Beng elektroniska och elektroteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Grundexamen kurs i Elektronisk och elektroteknik BEng:

Elektronisk, elektrisk och systemingenjörer är involverade i design och utveckling av teknik som har blivit nödvändigt att alla delar av den moderna världen; från satelliter och mobila telefoner hålla våra telenät anslutna dag och natt, datorer och digitala nät lagring och släppa, vid behov, de miljarder bitar av data som strömmar runt om i världen.

I Birmingham, har vi varit i framkant av undervisning och forskning inom detta område i över 100 år, delta i varje epok av nya tekniska framsteg och hjälpa den att utvecklas till det vi ser omkring oss idag. Vi är en vänlig, säker och allomfattande School, välkomna människor från hela världen.

År 2014, resultatet av National Student Survey (NSS) visade en övergripande 93% studerande tillfredsställelse betyg för kvaliteten på våra program.

University of Birmingham är rankad 10 i Russell Group för elektriska och elektroniska Engineering enligt Complete University Guide och i (REF) bedömning 2014 Research Excellence Framework, 86% av forskningen vid Institutionen för elektronisk, elektrisk och systemteknik var rankad världsledande eller internationellt utmärkt.

Kurs Detaljer

Tekniska system uppfanns, utformas och skötas av elektroniska och elektriska ingenjörer har ett stort inflytande på vårt dagliga liv, vår miljö och vårt sociala samspel. Om du har haft matematik och naturvetenskap i skolan, studerar på Birmingham ger dig en spännande möjlighet att lära sig om alla nivåer av konstruktion, från transistorer, överföringsmedia och elektromagnetiska anordningar, organisation och kontroll av storskaliga system såsom datorer, kommunikationsnät och energiproduktion, och infrastruktur för distribution.

Den elektroniska och elektroteknik program ger dig en fast grund i de underliggande fysiska och matematiska principer i ämnet, tillsammans med en grundlig översikt av elektronisk teknik och dess tillämpningar.

Anställbarhet

Unistats data visar att 90% av våra studenter går vidare till arbete eller vidare studier efter examen och att de i arbetet lyckas hitta graduate-nivå jobb med löner i regionen på £ 23- £ 28.000 per år.

Förberedelser för din karriär är en av de första saker du behöver tänka på när du börjar universitetet. Det finns en stor efterfrågan på utbildade ingenjörer, och beväpnade med en hög grad från en världsberömd universitet som Birmingham, våra studenter har möjlighet att engagera sig i alla typer av spännande projekt nära hemmet eller längre bort. Våra ackrediterade grad program ger en utmärkt förberedelse för givande yrkeslivet inom elektronik, datorer, telekommunikation och energiindustrin. Men de färdigheter du kommer vinna, såsom teknisk teknik, tillämpad vetenskap och matematisk, beräkning, lagarbete, och projekt och ledningskompetens, också öppna upp karriärmöjligheter inom områdena finansiella tjänster och rådgivning.

Vid universitetet i Birmingham, vi förbättra din anställningsbarhet med fantastiska möjligheter att få branscherfarenhet, assiting du säkra mentorskap möjligheter, globala praktikplatser och placeringar. Spendera ett helt år inom industrin mellan dina andra och sista studie år är en chans att tjäna pengar och få verklig erfarenhet, så att du kan engagera sig i allvarliga projekt och sätta i praktiken de kunskaper och färdigheter som vunnits från din examen. Det är en stor chans att visa vad du går och placeringar leder ofta till sponsring och / eller erbjudandet om en examen jobb.

Vi erbjuder också frivilligt arbete som kompletterar dina studier genom att hjälpa dig att få praktiska erfarenheter i arbetsmiljöer samtidigt som den bidrar till samhället. Detta kan innebära nya färdigheter som kommer att vara till nytta under din framtid och kan göra en positiv inverkan på din inlärning medan på universitetet. Volontär kan du utveckla färdigheter såsom kommunikation, social kompetens, lagarbete, självförtroende och självdisciplin som alla kan överföras till dina studier.

Oavsett om du har en klar uppfattning om var dina framtida ambitioner ljuga eller vill överväga det breda spektrum av möjligheter som finns när du har en Birmingham grad, kan våra karriärnätverk hjälpa dig att nå ditt mål.

Vår unika yrkesvägledning tjänsten är anpassad till din akademiska ämnesområde, som erbjuder ett specialiserat team (i vart och ett av de fem akademiska högskolor) som kan ge dig expertråd. När du har en karriär i sikte, kommer en-till-ett stöd med CV och jobbansökningar bidra till att ge dig kanten. Dessutom har våra arbetsgivare godkändes prisbelönta personliga färdigheter Award (PSA) känner igen din fritidsaktiviteter, och ger en ackrediterad anställbarhet program för att förbättra dina karriärmöjligheter.

Din Birmingham grad är ett bevis på din förmåga att lyckas i en krävande akademisk miljö. Arbetsgivarna rikta Birmingham studenter för sin enhet, mångfald, kommunikation och problemlösning färdigheter, sitt lag arbetande förmågor och kulturell medvetenhet, och våra examen sysselsättningsstatistik har fortsatt att stiga i en takt långt över nationella trender. Om du gör det mesta av det stora utbudet av tjänster som du kommer att kunna utveckla din karriär från det ögonblick du anländer.

Karriär destinationer nyutexaminerade inkluderar:

  • Engineering Officer (RAF)
  • Civilingenjör (Network Rail)
  • Digital Media Assistant (trafiksäkerhetsanalys)
  • Graduate Electrical Construction (National Grid)
  • Design Engineer (IDX co. Ltd)
  • System Designer (Amor Group)
  • Graduate Test Engineer (Goodrich)
  • Advanced Product Creation Engineer (Jaguar Land Rover)
  • Produktionschef (Powelectrics Ltd)
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community o ... Läs mer

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community of researchers and students. With over 5,000 international students from more than 150 countries, and 31% of our academic staff from overseas, our campus is truly a diverse and global place which attracts the brightest and best international students and staff. Läs mindre