BENGCHEMENG

Grundexamen kurs kemiteknik BEng H800:

Kemiteknik är dynamisk och utvecklas. Det ger många lösningar på problem branscher inom läkemedelsindustrin, biotekniska, olja, energi och mat och dryck sektorer. Det är viktigt att många frågor som påverkar vår livskvalitet; såsom bättre och mer ekonomiska processer för att minska miljöbelastningen, och mer delikat och längre livslängd mat på grund av den rätta kombinationen av kemi, ingredienser och bearbetning.

Birmingham är en vänlig, självsäker, skola som har en av de största koncentrationerna av kemisk teknisk expertis i Storbritannien. Skolan är genomgående i de fem kemitekniska skolor för forskning i landet.

Det har ett förstklassigt rykte i lärande, undervisning och forskning, och högt upp i både Väktaren och The Times ligatabeller.

Kurs Detaljer

Denna kurs har utformats för att vara relevant för behoven i modern industri och att producera akademiker som har de personliga och intellektuella egenskaper att vara framgångsrika i sina valda karriärer. Vid slutet av kursen kommer du vara utrustade för att spela ledande roller i en yrkesroll inom både industri och akademi, och därmed kunna ta itu med frågor i förgrunden för den disciplin. När fullt kvalificerad du:

  • har en systematisk och mångsidig kunskap om modern kemiteknik, vilket bäddar biokemi, hållbar bearbetning och miljöpåverkan
  • arbeta effektivt som kemiingenjör i en yrkesroll
  • förstå nya utvecklingar och problem i spetsen för den disciplin
  • värdera aktuell forskning kritiskt och vara originell i tillämpningen av dina kunskaper
  • vara driven och arbeta självständigt
  • tillämpa dina tekniska kunskaper och intellekt för att lösa kemitekniska problem
  • göra sunda tekniska uppskattningar i frånvaro av fullständig information
  • använda överförbara färdigheter för att kommunicera effektivt och fungerar som en del av ett team
  • ta ansvar för din fortsatta personlig och professionell utveckling
  • ha grundläggande jord som krävs för att ta dig till nästa del av resan till att bli en professionell kemiingenjör.

Anställbarhet

De kemiska, farmaceutiska, olja, energi och livsmedel är bland de rikaste och har råd att betala högsta löner till högtflygande utexaminerade från ackrediterade kurser som vår. Tillverkning och andra områden inom vetenskap och teknik, såsom miljöskydd eller hållbar energi, har också arbetsgivare med stora maktbaser där stora karriärer kan förfalskade. Andra områden som gynnar de färdigheter du kommer att förvärva är ekonomi, juridik och marknadsföring samt undervisning och / eller forskning; alla viktiga samhällsområden som kräver input från de finaste unga sinnen.

Superb möjligheter finns för dig att få industriell erfarenhet innan du uppgraderar och en pulserande expertis kommer att vara tillgängliga för dig att utnyttja för att hjälpa dig att hitta ett arbete: På Skol nivå, kan du välja att lägga till ett år till ditt program, oavsett kursen du studerar, och spendera tid på placering inom industrin. Du kommer att få relevant arbetslivserfarenhet, och tjäna pengar att i praktiken de kunskaper och färdigheter som erhållits från din examen. Studenter på placering engagera sig i allvarliga projekt som ställer söker frågor som kräver goda tekniska svar - och som ofta leder till sponsring och / eller erbjudandet om en examen jobb. Efter avslutad en placering inom industrin som anordnas av skolan, och framgång i dina studier, kommer du att tilldelas certifikat i industristudier för att lägga till din examen och förbättra din anställbarhet framtidsutsikter.

På universitetsnivå, är vårt unika yrkesvägledning service anpassad till akademiska ämnesområden, som erbjuder ett specialiserat team (i vart och ett av de fem akademiska högskolor) som kan ge dig expertråd. Vårt team källor exklusiva praktikmöjligheter för att hjälpa dig att stå ut bland konkurrenterna med mentorskap, globala praktikplatser och placeringar tillgängliga för dig. När du har en karriär i sikte, kommer en-till-ett stöd med CV och jobbansökningar bidra till att ge dig kanten. Dessutom har våra arbetsgivare godkändes prisbelönta personliga färdigheter Award (PSA) känner igen din fritidsaktiviteter, och ger en ackrediterad anställbarhet program för att förbättra dina karriärmöjligheter.

Oavsett vilken av de ovanstående formerna av yrkesvägledning, eller en kombination av sådana, du väljer hittar du dina möjligheter till anställning efter examen avsevärt förbättras. Om du gör det mesta av det breda spektrum av yrken råd vi kan erbjuda, kommer du att kunna utveckla din karriär från det ögonblick du anländer.

Program undervisas på:
Engelska

Se 9 fler kurser från University of Birmingham - College of Engineering and Physical Sciences »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
3 veckor
Heltid
Pris
9,000 GBP
£ 9000 (Hem / EU studenter) / £ 18,000 (International Students)
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum