECREE 1892/2008, av den 14 november, artikel 1 villkoren för tillgång till officiella universitetsstudier och antagningsförfaranden till spanska offentliga universitet. Enligt artikel 2 kan du få tillgång till officiella universitetsstudier vid spanska universitet om något av dessa krav uppfylls:

1. Att vara i någon av följande situationer:

 • Tillgång till universitetet genom att klara ett test, av dem som har innehavet av kandidatexamen.
 • Tillgång till universitetet för studenter från utbildningssystem i EU: s medlemsstater eller andra stater med vilka Spanien har tecknat internationella avtal.
 • Tillgång till universitetet för studenter från utländska utbildningssystem, på begäran om homologation av ursprungstitel till den spanska kandidatexamen
 • Tillgång till universitetet av dem som är i besittning av titlar på högre tekniker motsvarande den professionella utbildningen och konstnärliga läror eller överlägsen sporttekniker motsvarande idrottsundervisning.
 • Universitetstillträde för personer över tjugo.
 • Tillgång till universitetet genom ackreditering av arbete eller yrkeserfarenhet (enligt lag 4/2007).
 • Universitetstillträde för personer över fyrtiofem år.

2. ha en officiell universitetsgrad eller motsvarande titel.

3. Var i besittning av en officiell universitetsgrad för universitetsexamen, teknisk arkitekt, teknisk ingenjör, examen, arkitekt, ingenjör, motsvarande det tidigare arrangemanget för universitetsutbildning eller motsvarande titel.

4. Har avslutat utländska delvisa universitetsstudier eller, efter att ha avslutat, inte fått sin homologation i Spanien och vill fortsätta studier vid ett spanskt universitet. I detta fall kommer det att vara ett väsentligt krav att motsvarande universitet har erkänt minst 30 högskolepoäng.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the ... Läs mer

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the campus gates. Students make up most of the UdL community, and our objective is to ensure that they enjoy the teaching and learning processes involved. Läs mindre
Lleida , Igualada + 1 Mer Mindre