Beng materialvetenskap och teknik

Allmänt

Programbeskrivning

bmatengtech

Grundexamen program Materials Science and Technology BEng J5F2:

Material forskare är i spetsen för ny teknik, driva gränserna inom vetenskap och teknik med designers och ingenjörer varje disciplin. Forskning och utveckling fram nya material för att möta kraven från modern teknik. Till exempel är metaller vuxit från enkristaller för avancerade motorer gör flygresor säkrare. Mer hållbara plast och glaskomponenter för mobila telefoner, göra dem tunnare och lättare. Team GB vann 7 av 10 guld i cykling på OS 2012 med hjälp av cyklar tillverkade av avancerade kolfibermaterial.

Vår skola och Interdisciplinary Research Centre i Bearbetningsteknik tillsammans utgör den största centrum för materialforskning i Storbritannien. Vi arbetar på ett varierat utbud av projekt inom flyg-, bil-, biomedicinsk, sport och hållbar utveckling fält. Följ med oss ​​och bli en del av en akademisk elit utforma en säkrare, mer hållbar och ljusare framtid!

Kurs Detaljer

Material Forskare och Metallurger bidrar till att lösa viktiga frågor som världen står inför i energi, transport och hälsovård. Våra program in Metallurgy and Materials ge en förståelse för hur material beter sig och hur vi kan utveckla och använda dem för att göra de produkter vi upplever - från tegel till broar till kroppsskannrar.

Vi använder vår förståelse av material på atomär och mikroskopisk nivå för att utforma, till exempel nya typer av medicinska implantat, nya legeringar och produktionsmetoder för mer energieffektiva motorer och bättre sportutrustning att tillåta idrottare att säkert utföra på sina gränsvärden .

Anställbarhet

Förberedelser för din framtida karriär bör vara en av de första saker du tänka på när du börjar universitetet. Som en av våra Material studenter, kommer spännande yrkesval öppna upp till dig när du uppgraderar med en ackrediterad grad som denna. Du kan göra karriär i en av bil-, flyg- eller energisektorerna; en av tillverkningsindustrin; eller du kan arbeta på andra områden inom vetenskap och teknik, till exempel materialprovning eller felanalys. Andra områden som gynnar de problemlösningsförmåga kommer du att förvärva är ekonomi, juridik och marknadsföring samt undervisning och / eller forskning.

Superb möjligheter finns för dig att få industriell erfarenhet innan du uppgraderar. Du kommer att få relevant arbetslivserfarenhet, och tjäna pengar att i praktiken de kunskaper och färdigheter som erhållits från din examen. Studenter på placering engagera sig i allvarliga projekt som ställer svåra frågor som kräver goda tekniska svar - och som ofta leder till sponsring och / eller erbjudandet om en examen jobb.

Ett annat alternativ är att gå med i vår Meng program med industriell erfarenhet och tillbringa upp till sex månader med en av våra industriella partners; vanligtvis mellan din tredje och fjärde studien år.

En pulserande expertis kommer att vara tillgängliga för dig att utnyttja, inte bara genom universitetets dedikerade karriärnätverk, men från skolans egen industriell sambandsman. Från dessa yrkesvägledare du kommer att få kompetens att hjälpa dig att säkra en rad placeringar från feriearbete till, så småningom, din examen jobb.

På Skol nivå, kan du välja att lägga till ett år till ditt program, oavsett kurs du studerar, och spendera tid på placering inom industrin. Du kommer att få relevant arbetslivserfarenhet, och tjäna pengar att i praktiken de kunskaper och färdigheter som erhållits från din examen. Studenter på placering engagera sig i allvarliga projekt som ställer söker frågor som kräver goda tekniska svar - och som ofta leder till sponsring och / eller erbjudandet om en examen jobb. Efter avslutad en placering inom industrin som anordnas av skolan, och framgång i dina studier, kommer du att tilldelas certifikat i industristudier för att lägga till din examen och förbättra din anställbarhet framtidsutsikter.

På universitetsnivå, är vårt unika yrkesvägledning service anpassad till akademiska ämnesområden, som erbjuder ett specialiserat team (i vart och ett av de fem akademiska högskolor) som kan ge dig expertråd. Vårt team källor exklusiva praktikmöjligheter för att hjälpa dig att stå ut bland konkurrenterna med mentorskap, globala praktikplatser och placeringar tillgängliga för dig. När du har en karriär i sikte, kommer en-till-ett stöd med CV och jobbansökningar bidra till att ge dig kanten. Dessutom har våra arbetsgivare godkändes prisbelönta personliga färdigheter Award (PSA) känner igen din fritidsaktiviteter, och ger en ackrediterad anställbarhet program för att förbättra dina karriärmöjligheter.

Vi erbjuder också frivilligt arbete som kompletterar dina studier genom att hjälpa dig att få praktiska erfarenheter i arbetsmiljöer samtidigt som den bidrar till samhället. Detta kan innebära nya färdigheter som kommer att vara till nytta under din framtid och kan göra en positiv inverkan på din inlärning medan på universitetet. Volontär kan du utveckla färdigheter såsom kommunikation, social kompetens, lagarbete, självförtroende och självdisciplin som alla kan överföras till dina studier.

Oavsett vilken av de ovanstående formerna av yrkesvägledning, eller en kombination av sådana, du väljer hittar du dina möjligheter till anställning efter examen avsevärt förbättras. Om du gör det mesta av det breda spektrum av yrken råd vi kan erbjuda, kommer du att kunna utveckla din karriär från det ögonblick du anländer.

Karriär destinationer tidigare akademiker inkluderar:

  • Rolls Royce,
  • Aeroengine Controls,
  • Jaguar Land Rover,
  • BMW Group,
  • BP,
  • Tata Steel,
  • Schlumberger,
  • Doncasters Limited,
  • Sandvik,
  • BAe Systems
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community o ... Läs mer

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community of researchers and students. With over 5,000 international students from more than 150 countries, and 31% of our academic staff from overseas, our campus is truly a diverse and global place which attracts the brightest and best international students and staff. Läs mindre