Beng anläggnings

Allmänt

Programbeskrivning

bengcivng

Grundexamen kurs / program Civil Engineering BEng H200:

civil Engineers spelar en central roll i att forma vår framtid och är grundläggande för alla aspekter av den byggda miljön från konstruktion och tillverkning av ikoniska strukturer för tillhandahållande av underjordiska tjänster.

I Birmingham, är vår personal och studenter som arbetar på ett varierat utbud av projekt. I strömningsmekanik, vi undersöker ämnen som spänner från aerodynamik cyklister / tåg, till översvämning av floder, aktuella geoteknik projekt sträcker sig från att utveckla "intelligenta" tunnlar till sanering av förorenade mark; och i byggteknik våra studenter designar en mängd olika strukturer för att tåla extrema vindar samt utreda och genomföra hållbar byggnadsteknik i morgon.

Vi har en stark designtema som löper genom alla våra utbildningar som inte bara gör det möjligt för din kreativa förmåga att växa, men är mycket uppskattad av arbetsgivare. Våra unika faciliteter och utmärkta personal kombineras för att säkerställa att du kommer att utmärkt lämpade att uppfylla dina ambitioner.

Kurs Detaljer

Om du har ett bra grepp om matematik och design och älskar att lösa problem på ett kreativt, då detta anläggnings grad kommer att vara ett utmärkt val för dig. Under denna grad, kommer du att vara aktivt involverad i att utveckla den specifika utformningen och professionella färdigheter som krävs av civilingenjörer och kommer att ta itu många konstruktionsproblem för att utveckla din analytiska, tekniska och beslutsförmåga. Du kommer att studera alla de viktigaste områdena för väg- och vattenbyggnad, såsom konstruktion och tillämpningar, strömningslära och vattenteknik, geoteknik och byggprojektledning. Matematik är inbäddad i alla våra tekniska ämnen som gör det möjligt för relevans ibland obskyra matematiska begrepp att bli uppskattad.

Denna examen är idealisk för internationella eller brittiska studenter som vill avsluta sina studier i 3 år. Det är ett flexibelt alternativ som erbjuder en snabbare väg till industrin än fyra år Meng och kan fyllas upp med ett år forskarutbildning mästare vid ett senare tillfälle, för att kvalificera sig som en Chartered Engineer.

Anställbarhet

Som en av våra anläggnings studenter, utbudet av karriärmöjligheter är öppna för dig när du uppgraderar är enorm. De civila verkstads- och byggnadsindustrin erbjuder en mängd arbetstillfällen (från teknikkonsulter för entreprenörer), med arbete inom områden som strukturer, geoteknik, vatten, miljö, motorvägar och järnvägar. Engineering Management jobb kan också komma från miljöskydd och kommunala sektorn, eller din förmåga att lösa problem kunde lika, riktas mot en karriär inom ekonomi, juridik, undervisning och / eller forskning.

Superb möjligheter finns för dig att få industriell erfarenhet innan du uppgraderar: Du kan lägga till ett år till ditt program och spendera tid i förvärvsarbete; vanligtvis mellan dina andra och tredje studien år. Du kommer att få relevant arbetslivserfarenhet, och tjäna pengar att i praktiken de kunskaper och färdigheter som erhållits från din examen. Studenter på placering engagera sig i konkreta projekt som ställer utmanande frågor som kräver goda tekniska svar - och som ofta leder till sponsring och / eller erbjudandet om en examen jobb.

Spenderar minst två somrar i branscher gör att du kan få en "industriell erfarenhet" grad.

Många topp byggföretag erbjuder sponsring till studenter genom respekt systemet.

En pulserande erfarenhet kommer att vara tillgängliga för dig att utnyttja, inte bara genom universitetets dedikerade karriärnätverk, men från skolans egen industriell sambandsman. Från dessa yrkesvägledare du kommer att få kompetens att hjälpa dig att säkra en rad placeringar från feriearbete till, så småningom, din examen jobb.

På Skol nivå, kan du välja att lägga till ett år till ditt program, oavsett kurs du studerar, och spendera tid på placering inom industrin. Du kommer att få relevant arbetslivserfarenhet, och tjäna pengar att i praktiken de kunskaper och färdigheter som erhållits från din examen. Studenter på placering engagera sig i allvarliga projekt som ställer söker frågor som kräver goda tekniska svar - och som ofta leder till sponsring och / eller erbjudandet om en examen jobb. Efter avslutad en placering inom industrin som anordnas av skolan, och framgång i dina studier, kommer du att tilldelas certifikat i industristudier för att lägga till din examen och förbättra din anställbarhet framtidsutsikter.

På universitetsnivå, är vårt unika yrkesvägledning service anpassad till akademiska ämnesområden, som erbjuder ett specialiserat team (i vart och ett av de fem akademiska högskolor) som kan ge dig expertråd. Vårt team källor exklusiva praktikmöjligheter för att hjälpa dig att stå ut bland konkurrenterna med mentorskap, globala praktikplatser och placeringar tillgängliga för dig. När du har en karriär i sikte, kommer en-till-ett stöd med CV och jobbansökningar bidra till att ge dig kanten. Dessutom har våra arbetsgivare godkändes prisbelönta personliga färdigheter Award (PSA) känner igen din fritidsaktiviteter, och ger en ackrediterad anställbarhet program för att förbättra dina karriärmöjligheter.

Vi erbjuder också frivilligt arbete som kompletterar dina studier genom att hjälpa dig att få praktiska erfarenheter i arbetsmiljöer samtidigt som den bidrar till samhället. Detta kan innebära nya färdigheter som kommer att vara till nytta under din framtid och kan göra en positiv inverkan på din inlärning medan på universitetet. Volontär kan du utveckla färdigheter såsom kommunikation, social kompetens, lagarbete, självförtroende och självdisciplin som alla kan överföras till dina studier.

Oavsett vilken av de ovanstående formerna av yrkesvägledning, eller en kombination av sådana, du väljer hittar du dina möjligheter till anställning efter examen avsevärt förbättras. Om du gör det mesta av det breda spektrum av yrken råd vi kan erbjuda, kommer du att kunna utveckla din karriär från det ögonblick du anländer.

Karriär destinationer tidigare akademiker inkluderar:

 • Amey
 • ARUP
 • Atkins
 • Balfour Beatty Ltd
 • Bam Nuttall Ltd
 • Birmingham kommunfullmäktige
 • Bombardier Transportation
 • Costain Group PLC
 • Edmund Nuttall Ltd
 • FaberMaunsell / AECOM
 • Galliford Try
 • Grontmij
 • Interserve
 • Jacobs
 • Keller
 • Laing O'Rourke,
 • Met Office
 • Metronet Rail BCV
 • Mott MacDonald Group Limited
 • Nottinghamshire landstinget
 • npower
 • Nuttall
 • Kung Haskoning
 • Walsall Metropolitan Borough Council
 • Wardeil - Armstrong
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community o ... Läs mer

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community of researchers and students. With over 5,000 international students from more than 150 countries, and 31% of our academic staff from overseas, our campus is truly a diverse and global place which attracts the brightest and best international students and staff. Läs mindre