Bs datavetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

BS datavetenskap

Datavetenskap omfattar teori och teknik med vilken information som kodas, lagras, kommuniceras, transformerade och analyserade. Det handlar om teorin om algoritmer (det vill säga effektiva rutiner eller program), med strukturen av språk för att uttrycka algoritmer, och med utformningen av algoritmer för att lösa praktiska problem. En central fråga är studiet av datorsystem (hårdvara och mjukvara) för automatisk körning av dessa algoritmer.

Institutionen för datavetenskap vid University of Denver har en Bachelor of Science i datavetenskap. Graden är starkt baserad i matematik och i själva verket kommer en student automatiskt skaffa tillräckliga krediter för en minderårig i matematik. En ytterligare mindre krävs. Den andra mindre kan vara på något annat än matematik eller datavetenskap disciplin.

Totalpoäng timmar

183 kvart.

RAT

Studenter som är intresserade av en BS datavetenskap kommer att behöva fylla i läroplanen beskrivs i Bulletin.

Prov Program

Eftersom det finns många variationer på detta schema ska eleverna välja sin egen tidtabell i samråd med en akademisk rådgivare från institutionen för datavetenskap. Provet visar också valbara som kan vidtas för att utveckla expertis inom en av forsknings koncentrationerna av institutionen.

Endast två COMP valfria behövs i senior år, men ofta en sekvens börjar under hösten så det kan vara bäst att ta två under hösten / vinterkvarter.

Alla valbara, särskilt matte och COMP valfria, bör väljas i nära samråd med en akademisk rådgivare från datavetenskap Institutionen. Kurserna för den icke-matematik minderårig bör väljas i samråd med en akademisk rådgivare från den avdelning där den minderårige administreras.

ADMISSIONS

Stipendier

Skolan för teknik och datavetenskap är lyckligt lottade att ha begåvade stipendier tillgängliga för kvalificerade studenter.

Hur du kvalar

Stipendier delas ut bygger främst på behovet som bestäms av gratisprogram för Federal studiestödsnämnden (FAFSA) och meriter. Vissa givare har upprättat särskilda krav på mottagarna av deras stipendier.

Hur man ansöker

Genom att antas till University of Denver, är du automatiskt övervägas för dessa stipendier. Aktuell avdelningar stipendier inkluderar:

  • Datavetenskap Stipendium
  • Deans Grundutbildning Scholarship

Mottagare av stipendier kan uppfylla sina donatorer vid den årliga Grundutbildning Scholarship mottagning.

HONORS & UTMÄRKELSER

Gör det mesta av din grundutbildning erfarenhet i en stimulerande akademisk och social gemenskap. När du antagen till universitetet Honors Program, kan du njuta av de små klasser och nära gemenskap av en privat högskola tillsammans med de möjligheter och resurser i en forskningsuniversitet.

STUDERA UTOMLANDS

Legat i topp fem för antalet studenter som studerar utomlands, är University of Denver känd för effekten studenterna gör internationellt. Vid institutionen för datavetenskap, vi delar universitetets engagemang för internationell lärande och starkt uppmuntra våra studenter att delta i program för utlandsstudier.

Cherrington Globalt Forskare Program

Genom Cherrington Global Scholars Program, universitetets primära Study Abroad program, kan du studera utomlands för ungefär samma kostnad som en term på DU.

Planera dina studier utomlands upplevelse noggrant. Här är några saker att tänka på:

  • Den datavetenskap kursplaner avdelning har utformats för dig att slutföra dina studier i 4 år.
  • För att stanna kvar på fyra år examen väg, måste du vara "på rätt spår" med din examen vid den tidpunkt du lämnar för studier utomlands och du kan behöva för att studera vid ett institut som erbjuder motsvarande kurser.
  • De institutioner som erbjuder de obligatoriska kurserna är begränsade, variera beroende på graden och kan ändras från ett år till nästa.

För mer information om Cherrington Global Scholar Program, kontakta din akademiska rådgivare.

Överföring studenter

Vi välkomnar överföra studenter vid Institutionen för teknik och datavetenskap och har många elever som har kommit till oss från skolor i USA och utomlands.

Första steget

Besök grund överföring studenten webbplats och se över standarder för tillträde samt DU Transfer Matrix. Matrisen och översyn av antagning standarder kommer att hjälpa dig med en smidig 2 + 2 akademisk överföring planen från någon av Colorado Community College.

Andra steget

Schemalägga möten med överförings antagning och representanter datavetenskap avdelning att prata om dina specifika intressen. De kommer att ge dig mer information om överföringen och krav.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Founded in 1864—just a few years after the city of Denver itself was founded—the University of Denver is one of the country's premier private universities. The University's 125-acre campus, a few mile ... Läs mer

Founded in 1864—just a few years after the city of Denver itself was founded—the University of Denver is one of the country's premier private universities. The University's 125-acre campus, a few miles south of downtown Denver, is home to more than 11,500 students hailing from all regions of the United States and 83 other countries. Läs mindre